16.3 C
Mykonos

Web Radio

Weather

16.3 C
Mykonos
15.3 C
Athens

Τα παιχνίδια Τραμπ και Πούτιν με τις γαλλικές εκλογές

“Δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος, αλλά ο Τέταρτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει με πέτρες και ξύλα”.

Αυτή η περίφημη ρήση του Αλβέρτου Αϊνστάιν έρχεται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο, με τις -συχνά απέλπιδες κι αγωνιώδεις- απόπειρες των ηγετών των ΗΠΑ και της Ρωσίας να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη προς ίδιον όφελος.

Για να παραφράσουμε λοιπόν τον μεγάλο φυσικό, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει με όπλα τις ιδεολογίες. Κι όσο πιο σκληροπυρηνική, τόσο καλύτερα.

Κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν τόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο κι ο Ντόναλντ Τραμπ -εξου και το “φλερτ” τους με την «μαύρη διεθνή» της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

Με κάθε ξενοφοβική Μαρίν Λεπέν, κάθε ακροδεξιό Χερτ Βίλντερς και κάθε μισαλλόδοξο Βίκτορ Ορμπαν, οι οποίοι αποτελούν -εκουσίως ή ακουσίως- τις πολιτικές τους μαριονέτες στα μεγαλεπήβολα σχέδια τους.

Γιατί, θέλοντας και μη, όλοι οι προαναφερθέντες έχουν ένα κοινό σημείο: την ακραία ιδεολογία και την εξωφρενικά (ακρο)δεξιά πολιτική ρητορική: όλοι τους είναι θιασώτες της “εθνικής ομοιογένειας έναντι της παγκοσμιοποίησης”, του “χριστιανισμού έναντι στο Ισλάμ” και οπαδοί της θεωρίας πως “η Δύση καταρρέει εκ των ενόντων, όπως η ρωμαϊκή αυτοκρατορία”.

Και, ας μην γελιόμαστε, όλοι θα βάλουν και το δικό τους λιθαράκι στην προοπτική αυτή.

Αρχής γενόμενης από τις γαλλικές εκλογές.

Λεπέν-φιλία-συμμαχία

Το Κρεμλίνο κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να υποστηρίξει κάθε ακραία πολιτική παράταξη στην Ε.Ε.: συχνά, στους δρόμους της Μόσχας διοργανώνονται ακροδεξιές διαδηλώσεις, ενώ δεν είναι μυστικό πως η κυβέρνησή Πούτιν υποστηρίζει σθεναρά ακροδεξιά γερμανικά κόμματα, όπως το ξενοφοβικό Pegida.

Εν αρχή λοιπόν… η Μαρίν Λεπέν, μια πολιτικός οι (ακραίες) απόψεις της οποίας ταιριάζουν “γάντι” με αυτές του ρωσου προέδρου. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το πολιτικό “φλερτ” ανάμεσα σε Μαριν και Βλάντιμιρ, ώστε η Λεπέν πρότεινε την αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ προκειμένου να δημιουργηθεί άλλη συμμαχία στην οποία θα συμμετέχει και η Ρωσία!

Κάπως έτσι, το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο εξασφάλισε δάνειο ύψους 9,5 εκατ. δολ. από ρωσική τραπέζα, χρήματα με τα οποία χρηματοδότησε εκστρατείες του. Πρόκειται για χρήματα που, όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι, το κόμμα δεν κατάφερε να βρει από γαλλική ή άλλη ευρωπαϊκή τράπεζα. Ταυτοχρόνως, ο ιδρυτής και πρώην ηγέτης του κόμματος, Ζαν Μαρί Λεπέν, συνήψε δάνειο ύψους 2 εκατ. από εταιρεία επενδύσεων, η οποία ανήκει σε πρώην πράκτορα της Κα Γκε Μπε, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες πληροφορίες. Χρήματα που υποδεικνύουν για ακόμα μία φορά τη σχέση των ακροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων με τη Ρωσία.

Μάλιστα, υποδεχόμενος, πριν ένα μήνα, την Μαρίν Λεπέν στο Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνέχισε την πολιτική αποσταθεροποίησης της Γηραιάς Ηπείρου.

Κι όπως γράφει η γαλλική Le Monde σε άρθρο της, “ο ρώσος πρόεδρος χαιρέτησε στο πρόσωπό της την εκπρόσωπο ενός πολιτικού φάσματος στην Ευρώπη που μεγαλώνει συνεχώς”.

“Το μόνο που πλανάται στην Ευρώπη είναι το φάντασμα της αποσταθεροποίησης και μακροπρόθεσμα της καταστροφής μιας σειράς πραγμάτων στη Γηραιά Ήπειρο που εγγυώνται την ειρήνη στην δυτική Ευρώπη από το 1945 και μετά. Γιατί τι άλλο είναι ο Πούτιν, το μοντέλο που υπόσχεται η Μαρίν Λεπέν; Ένα καθεστώς λίαν αυταρχικό, το οποίο δολοφονεί τους αντιπάλους του. Ένα καθεστώς που παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες με την προσάρτηση της Κριμαίας. Ένα καθεστώς που υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, τα εγκλήματα του οποίου περισσότερο τροφοδότησαν τον τζιχαντισμό παρά τον καταπολέμησαν. Ένα καθεστώς το οποίο πρεσβεύει την εθνικο-θρησκευτική προσήλωση, τον Χριστιανισμό των Λευκών και την δήθεν πραγματική Ευρώπη απέναντι σε μια παρακμιακή Δύση”, γράφει η Le Monde.

“Ο «Πουτινισμός» είναι επίσης η επιστροφή στις παλιές, καλές μεθόδους της αποσταθεροποίησης, όπως έγινε στην Ουκρανία και στον Καύκασο, και η υπενθύμιση του δόγματος Μπρέζνιεφ: οι γείτονες της Ρωσίας έχουν «περιορισμένη κυριαρχία»”, συνεχίζει η γαλλική εφημερίδα, καταλήγοντας με νόημα πως “το μοντέλο της Μαρίν Λεπέν σημαίνει την εθνική αναδίπλωση και επιπλέον την υποταγή στις δύο μεγάλες δυνάμεις, ρωσική και αμερικανική. Αυτό σήμαινε και η επίσκεψη της Λεπέν στις αρχές Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, όταν περίμενε στον Πύργο του Τραμπ. Μας έδωσε μια πιο ακριβή εικόνα του τι θα ήταν η Γαλλία αν έπεφτε στα χέρια της άκρας δεξιάς: μια Μαρίν Λεπέν η οποία θα κοίταζε το φλιτζάνι του καφέ και θα ονειρευόταν μια συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος απαξίωσε να την συναντήσει”.

Κι όπως με την περίπτωση των ΗΠΑ, όταν η Ρωσία κατηγορήθηκε απ’ τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ότι παρενέβη πέρυσι στην αμερικανική προεδρική κούρσα, με μια σειρά από πράξεις όπως οι κυβερνοεπιθέσεις στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της υποψήφιας του κόμματος, Χίλαρι Κλίντον, έτσι και τώρα η Ρωσία κατηγορείται για παρέμβαση στις εκλογές των κρατών-μελων της ΕΕ.

“Ο υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Γαλλίας έχει προειδοποιήσει ότι οι ίδιες ομάδες που παραβίασαν τους υπολογιστές των Δημοκρατικών επιδιώκουν «ύπουλα» να επηρεάσουν και τους Γάλλους ψηφοφόρους, αν και δεν κατηγόρησαν ευθέως τη Ρωσία”, τονίζει το Bloomberg.

“Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν θορυβηθεί από το πολυετές φλερτ του Πούτιν με αντισυστημικά κόμματα, που είναι τώρα σε άνοδο σε όλη την ήπειρο. Η πιο σαφής υποστήριξη ήταν το δάνειο των 9 εκατ. ευρώ που το αντι-μεταναστευτικό Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν έλαβε το 2014 από μια μικρή τράπεζα στη Μόσχα, την οποία επισκέπτεται συχνά”, αναφέρεται σε άρθρο του Bloomberg που θεωρεί πως ο Πούτιν θέλει να αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή ενότητα διαπραγματευόμενος με τα κράτη-μελη ξεχωριστά.

“Απαλλαγμένο από κάθε εναπομείναν ίχνος μαρξισμού-λενινισμού, το Κρεμλίνο σήμερα είναι διατεθειμένο να ασπαστεί κάθε ιδεολογία που μπορεί μελλοντικά να εξυπηρετήσει τους ρεβιζιονιστικούς του στόχους”, γράφει το Politico που χαρακτηρίζει την ρωσική ηγεσία, λίγο ως πολύ, ως “οσφυοκαμπτική” και πρόθυμη να παίξει το παιχνίδι του οποιουδήποτε Όρμπαν ή της οιασδήποτε Λεπέν, αν είναι να κερδίσει κι εκείνη.

ΗΠΑ-ξείπα για την Μαρίν

Μπορεί σε εκείνη την προ μηνών συνάντηση ο Τραμπ να μην καταδέχτηκε να δει εκ του σύνεγγυς την Λεπέν, η οποία τον περίμενε ξεροσταλιάζοντας στο νεοϋορκέζικο χειμώνα, ωστόσο, πριν λίγες ώρες ο αμερικανος πρόεδρος έδωσε τα -γνωστά- ακροδεξιά του διαπιστευτήρια (βλέπε σχέσεις με τον Στιβ Μπάνον του Breitbart) και δεν έκρυψε την προτίμησή του στο πρόσωπό της Μαρίν.

Η παροχή πλήρους υποστήριξης στην ακροδεξιά υποψήφια για την γαλλική προεδρία, έγινε καθώς, όπως είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Associated Press, «είναι η πιο ισχυρή στο θέμα των συνόρων, η πιο ισχυρή σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γαλλία».

Και μετά, λογικά, έκατσε αναπαυτικά στην καρέκλα του, κι ευχήθηκε, σταυρώνοντας τα δάκτυλα του, να εκλεγεί η Λεπέν στο ύπατο αξίωμα της Γαλλίας.

Και μια Λεπέν στον προεδρικό θώκο θα αποδυναμώσει εκ νέου της Ε.Ε. σε οικονομικό επίπεδο, μια αποσταθεροποίηση που κάθε άλλο παρά βλαπτική θα ήταν για τα αμερικανικά συμφέροντα, καθώς θα ενδυνάμωνε το δολάριο έναντι του ευρώ -ένα “φιλί της ζωής” που χρειάζεται επειγόντως ο Τραμπ προκειμένου να ανακάμψει η αμερικάνικη οικονομία.

Ταυτόχρονα, θα αποδυνάμωνε τον ρόλο της Γερμανίας στην Ε.Ε. -έναν ρόλο που η επί Τραμπ αμερικάνικη ηγεσία δεν βλέπει με καλό μάτι, αν αναλογιστούμε τις δηλώσεις του περί “ευρώ και μάρκου”, όταν ο Πίτερ Ναβάρο, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου των ΗΠΑ, δήλωνε πως “το ευρώ είναι σαν ένα σιωπηρό γερμανικό μάρκο, του οποίου η χαμηλή αποτίμηση δίνει στη Γερμανία πλεονέκτημα έναντι των βασικών της εταίρων».

Και το παρασκηνιακό “παιχνίδι” θα συνεχιστεί, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της 7ης Μαΐου…

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Πηγή:thetoc

NewsRoom Mykonos Ticker

Follow Us

Trending Now

Airbnb: Λήγει η Προθεσμία Οριστικοποίησης του Μητρώου – Προσοχή στα πρόστιμα – Οδηγίες για το Μητρώο [Έγγραφο]

Για όσους δραστηριοποιούνται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, είναι υποχρεωτική η οριστικοποίηση στο Μητρώο...... Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν στην ΑΑΔΕ...

Μύκονος – Άνω Μερά: Αντίστροφη μέτρηση για τους δασικούς χάρτες!! Οι νέες προθεσμίες σε όλη τη χώρα

Δασικοί χάρτες για την Άνω Μερά - Μυκόνου, λίγες ακόμα ημέρες προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων, όσον αφορά τους δασικούς χάρτες, συνολικά σε 258...

Premium

e-ΕΦΚΑ: Απλοποιούνται όλες οι διαδικασίες συναλλαγής!! Με μία απλή αίτηση Εγγραφή και Διαγραφή από τα μητρώα!!

Από την 1η Μαρτίου απλοποιούνται όλες οι διαδικασίες συναλλαγής με τον νέο e-Ε.Φ.Κ.Α, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος,..... του...

Πως θα παίρνουν οι ασθενείς τα ακριβά φάρμακα από τα ιδιωτικά φαρμακεία [Η Λίστα + Διαδικασία βήμα-βήμα]

Όλη η λίστα με τα φάρμακα που θα διατίθενται στα φαρμακεία της γειτονιάς. Τη διαδικασία μέσα από την οποία οι χρονίως πάσχοντες θα μπορούν...

Stories for You

Το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την Αυτοματοποίηση στις Γεννήσεις [Βήμα-Βήμα, Έγγραφο]

Τις δηλώσεις γέννησης, με το νέο θεσμικό πλαίσιο, προς όλα τα Ληξιαρχεία των Δήμων της Χώρας, αποτυπώνει...... η αριθμ. 8/2020 Εγκύκλιος του Υφυπουργού...

Με τους κωδικούς του TAXISNET στη εφαρμογή της ΚΕΔΕ και χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη

«Χωρίς δικαιολογητικά, ουρές, αναδρομικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη, θα διορθωθούν ή θα δηλωθούν αρχικά το εμβαδο των ηλεκτροδοτούμενων ή μη...

Συνάντηση Χατζημάρκου με την Πρυτάνισσα Χ. Βιτσιλάκη για την στήριξη των δομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος........ Κατά την διάρκεια της συζήτησης επαναβεβαιώθηκε...

Weather in Mykonos

Mykonos
light rain
16.3 ° C
16.7 °
16 °
59 %
3.1kmh
4 %
Τε
16 °
Πε
15 °
Πα
13 °
Σα
12 °
Κυ
13 °

What to Read Next...

31+1 Ιδέες και μικρές λεπτομέρειες, Αποκριάτικης Διακόσμησης!!

Μπορούμε απλώς να δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή, σε μικρές λεπτομέρειες, εστιάζοντας στα έντονα χρώματα!!

Sexy και Εντυπωσιακά Αποκριάτικα Μακιγιάζ με έμφαση στα μάτια!! [Videos]

τα eyeliner, τα μολύβια ματιών και χειλιών, οι σκιές και φυσικά πολύ φαντασία είναι τα βασικά εργαλεία

Εκπληκτικό μακιγιάζ για βραδινές Αποκριάτικες εμφανίσεις!! [Video]

Μακιγιάζ για να κλέψετε τις εντυπώσεις στις βραδινές Αποκριάτικες εμφανίσεις σας!! Καθηλώστε τους πάντες με το αστραφτερό βλέμμα σας με αυτό το σαγηνευτικό βραδινό...

Έφηβοι εκτεθειμένοι στο Διαδίκτυο!! Το 30% δηλώνουν ότι έχουν συναντηθεί με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο!!

Ένα στα τρία παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο. Παιδιά Δημοτικού που ξενυχτούν παίζοντας σε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς...

Το doodle της Google για τη γιορτή των ερωτευμένων!! Αγίου Βαλεντίνου 2020!!

Τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τιμά η Google και αφιερώνει το σημερινό της doodle σε όλους τους ερωτευμένους!!.... Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια...

Διεγράφησαν από Facebook & Instagram, λογαριασμοί με fake news

Εντείνει τις προσπάθειές της, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, για περιορισμό των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης..... Το Facebook, που επιχειρεί να εντείνει τον αγώνα του...

Προσοχή!! Κινητά τηλέφωνα: Ποιες εφαρμογές στα mail σας κλέβουν τα δεδομένα!!

Εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα και συγκεκριμένα στην ανάγνωση των mail κλέβουν τα δεδομένα των χρηστών και στη συνέχεια τα πουλάνε με απώτερο στόχο φυσικά...

Related stories You May Like

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δυσχεραίνουν τα αεροσκάφη στην απογείωση τους

, Τα παιχνίδια Τραμπ και Πούτιν με τις γαλλικές εκλογές
Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες λόγω της κλιματικής αλλαγής θα καταστήσουν την απογείωση πιο δύσκολη για πολλά αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο τις επόμενες δεκαετίες...... Τα αεροπλάνα...

Κυρ. Μητσοτάκης: Το σχέδιό μας είναι πολύ φιλόδοξο – Είναι μια...

, Τα παιχνίδια Τραμπ και Πούτιν με τις γαλλικές εκλογές
Οι κύριοι βασικοί άξονες της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής για την ελληνική οικονομία συζητήθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής που συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

In Case You Missed It

Πώς θα υποβάλλετε δήλωση ορθών στοιχείων ακινήτων στον Δήμο Μυκόνου

, Τα παιχνίδια Τραμπ και Πούτιν με τις γαλλικές εκλογές
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α’), οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ηλεκτροδοτούμενων ή μη ηλεκτροδοτούμενων, έχουν την...

Το Brexit προκαλεί προβληματισμό και άγχος στον τουρισμό για εισπράξεις 2...

, Τα παιχνίδια Τραμπ και Πούτιν με τις γαλλικές εκλογές
Το επικείμενο Brexit , παρά την ομαλή εξέλιξη των προκρατήσεων, δημιουργεί προβληματισμό και άγχος στους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου καθώς ανατρέπονται ταξιδιωτικές πρακτικές και...

More from Mykonos Ticker

Εως 10 Μαρτίου η προθεσμία για αιτήματα πιστοποίησης των ΟΤΑ στα προγράμματα ανάπτυξης του Κοινωνικού Αθλητισμού

Στις 10 Μαρτίου 2020 εκπνέει η προθεσμία για αιτήματα πιστοποίησης των Δήμων, των Περιφερειών και των Νομικών Προσώπων αυτών, στα προγράμματα ανάπτυξης του Κοινωνικού...

e-ΕΦΚΑ: Απλοποιούνται όλες οι διαδικασίες συναλλαγής!! Με μία απλή αίτηση Εγγραφή και Διαγραφή από τα μητρώα!!

Από την 1η Μαρτίου απλοποιούνται όλες οι διαδικασίες συναλλαγής με τον νέο e-Ε.Φ.Κ.Α, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος,..... του...

Μύκονος: Βροχερή προβλέπεται η Τσικνοπέμπτη!!

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού για αύριο Τσικνοπέμπτη, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην...

ΥΠΕΝ: Δέσμευση για στήριξη στο έργο της απορρύπανσης του θαλάσσιου πυθμένα της Άνδρου

«Προσπαθούμε να μετατρέψουμε μια εθνική ντροπή σε μία περίπτωση καλής περιβαλλοντικής πρακτικής. Οφείλουμε να ξεπλύνουμε αυτή την ντροπή. Με όλα τα μέσα του υπουργείου»,...

Πως θα παίρνουν οι ασθενείς τα ακριβά φάρμακα από τα ιδιωτικά φαρμακεία [Η Λίστα + Διαδικασία βήμα-βήμα]

Όλη η λίστα με τα φάρμακα που θα διατίθενται στα φαρμακεία της γειτονιάς. Τη διαδικασία μέσα από την οποία οι χρονίως πάσχοντες θα μπορούν...

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας: Παρέμβαση στις συµβάσεις ρεύµατος, όσον αφορά την σαφήνεια και στο περιεχόμενό τους

Επιχειρεί να σβήσει τα... ψιλά γράμματα που µπερδεύουν τους καταναλωτές, καθιστούν σχεδόν αδύνατη την εκ των προτέρων σύγκριση για τη βέλτιστη επιλογή προµηθευτή και...

Airbnb: Λήγει η Προθεσμία Οριστικοποίησης του Μητρώου – Προσοχή στα πρόστιμα – Οδηγίες για το Μητρώο [Έγγραφο]

Για όσους δραστηριοποιούνται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, είναι υποχρεωτική η οριστικοποίηση στο Μητρώο...... Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν στην ΑΑΔΕ...

Κυρ. Μητσοτάκης: Το σχέδιό μας είναι πολύ φιλόδοξο – Είναι μια Ελλάδα η οποία θα εξασφαλίζει ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες

Οι κύριοι βασικοί άξονες της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής για την ελληνική οικονομία συζητήθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής που συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την Αυτοματοποίηση στις Γεννήσεις [Βήμα-Βήμα, Έγγραφο]

Τις δηλώσεις γέννησης, με το νέο θεσμικό πλαίσιο, προς όλα τα Ληξιαρχεία των Δήμων της Χώρας, αποτυπώνει...... η αριθμ. 8/2020 Εγκύκλιος του Υφυπουργού...
error: Content is protected !!