Θανάσης Μέγας: Στον καλό μας φίλο Γιάννη Κονταράτο

Αγαπημένε και καλέ μου φίλε Γιάννη, Άξιε συνεργάτη μας, Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη ώρα όταν ξαφνικά αποχαιρετάς έναν καλό και άξιο φί

Θανάσης Μέγας: Στον καλό μας φίλο Γιάννη Κονταράτο
Θανάσης Μέγας: Στον καλό μας φίλο Γιάννη Κονταράτο

Αγαπημένε και καλέ μου φίλε Γιάννη, Άξιε συνεργάτη μας, Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη ώρα όταν ξαφνικά αποχαιρετάς έναν καλό και άξιο φίλο, έναν άριστο συνεργάτη, έναν πραγματικό ηγέτη............

Γεννήθηκες με τη λεβεντιά και υπηρέτησες την κοινωνία τη Μυκόνου με πάθος, ανιδιοτέλεια, απλότητα και βαθύ ανθρωπισμό. Είχες αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους μεγάλους, γιατί η μεγάλη παρακαταθήκη κάθε ανθρώπου είναι η μνήμη, και είναι βέβαιο ότι εσύ φίλε μου θα μείνεις για πάντα χαραγμένος στην μνήμη και τις καρδιές όσων είχαν την τιμή και την τύχη να συνεργαστούν μαζί σου.

Υποστήριζες με σταθερότητα, αρχές και αξίες. Ενεργούσες πάντα σωστά και αποτελεσματικά και υπηρέτησες τον τόπο μας για πολλές δεκαετίες με εντιμότητα και σεμνότητα. Όλη σου η ζωή ήταν γεμάτη αγώνες και μάχες, ιδανικά, αρχές, αξίες. Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι. Γιατί όσοι υπηρετήσαμε την αυτοδιοίκηση ξέρουμε καλά ότι εσύ φίλε μας αφήνεις μια μεγάλη παρακαταθήκη η οποία θα αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης. Είχα την τιμή και την τύχη μαζί με τον Αλέκο και το γιατρό να είμαστε φίλοι σου, να μας συνδέει μια βαθιά και ειλικρινής φιλία. Να είσαι πάντα δίπλα μας, να μας στηρίζεις και στα εύκολα και στα δύσκολα και να μοιραζόμαστε μαζί τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις αγωνίες του τόπου μας. Δεν έπαψες ποτέ να μας συμβουλεύεις, να κρατάς ισορροπίες και να οραματίζεσαι μια καλύτερη Μύκονο. Γιατί ήσουν ένας στρατευμένος οραματιστής σε μια συνεχή μάχη για να γίνει η ζωή η δική σου αλλά και των συνανθρώπων σου πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη. Σεβάστηκες τον κόπο και το μόχθο των συνανθρώπων σου και υπερασπίστηκες με πάθος τα δικαιώματά τους. Από μικρό παιδί ήσουν αγωνιστής μα πάνω από όλα ένας υπέροχος άνθρωπος. Μπροστάρης στους αγώνες, παθιασμένος με τη ζωή, απόλυτος αλλά δίκαιος, πετυχημένος επιχειρηματίας, άνθρωπος ευθύνης γεμάτος από προσφορά και ντομπροσύνη.

Έβαλες τη σφραγίδα σου για πολλές δεκαετίες στο δήμο Μύκονου πότε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πότε ως Πρόεδρος του Σωματείου των Εμπόρων και πότε ως απλός στρατιώτης που με το έργο σου με τους αγώνες σου έμεινες για πάντα χαραγμένος στην ιστορία αυτού του τόπου.

Διδαχτήκαμε από την εργατικότητα, την ευσυνειδησία και το ζήλο σου. Η γνώση σου και η μακρόχρονη εμπειρία σου για όσους σε έζησαν από κοντά ήταν πολύτιμο κεφάλαιο και αφήνει ανεξίτηλα ίχνη για τις επερχόμενες γενιές. Γιατί ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου το αφιέρωσες προσφέροντας και στηρίζοντας με πάθος και πείσμα τους επαγγελματίες, τον αθλητισμό, τα σχολεία, τον τουρισμό, το Δήμο Μυκόνου.

Ένα πελώριο έργο στην πορεία της ζωής σου προσφοράς και αγάπης για τον τόπο που έζησες και αγάπησες. Κέρδισες δίκαια την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αναγνώριση των συμπολιτών σου γι’ αυτό και εκείνοι σε τιμούσαν με την εμπιστοσύνη τους.

Η δική σου αρχοντιά και το ήθος σου θα μας καθοδηγούν στην υπόλοιπη ζωή μας. Ένας ακούραστος άνθρωπος, ένας άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής, ένας άνθρωπος του μόχθου που ξεκίνησες τη ζωή σου μέσα από πολλές δυσκολίες και μέσα από σκληρή δουλειά πέτυχες τους στόχους σου - όπως πολύ ωραία περιγράφεις στο βιβλίο ζωής που ο ίδιος έγραψες και ήσουν τόσο περήφανος γι’ αυτό. Πάνω από όλες όμως τις επιτυχίες ξεχωρίζει η καλή και άξια οικογένειά σου που μαζί πορευτήκατε και στα δύσκολα και στα εύκολα και καταφέρατε να δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Σε ευχαριστούμε φίλε Γιάννη γι’ αυτό το τεράστιο έργο που πρόσφερες στο τόπο σου. Σ’ ευχαριστούμε που ήσουν φίλος μας, σ’ ευχαριστούμε που γέμισες τη ζωή μας ωραίες αναμνήσεις.

Φίλε Γιάννη, έφυγες με αξιοπρέπεια όπως έζησες όλη σου τη ζωή. Ήσουν ένα αληθινό παλικάρι και τέτοιος παρέμεινες μέχρι την τελευταία ώρα. Δεν παραδόθηκες ποτέ. Αγωνίστηκες μέχρι τέλους.

Η μνήμη σου θα μείνει ζωντανή ανάμεσά μας, θα είσαι πάντα παρόν, πάντα δίπλα μας, πάντα ο καλός μας φίλος κι ας είναι αυτό παρηγοριά, δύναμη και κουράγιο για τους δικούς σου ανθρώπους και παρακαταθήκη για όλους εμάς.

Αντίο φίλε Γιάννη και καλό σου ταξίδι.....