19.3 C
Mykonos

Web Radio

Weather

19.3 C
Mykonos
16.3 C
Athens

Στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του θαλάσσιου τουρισμού και το home porting

Post date:

Category:

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Γαλάζια Ανάπτυξη, ο τομέας του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού παρουσιάζει ιδιαίτερες δυνατότητες για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη. Είναι ο σπουδαιότερος θαλάσσιος τομέας τόσο σε επίπεδο προστιθέμενης αξίας όσο και σε επίπεδο δημιουργίας θέσεων εργασίας……

Η αύξηση θέσεων εργασίας είναι βασικό, κομβικό σημείο για εμάς. H ανάπτυξη και προώθηση της κρουαζιέρας και του γιώτινγκ μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτό. Η ισχυροποίηση του θαλάσσιου τουρισμού δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για την εγχώρια οικονομία όχι μόνο για την αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση των υπηρεσιών αλλά και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα.

Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί στρατηγική μας επιλογή και ο αναπτυξιακός μας σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια στοχεύει στην βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών σε μαρίνες, στην κρουαζιέρα και στο home porting.

Ήδη έχουν εκδοθεί τα πρώτα στην Ελλάδα Προεδρικά Διατάγματα για την έγκριση χωροθέτησης μαρινών μεσαίου και μεγάλου μεγέθους (Χίου, Αλίμου και Πύλου) σε περιοχές υπό ειδικό χωροταξικό καθεστώς προστασίας.

Πρόσφατα, εγκρίναμε την τμηματική άδεια λειτουργίας διακεκριμένων τμημάτων του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου, δυναμικότητας 84 θέσεων ελλιμενισμού και 50 θέσεων χερσαίας εναπόθεσης σκαφών.

Η χερσαία ζώνη του θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες υποστηρικτικές κτιριακές εγκαταστάσεις για την πλήρη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των επιβατών των σκαφών.

Η υλοποίηση του έργου, που αποτελούσε και χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, θα δώσει ανάπτυξη, νέα πνοή και προοπτική στην ευρύτερη περιοχή ενώ, ταυτόχρονα, θα αναβαθμίσει την ανταγωνιστική θέση της χώρας μας στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.

Έχουμε σχέδιο, όραμα και ιδέες για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και τα επόμενα χρόνια. Το σχέδιο αυτό δίνει έμφαση από δω και στο εξής στην ποιότητα.

Τώρα που οι ποσοτικοί δείκτες του ελληνικού τουρισμού, αφίξεις, έσοδα, μερίδια βρίσκονται πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα, για να επιτευχθεί ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος τα επόμενα χρόνια απαιτείται έμφαση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, των υποδομών, επέκταση χρονικά και χωρικά του τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, προτεραιότητά μας είναι ο θεματικός τουρισμός. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ανάπτυξης όλων των ειδικών μορφών τουρισμού.

Σήμερα ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη, αναβάθμιση και επενδυτική αξιοποίηση τουριστικών λιμένων ενώ προχωρά και μεγάλος αριθμός εγκρίσεων για έργα σε μαρίνες και τουριστικά αγκυροβόλια.

Προτεραιότητά μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και στόχευσή μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του νότιου παραλιακού μετώπου με παράλληλη αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Επιδιώκουμε την αειφόρο ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και θα συνάδει με τους ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Η αντιμετώπιση της ανάγκης ολικής εξυπηρέτησης των αυξανόμενων επαγγελματικών σκαφών στη περιοχή θα οδηγήσει σε ποιοτική τουριστική ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας, νέες πηγές εσόδων και αύξηση θέσεων εργασίας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ενιαία εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, ένα επίτευγμα της συνεργασίας και του συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων που λειτουργεί μέσω της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την κρουαζιέρα.

Στον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια έχουμε στόχο να είναι σε θέση τα λιμάνια και οι υποδομές μας να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις, ώστε να καταστούμε πιο ανταγωνιστικοί και να αυξήσουμε την ελκυστικότητά μας στο θαλάσσιο τουρισμό.

Στο παγκόσμιο πρόγραμμα τουριστικής προώθησης και προβολής που υλοποιείται μέσω του ΕΟΤ, δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ανάδειξη των προορισμών και των προϊόντων που προσφέρουμε στην κρουαζιέρα, το γιώτινγκ, τις θαλάσσιες και παράκτιες δραστηριότητες αναψυχής και στο καταδυτικό τουρισμό.

Έχουν τεθεί οι βάσεις για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη ως ισχυρή δύναμη στον θαλάσσιο τουρισμό.

Τα επιτεύγματα και οι διαρκείς μας προσπάθειες αναδεικνύουν τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού με βασικούς πυλώνες το τουρισμό κρουαζιέρας, το γιώτινγκ, τις θαλάσσιες και παράκτιες δραστηριότητες αναψυχής και το καταδυτικό τουρισμό.

Επικεντρωνόμαστε στην αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και προκλήσεων και στη στενή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ κράτους, φορέων και ιδιωτικού τομέα.

Επιδιώκουμε την αύξηση των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων
Κατανοώ απολύτως τα προβλήματα και τις ανησυχίες του κλάδου και έχουμε θετική προσέγγιση σε αυτά.

Απώτερος στόχος η δίκαιη ανάπτυξη μέσω ενός πλαισίου που θα ευνοεί τις τοπικές οικονομίες, το κλάδο, τα έσοδα, την περαιτέρω ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι κάθε επιτυχία στην Ημερίδα σας που, όπως κάθε μορφή ευρείας διαβούλευσης μεταξύ διακεκριμένων επαγγελματιών και φορέων, πιστεύω ότι θα παράξει ένα γόνιμο διάλογο».

Follow Us

Είσαι Έμπορος;
Καταχώρησε τα προϊόντα σου στο MarketHUB
Καταχωρήστε το κατάστημα και τα προϊόντα σας ακόμα και εάν δεν έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα.
Το πρώτο e-shop πολλαπλών καταστημάτων στην Ελλάδα

Weather in Mykonos

Mykonos
light rain
19.3 ° C
20 °
18.9 °
52 %
10.8kmh
0 %
Κυ
20 °
Δε
22 °
Τρ
23 °
Τε
23 °
Πε
23 °

Τι προσέχει μια γυναίκα πάνω σου;

Οι γυναίκες που αναζητούν κάτι εφήμερο φαίνεται ότι επικεντρώνεται σε 5 μεμονωμένα χαρακτηριστικά αντί για ολόκληρο το πρόσωπο, σύμφωνα με έρευνα στο Journal of...

Δροσερό, λαμπερό, απαλό δέρμα με καρπούζι!! 4 super tips!!

Η διαδικασία είναι απλή: Ψιλοκόβετε την ψίχα από το καρπούζι, την τυλίγετε σε ένα κομμάτι από

6 δροσερά καλοκαιρινά ροφήματα και… επίπεδη κοιλιά!!

που πέρα από δροσιά θα σας χαρίσουν και… κοιλιά-σανίδα!!

Τα πρέπει και τα μη ώστε η επιδερμίδα μας να λάμπει!! Τα 5 συχνά καλοκαιρινά λάθη ομορφιάς!!

Επειδή και η ομορφιά θέλει τρόπο και όχι κόπο, εσύ δεν έχεις παρά να προσέξεις για να μην κάνεις λάθη που σε μεγαλώνουν το...

Η Rakuten Viber παρουσιάζει το Νέο χαρακτηριστικό Create a Sticker!! Φτιάξετε τα δικά σας Αυτοκόλλητα!!

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μετατρέπουν οποιαδήποτε φωτογραφία σε ένα διασκεδαστικό αυτοκόλλητο!.....Η Rakuten Viber είναι η μοναδική εφαρμογή που...

Instagram: Τα Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν σας Χακάρουν τον Λογαριασμό !!

Το χακάρισμα λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συμβεί στον καθένα!! Μπορείτε άμεσα να κάνετε κάποια απλά βήματα για να ανακτήσετε τα δεδομένα...

Νέος Αλγόριθμος της Google, θα «τιμωρεί» αυστηρά το copy & paste

Η Google θα ανεβάζει ψηλά στις αναζητήσεις το αυθεντικό και πρωτότυπο περιεχόμενο - Elevating original reporting in Search - Google is bumping up original...

Νέα λειτουργία του Facebook, «καθαρίζει» το ιστορικό των χρηστών, αλλά δεν το διαγράφει!!

Το νέο εργαλείο της εφαρμογής δίνει στον χρήστη κάποιο έλεγχο για τα στοιχεία που λαμβάνει η εταιρεία........ Μια νέα λειτουργία θέτει σε εφαρμογή το Facebook...

What to Read Next...

Related stories You May Like

23000 € στον Δήμο Μυκόνου, για Λειτουργικές Δαπάνες των Σχολείων [Η...

, Στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του θαλάσσιου τουρισμού και το home porting
Δημοσιεύθηκε η Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκου, με την οποία κατανέμονται, από τους ΚΑΠ των Δήμων, 28.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της...

Χρέη στην Εφορία: Σχέδιο για Πάγια Ρύθμιση έως 48 οι Δόσεις...

, Στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του θαλάσσιου τουρισμού και το home porting
Περισσότερες δόσεις αλλά και αυστηρότερα κριτήρια προβλέπει το νέο πλαίσιο της πάγιας ρύθμισης οφειλών προς την εφορία,..... που συζητείται αυτές τις ημέρες μεταξύ στελεχών του...

In Case You Missed It

Απεργία ΠΝΟ: Ρίχνουν άγκυρες και δένουν κάβους τα πλοία την Τρίτη...

, Στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του θαλάσσιου τουρισμού και το home porting
24ωρη Απεργία των Ναυτεργατών Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρά..... την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ),...

Ο Τρόπος που θα διοικηθούν τα Νομικά Πρόσωπα Δήμων και Περιφερειών...

, Στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του θαλάσσιου τουρισμού και το home porting
Εγκύκλιος του Υφυπουργού Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε την 16η Σεπτεμβρίου, υπ' αριθμ.102/13.9.2019, αφορά την συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ Α’ και...

More from Mykonos Ticker

Τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2019

Τι γράφει ο Κυριακάτικος Τύπος  Διαβάστε τα 17 πρώτα Πρωτοσέλιδα και τα Οπισθόφυλλα των Κυριακάτικων Εφημερίδων (η ανάρτηση ανανεώνεται συνεχώς!!)...... Τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα σε λίγο…….. NewsRoom Mykonos...

Sophia Loren!! 25+1 Best Vintage εικόνες αυτής της θρυλικής ηθοποιού!!

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1934 στη Ρώμη γεννήθηκε η Σοφία Villani Scicolone. Με το βλέμμα και τα γεμάτα χείλη της, αυτό το φιλόδοξο και μυστηριώδες...

Θεσμοθετείται η Διοργάνωση Αθλητικών, Κολυμβητικών & Ναυταθλητικών δραστηριοτήτων στον Αιγιαλό, την Παραλία και στον Θαλάσσιο χώρο!! Όλη η διαδικασία Αδειοδότησης (ΦΕΚ)

Θεσμοθετείται η διαδικασία αδειοδότησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κάθε άλλο συναφές θέμα με την διοργάνωση αθλητικών, κολυμβητικών και ναυταθλητικών δραστηριοτήτων στον αιγιαλό, την...

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τον καταδυτικό τουρισμό, την εκπαίδευση και στο μέτωπο των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αλλά και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας του κινούνται οι δράσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού,...

Η Rakuten Viber παρουσιάζει το Νέο χαρακτηριστικό Create a Sticker!! Φτιάξετε τα δικά σας Αυτοκόλλητα!!

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μετατρέπουν οποιαδήποτε φωτογραφία σε ένα διασκεδαστικό αυτοκόλλητο!.....Η Rakuten Viber είναι η μοναδική εφαρμογή που...

Μίλτος Ατζαμόγλου: Mykonos Run! Μα ποιο Mykonos Run; (video)

Το Mykonos Run δεν είναι ένας ακόμα αγώνας δρόμου ή μήπως τελικά παρέμεινε ένας απλός αγώνας. Όταν σχεδιάζαμε το Mykonos Run ονειρευτήκαμε να γίνει σημείο...

Ηλεκτρονικά Βιβλία: 11 Προτάσεις για την Εφαρμογή τους, από το Οικονομικό Επιμελητήριο

Έντεκα παρεμβάσεις, με στόχο την αποτελεσματικότερη εισαγωγή και εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA), που προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,.... προτείνει ο Πρόεδρος του Οικονομικού...

Νέα Ανατροπή!! Αλλάζουν όλα στην διδασκαλία των Θρησκευτικών, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Αλλάζουν όλα  στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών μετά τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας,.... με τις οποίες κρίθηκαν...

Ταμειακές Μηχανές: Online σύνδεση με το Taxisnet, παράλληλα με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δρομολογεί την σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet, παράλληλα με την καθιέρωση από το 2020 των ηλεκτρονικών βιβλίων,.... με...
error: Content is protected !!