12.8 C
Mykonos
Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019

Το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα άλλαξαν την επικοινωνία και στον τουρισμό

Post date:

Category:

Travel Travel News Το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα άλλαξαν την επικοινωνία και στον τουρισμό

τόνισε η αντιπεριφερειάρχης της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σε εκδήλωση, στο MoneyShow, με θέμα: «Τουρισμός και Επικοινωνία».

«Χρειάζονται αλλαγές νοοτροπίας και τρόπου επικοινωνίας. Παλιά αρκούσε ένα καλό διαφημιστικό μήνυμα στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, ή σε ένα δημοσίευμα» είπε η κ. Πατουλίδου και πρόσθεσε: «Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο τουρίστας, ο επισκέπτης, δεν είναι μόνο ένας τουριστικός δέκτης, δε του αρκεί μόνο η αφίσα του ΕΟΤ, δε του αρκεί η διαφημιστική καταχώρηση, θα την προσέξει, θα τη μετρήσει, αλλά το διαδίκτυο και κυρίως τα κοινωνικά δίκτυα άλλαξαν τους κανόνες επικοινωνίας, άλλαξαν την επικοινωνία στον τουρισμό».

Η κ. Πατουλίδου υπογράμμισε ότι δε νοείται τουρισμός, πουθενά, χωρίς επικοινωνία και προβολή και πρόσθεσε ότι «ευτυχώς, όσοι ασχολήθηκαν με τον τουρισμό τις προηγούμενες δεκαετίες και ασχολούνται έβαλαν ένα λιθαράκι», εφαρμόζοντας επικοινωνιακή πολιτική, με όποια μέσα διέθεταν. Πρόσθεσε, ότι τα απλά και κατανοητά μηνύματα που έγιναν σλόγκαν τα προηγούμενα χρόνια είχαν διαφορετικούς βαθμούς αποτελεσματικότητας, καθώς υπήρξαν και λάθη ανά περιοχή, ή δεν έγινε δυνατόν να αξιοποιηθεί κατά περιοχή το μήνυμα, αλλά πλέον το τοπίο στην επικοινωνία έχει αλλάξει σημαντικά, με τα social media. Ανέφερε, ότι εκατομμύρια χρήστες τα χρησιμοποιούν, αλληλεπιδρούν και μέσω αυτών προβάλουν και διαφορετικές πτυχές των ίδιων, ή και άλλων προορισμών.

«Η Ελλάδα ευτυχώς δεν παράγει αυτή τη στιγμή ένα ή δύο τουριστικά προϊόντα που παρήγαγε στο παρελθόν, ως τουριστική χώρα, κατ’ απαίτηση των καιρών και των τάσεων του τουρισμού, ανέδειξε πλέον όλη την ποικιλομορφία που διαθέτει» είπε η κ. Πατουλίδου.

Η πρόεδρος του ΟΤΘ ανέφερε ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΘ συζητείται μια πρόταση, για τη δημιουργία «info kiosk» στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο «γυάλινο» περίπτερο, μέσω του οποίου θα παρέχονται σε τουρίστες ψηφιακές υπηρεσίες επικοινωνίας και γνωριμίας με την πόλη. Μέσα από διαδραστικές οθόνες ενημέρωσης και αναζήτησης, θα προβάλλονται τα μνημεία της, η διασκέδαση, οι διαδρομές, οι αγορές, η διασκέδαση, η γαστρονομία, κ.α. Θα παρέχονται και χάρτες μεταφρασμένοι σε διάφορες γλώσσες και αναμνηστικά δώρα της πόλης. Τόνισε, επίσης, ότι για τα κυριότερα μνημεία (δεκαπέντε) θα πρέπει να υπάρχει και προβολή τους μέσω οθόνης, με τρισδιάστατη απεικόνιση, μετά τις τέσσερις το απόγευμα, τις ώρες που δεν είναι επισκέψιμα.

Η κ. Πατουλίδου υπογράμμισε, επίσης, ότι τα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας του ΟΤΘ, όπως το https://thessaloniki.travel, -όπου προστίθενται σύντομα, ως έκτη γλώσσα, τα Ιταλικά, ενώ αποδίδεται, ήδη, σε Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Κινέζικα, Γερμανικά- συγκεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων, όπως επίσης και το www.youththessaloniki.com, ενώ και αξιοποιείται και η προβολή της Θεσσαλονίκης στα ευρέως διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, instagram, κ.α.).

«Μέσα σε ενάμιση χρόνο δημιουργήθηκαν εργαλεία προβολής, απαραίτητα σε όλους τους φορείς» τόνισε για τον ΟΤΘ, η κ. Πατουλίδου.

Στο ρόλο που παίζει η μετάφραση στο τουριστικό προϊόν και πιο συγκεκριμένα στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προβολή, εστίασε ο καθηγητής ελληνικής γλώσσας και μετάφρασης στο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης, Giacomo Klein, αναπτύσσοντας το θέμα: «Τουρισμός και Μετάφραση, η Τεργέστη καλεί τον ΟΤΘ».

Στις τουριστικές συνήθειες των Ιταλών, αναφέρθηκε η προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ στην Ιταλία, Κυριακή Μπουλασίδου. «Το 2017 ήρθαν στην Ελλάδα κοντά στο ενάμιση εκατομμύριο Ιταλοί» είπε η κ. Μπουλασίδου, προσθέτοντας ότι «από το 2012 υπάρχει μια σταδιακή αύξηση», καθώς και περιθώρια βελτίωσης της επισκεψιμότητας. Πρόσθεσε, ότι μέσα στις τουριστικές συνήθειες των Ιταλών είναι και η περιήγηση εντός των πόλεων και η γνωριμία με τις πόλεις που επισκέπτονται, γεγονός που μπορεί να αξιοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών.

Ο διευθυντής ανάπτυξης εργασιών Μακεδονίας-Θράκης της Eurobank Φίλιππος Τσούρμας αναφέρθηκε σε στοιχεία που δείχνουν τη δυναμική του τουρισμού στη χώρα και εξήγησε τους τρόπους διασύνδεσης τραπεζικών υπηρεσιών με το τουριστικό προϊόν. Υπογράμμισε, ότι το 2017, σε σχέση με το 2016 υπήρξε αύξηση στις αφίξεις, της τάξης του 7% και των εισπράξεων κατά 14,6 %, ενώ ο τουρισμός συνεισέφερε κατά 19,7% στο ΑΕΠ της χώρας και κατά 24,8% στην απασχόληση. Υπήρξε ταυτόχρονα κατά 3,1 % αύξηση της μέσης δαπάνης, ανά τουρίστα, μειώθηκε, ωστόσο, ο μέσος χρόνος παραμονής των τουριστών στην Ελλάδα. «Ο τουρισμός είναι η πιο βαριά βιομηχανία και πρέπει να την προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού» είπε ο κ. Τσούρμας.

«Ο τουρισμός, αν δεν εξελιχθεί, θα χαθεί. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα» τόνισε ο καθηγητής τουριστικών επιχειρήσεων στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σπύρος Αβδημιώτης. Σημείωσε, ότι μια ιδέα για τη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να ήταν η διασύνδεση του ονόματος του «πιο γνωστού αρχαίου έλληνα φιλοσόφου στον κόσμο», του Αριστοτέλη, με τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες. «Μπορεί η Θεσσαλονίκη να καθιερωθεί ως τουριστικός ευρωπαϊκός κόμβος μάθησης και εκπαίδευσης» είπε ο κ. Αβδημιώτης και πρόσθεσε: «Τουρισμός γνώσης, μάθησης, εκπαίδευσης είναι αυτός που προτείνω για τη Θεσσαλονίκη».

Στην εκδήλωση χαιρέτισε, επίσης, εκ μέρους των διοργανωτών ο επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη και πρόεδρος του Ελληνο- Ιταλικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σαραντόπουλος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
NewsRoom mykonosticker.com

Translate This Page

GreekEnglishFrenchItalianGermanSpanishTurkishRussianArabicChinese (Simplified)Portuguese

Follow Us

3,663ΥποστηρικτέςΚάντε Like
307ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
261ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Stories for You

Weather in Mykonos

Mykonos
light rain
12.8 ° C
14 °
12 °
71 %
11.8kmh
20 %
Πα
16 °
Σα
16 °
Κυ
14 °
Δε
14 °
Τρ
14 °

Exclusive Videos

Μύκονος Πρώτη Ξανά

What to Read Next...

Related stories You May Like

Θέλω να ακούς όσα δε σου λέω

Δε θέλω να τα μαντέψεις. Απλά θέλω να με καταλάβεις.

Στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Ένα ζωτικής σημασίας έργο για την Σύρο, που έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τις υποδομές υγείας στα νησιά

Συντήρηση-καθαρισμός τάφρων επαρχιακού οδικού δικτύου Πάρου

Ένα ιδιαιτέρως σημαντικό έργο για το νησί της Πάρου, δημοπρατεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενόψει και της

In Case You Missed It

Vice Governor Stelios Brigos Helps Aegean Islands Open Up Brazil’s Tourism

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το πρότζεκτ της vogue Βραζιλίας στην Μύκονο.

«Κλεισθένης 1»: Σύσταση Διαδημοτικού Συνδέσμου Τεχνικής Υπηρεσίας -Αποσπάσεις & μετατάξεις προσωπικού...

Εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή των άρθρων 180 και 182-184 του ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133/Α’0, «Πρόγραμμα »ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» » όσο και ως προς την αποτελεσματική...

Οι 13 δράσεις του υπουργείου Οικονομίας για την στήριξη της μικρομεσαίας...

Εξετάζεται η δυνατότητα ύπαρξης ακατάσχετου λογαριασμού στην περίπτωση ηλεκτρονικών συναλλαγών με χρήση POS, καθώς και τη δυνατότητα ύπαρξης ενός συστήματος κλιμακωτού  ακατάσχετου λογαριασμού ώστε,...

Προχωρά το Ψηφιακό ΚΕΠ μέσα στο 2019 -Τι θα περιλαμβάνει

Τα ΚΕΠ προχωρούν, εντός του έτους, στην πλήρη ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, με στόχο η εξυπηρέτηση του πολίτη να...

Best of Mykonos Ticker

More from Mykonos Ticker

περισσότερο

  Δημοτικοί και Περιφερειακοί συνδυασμοί: Χορήγηση ΑΦΜ και τήρηση βιβλίου εσόδων – εξόδων (Εγκύκλιοι)

  Για τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς συνδυασμούς προβλέπεται η χορήγηση ΑΦΜ και τήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων..... Σύμφωνα με την εγκύκλιο 20221/20-03-2019 του Υπ. Εσωτερικών και τις διατάξεις...

  Με απογευματινά δρομολόγια θα δρομολογηθεί το Aqua Blue από Ραφήνα

  Το ενδιαφέρον της Seajets να δρομολογήσει το μεγάλο φέρι της Ε/Γ-Ο/Γ «Aqua Blue» στη γραμμή της Ανδροτηνομυκονίας με επέκταση στην Ικαροσαμία από τη Ραφήνα...

  Τι αλλάζει στις επερχόμενες εκλογές για τις Δημοτικές Κοινοτήτες

  Κατάργηση του επικεφαλής στις Τοπικές Κοινότητες, εκλογές των Δημοτικών Κοινοτήτων σε χωριστή κάλπη και ξεχωριστά ψηφοδέλτια και τελειώνουν την πρώτη Κυριακή....... Ο αριθμός των υποψηφίων...

  21η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

  Τον εορτασμό εισηγήθηκε στην Εταιρεία Συγγραφέων το 1997 ο ποιητής Μιχαήλ Μήτρας.

  O ΕΟΦ ανακαλεί 20 γνωστά καλλυντικά προϊόντα – Ποια είναι η λίστα

  Σαμπουάν, κρέμες χεριών και αρωματικά μπάνιου μέχρι ορό ανάπτυξης βλεφαρίδων, περιλαμβάνει η λίστα ...... Στην ανάκληση 20 γνωστών καλλυντικών προϊόντων προχώρησε ο ΕΟΦ ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της...

  Στρατιωτική θητεία: Τι αλλάζει για πολύτεκνους, ανυπότακτους, αντιρρησίες συνείδησης

  Συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά σε θέματα θητείας κατηγοριών οπλιτών, το στρατιωτικό ποινικό κώδικα..... και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν...