22.5 C
Mykonos

web Radyo

Hava

22.5 C
Mykonos
23.6 C
Atina

değil ısı koronavirüsüne yayılmasını azaltacağını 'umut' Do, Uzmanlar tavsiye

Πολλοί ηγέτες «ποντάρουν» στις θερμότερες θερμοκρασίες που, όπως εκτιμούν, θα ανακόψουν το ξέσπασμα, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο……..

Ενδεικτική η τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα του κορωνοϊού.

«Ξέρετε, θεωρητικά όταν ανέβει η θερμοκρασία αυτός θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας», Trump söyledi.

ancak, οι ειδικοί μολυσματικών ασθενειών λένε ότι ενώ κάποιοι παράγοντες κάνουν άλλους ιούς να υποχωρούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στην περίπτωση του COVID-19 δεν υπάρχει τρόπος να είμαστε σίγουροι.

ve, ακόμη και αν η εξάπλωση του ιού επιβραδυνθεί με την άνοδο της θερμοκρασίας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαλειφθεί.

Πώς όμως έχει επικρατήσει αυτή η αντίληψη;

Υπάρχει προηγούμενο για την ιδέα ότι η επιδημία COVID-19 θα καταρρεύσει με την έναρξη του καλοκαιριού.

Το κοινό κρυολόγημα είναι πιο διαδεδομένο τον χειμώνα και την άνοιξη και η γρίπη είναι πιο συχνή κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα στις ΗΠΑ, με τη γρίπη να «χτυπάει κόκκινο» μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Φαίνεται ότι ο COVID-19 μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο όπως η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα: μέσω στενής επαφής με τους μολυσμένους ανθρώπους και με τα σταγονίδια όταν ένα άτομο που έχει προσβληθεί φτερνιστεί ή βήξει.

Υπάρχει μάλιστα μια ποικιλία λόγων γιατί τα περιστατικά γρίπης και κρυολογήματος κάνουν «βουτιά» το καλοκαίρι αλλά ο πιο σημαντικός είναι ότι ο ζεστός, υγρός καιρός καθιστούν πιο δύσκολη τη μετάδοση μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού συστήματος.

«Τα σταγονίδια που μεταφέρουν τους ιούς δεν παραμένουν αιωρούμενα σε υγρό αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι υψηλότερες θερμοκρασίες οδηγούν σε ταχύτερη αποδυνάμωση του ιού», λέει η Ελίζαμπεθ Μακ Γκρόου, διευθύντρια του Κέντρου για τη Δυναμική Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

ayrıca, η ανθρώπινη δραστηριότητα αλλάζει τους καλοκαιρινούς μήνες, λέει ο Τόμας Μπολίκι, διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Υγείας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων με έδρα την Ουάσιγκτον.

Οι άνθρωποι περνούν λιγότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους -όπου τείνουν να βρίσκονται σε στενότερη επαφή μεταξύ τους, καθιστώντας ευκολότερη την εξάπλωση του ιού το καλοκαίρι.

Άλλοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας αναφέρουν ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν ο θερμότερος καιρός θα επηρεάσει την εξάπλωση του ιού.

Η Ελίζαμπεθ Μακ Γκρόου, λέει ότι πιθανόν να υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν πότε και πώς τελειώνει το ξέσπασμα.

«Ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού, η αποτελεσματικότητα των πρακτικών ελέγχου της μόλυνσης, ο καιρός και η ανθρώπινη ανοσία θα καθορίσουν πιθανόν τι θα γίνει στο μέλλον», diyor.

Και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ακόμα και αν ο COVID-19 γίνει λιγότερο ενεργός το καλοκαίρι, θα μπορούσε να επιστρέψει αν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση.

«Εάν συνεχιστεί η διαρκής μετάδοση σε πολλές χώρες, θα είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθεί ο ιός», λέει ο Τσαρλς Τσίου, καθηγητής εργαστηριακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο.

kaynak: ΤΙΜΕ

Bizi takip et

Siparişe Tara

QR Kod ile temassız siparişler sistemi. Katalog yok, çok dilli ve doğrudan ürün bilgisi!

Bu aralar moda

Koronavirüs Pandemik: Son olarak, festivaller ve diğer kitle etkinlikleri Temmuz sonuna kadar!!

Son olarak, festivaller ve diğer kitle etkinlikleri Temmuz sonuna kadar!! Maximos Sarayı ve Sağlık Bakanlığı Uzmanlar Komitesi toplantısında nelere karar verildi?!!....... Fren...

Yunan Sahil Güvenlik: “Yunan sularındaki hava nedeniyle Türk balıkçı tekneleri”

Δεν ψαρεύουν εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων Τουρκικά αλιευτικά Απάντηση σε δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων,...

Ödül

Gezinin Tekrar Açılması: Από αρχές Αυγούστου ανοίγουμε και την κρουαζιέρα

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει «παγώσει» προς το παρόν οποιαδήποτε κίνηση στο κλάδο της κρουαζιέρας....... esasen, όλοι αναμένουν το πώς θα διαμορφωθούν οι νέες...

Yurtiçi Kargo – C. Plakiotakis: Έρχεται νέα αύξηση της πληρότητας στα Πλοία!!

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας των πλοίων άφησε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης...... Μιλώντας στον RealFm, Bay. Πλακιωτάκης είπε: "Μέσα στον Ιούλιο να...

Sizin için Hikayeleri

Sağlık Politikası: Somut olmayan reçeteden sonra, somut olmayan sınav tavsiyeleri geliyor

Με το νομοσχέδιο μονιμοποιείται η άυλη συνταγογράφηση και καθιερώνονται νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του gov.gr........ Somut olmayan reçeteden sonra, στο πλαίσιο του...

Yunanistan'da araç vergisi: Yeni arabaların vergileri azalıyor – Kirletmeyen otomobiller için uygun durum

Hibrit ve kullanılmış araçlar için ne geçerlidir!! Αναλυτικοί πίνακες με τις μεταβολές των τελών ταξινόμησης Ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης για τα νέα μη ρυπογόνα Ι.Χ. arabalar ...

Mykonos Ticker daha fazla

Cyprus Exclusive Economic Zone (EEZ): Τουρκική Navtex για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Maritime Economic Zones in the Mediterranean Γεώτρηση με το «Γιαβούζ» στα νοτιοδυτικά της Κύπρου ανακοίνωσε η Άγκυρα, η οποία εξέδωσε Navtex για τις 18 Ιουλίου....

Coronaviris Pandemic: Γιατί δεν έχουν αυξηθεί οι θάνατοι, παρά την έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών

Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς παγκοσμίως, οι χώρες προχωρούν η μία μετά την άλλη σε ελεγχόμενα τοπικά lockdown, yine de, ο αριθμός...

Koronavirüs aşısı: Το εμβόλιο της Moderna θα εισέλθει στην τελευταία φάση κλινικών δοκιμών την 27η Ιουλίου

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι το εμβόλιό της εναντίον της COVID-19 θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών την...
hata: İçerik korunmaktadır !!