10.9 C
Mykonos

web Radyo

8 C
Atina
10.9 C
Mykonos

Hava

Almanya′nın CDU yeni parti lideri: Armin Lassett'in zaferi ve Hıristiyan Demokrat Parti'nin yarını

Ως «νίκη του απαξιωμένου κατεστημένου» περιγράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung την επικράτηση του ‘Αρμιν Λάσετ στην μάχη για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ενώ το Spiegel περιγράφει τον νικητή ως τον «αιώνια υποτιμούμενο» υποψήφιο που καταφέρνει πάντα να μείνει όρθιος. Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Λάσετ συνεχίζει να προσθέτει τίτλους στο βιογραφικό του. Θα συμπεριλάβει όμως και αυτόν του Καγκελάριου;……….

Ο ‘Αρμιν Λάσετ παρουσιάστηκε στο συνέδριο του CDU ως «φυσικός διάδοχος» της ‘Αγγελα Μέρκελ και εγγυητής της κληρονομιάς της. «Εμπιστοσύνη», ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε επανειλημμένα, καθησυχάζοντας, gösterdi, τους περισσότερους συνέδρους ότι το κόμμα θα παραμείνει στο κέντρο, οι πολιτικές δεν θα ανατραπούν και ασφαλώς τα πρόσωπα θα παραμείνουν «οικεία».

Η εκλογή του στην ηγεσία του CDU αποτελεί σίγουρα νίκη του «κέντρου», για το οποίο εργάστηκε με συνέπεια η απερχόμενη Καγκελάριος, αλλά και θρίαμβο των κομματικών μηχανισμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί από τους 1.001 σύνεδρους και εκλέκτορες δεν είχαν, gösterildiği gibi, καμία διάθεση να λάβουν υπόψη τους τις δημοσκοπήσεις που έφερναν τον κ. Λάσετ τελευταίο στην προτίμηση των πολιτών.

Ακόμη και η ‘Αγγελα Μέρκελ, φαίνεται ότι προτιμούσε έναν «δικό της» άνθρωποασχέτως αν τον τελευταίο χρόνο διαφωνούσε μαζί της σε όλααπό έναν τύπο σαν τον Φρίντριχ Μερτς που ήθελε να αλλάξει τα πάντα.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας ΡηνανίαςΒεστφαλίας βρισκόταν επί χρόνια στην σκιά της κυρίας Μέρκελ, από την οποία βγήκε, τόσο υποστηρίζοντας χαλαρότερα μέτρα περιορισμού για την πανδημία όσο και υιοθετώντας πιο επιφυλακτική στάση στις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της προσφυγικής πολιτικής της Καγκελαρίου, ancak 2017 η προεκλογική του καμπάνια εστιάστηκε στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας και κατάχρησης ασύλου.

Παλιότερα, όταν ακόμη ήταν υπουργός Ενσωμάτωσης στην Βόρεια ΡηνανίαΒεστφαλία είχε «κερδίσει» τα παρατσούκλια «τουρκο-‘Αρμιν» και «’Αρμιν Πασάς», λόγω της φιλελεύθερης στάσης του απέναντι στους μετανάστες, iken 2014 δέχτηκε δριμεία κριτική στην Γερμανία, όταν μέσω Twitter, απευθύνθηκε στον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, κατηγορώντας τον ότι η Αμερική στήριζε το «Ισλαμικό Κράτος» και την «Αλ Νούσρα» κατά του Προέδρου ‘Ασαντ στην Συρία.

Ως πρώην δημοσιογράφος, βουλευτής, ευρωβουλευτής, κρατιδιακός υπουργός και τώρα Πρωθυπουργός του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Γερμανίας, Bay. Λάσετ περηφανεύεται ότι έχει αποκτήσει μόνο φίλους. Το βέβαιο είναι ότι έχει αποκτήσει τουλάχιστον σημαντική επιρροή στην οργάνωση των Χριστιανοδημοκρατών της περιοχής του, η οποία εκπροσωπείται στο συνέδριο με 300 itibaren 1.001 συνέδρους. «Υποψήφιο του ζιγκ ζαγκ» τον χαρακτήριζαν οι αντίπαλοί του, λόγω των συχνών παλινωδιών, οι οποίες άλλωστε του είχαν κοστίσει τελευταία σε δημοσκοπικά ποσοστά, δεν κατάφεραν όμως να του στερήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Οι θέσεις του για τα μεγάλα θέματα της Γερμανίας, την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, iklim değişikliği, uluslararası ticaret rekabeti, şimdiye kadar tamamen yerel kriterler tarafından dikte edilmiştir. belirten, Şansölye'nin lignizasyon politikasına direndi, tam da onun bölgesinin çıkarları farklı olduğu için, sık sık "iklim politikalarının ekonomiyi boğulmasına yol açmaması gerektiğini" yineleyerek.

CDU'nun yeni liderinin seçilmesinden sonra, sonraki soru işareti Başbakanlıkla ilgilidir. Angela Merkel siyasetten ayrılmaya hazır, Partisini daha sonra "dağıtmak" 16 yıllar bir Şansölye adayı aramak zorunda kalacak, 26 Eylül federal seçimleri öncesinde. "CDU’nun üç aday liderinden hiçbiri" şansölye adayı olmayacak, tahminler siyasi analist Albert von Luke, Kuzey televizyonu için de Mr.. Lassett dahili parti savaşını kazanacaktı, olduğu gibi, dediği gibi, iyi bir çözüm – köprü, partinin birliğini garanti edecek, ama o şansölye olmak için çok zayıf.

aslında, uzun yönetim tecrübesine sahip olmasına rağmen, yeni CDU lideri kamuoyuyla pek iyi durumda görünmüyor, son zamanlarda salgınla ilgili politikası nedeniyle sert eleştiriler aldı.. Friedrich Mertz, diğer tarafta, aynı analisti tahmin ediyor, merkezci Hıristiyan Demokratların tüm reflekslerini kutuplaştırıyor ve uyandırıyor. "Muhtemelen en sağdan birkaç nokta getirebilir, ama merkezden çok daha fazlasını kaybetme riskini alır. ", notlar Bay. von Luke.

Η μάχη λοιπόν για τον υποψήφιοκαι πιθανότατα επόμενοΚαγκελάριο είναι τυπικά ανοιχτή. Σε αυτή τη μάχη υπήρχε έως τώρα η αντίληψη ότι δήλωνε «παρών» και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος κατέβηκε στο συνέδριο ως «ομάδα» με τον ‘Αρμιν Λάσετ. Τα προβλήματα ωστόσο με τα εμβόλια, κάποιες αδέξιες εσωκομματικές κινήσεις και το χθεσινό του «φάουλ» μάλλον έχουν ψαλιδίσει τις φιλοδοξίες του.

Πριν από την ψηφοφορία και ενώ οι τρεις υποψήφιοι αρχηγοί δέχονταν ερωτήσεις από τους συνέδρους, ζήτησε τον λόγο ο κ. Σπαν, ο οποίος αντί για ερώτηση προτίμησε να παρουσιάσει τις αρετές του ‘Αρμιν Λάσετ και τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να ψηφιστεί. Η κίνησή του ενόχλησε πολλούς από τους συνέδρους και του κοστίζει ήδη: εξελέγη τελευταίος στο προεδρείο του κόμματος, ενώ τουλάχιστον η Sueddeutsche Zeitung, η Welt και το Spiegel τον κατατάσσουν στους χαμένους της χθεσινής ημέρας.

aynı anda, ο δημοφιλέστερος πολιτικός για την Καγκελαρία, δεν έχει ακόμη εκδηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον του. Bavyera Başbakanı ve CDU kardeş partinin lideri, Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) Markus Center tüm olasılıkları açık bıraktı ve muhtemelen anketleri okumaktan hoşlanıyor. Mart ayı sonunda kararlar verilecek ve iki partinin temel kriteri olacak, başka ne; Hıristiyan Birliğine kimler katabilir (CDU / CSU) en yüksek yüzdeler, Angela Merkel'in olmadığı ilk seçimde.

Bizi takip et

dakikalar içinde alışveriş yap!

En kolay eshop abonelik platformuna basit adımlarla e-mağazanızı kendi alan adınızla oluşturun.

Bu aralar moda

Ödül

Sizin için Hikayeleri

MarketHUB

Binlerce ürün. Yunanistan'ın her yerinden mağazalar. MarketHUB'da kesinlikle aradığınız bir şey var!

Mykonos Ticker daha fazla

hata: İçerik korunmaktadır !!