UK New holiday rules: «Ανάσα» για τον τουρισμό - Χωρίς καραντίνα οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα από τις 19 Ιουλίου

UK New holiday rules: «Ανάσα» για τον τουρισμό - Χωρίς καραντίνα οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα από τις 19 Ιουλίου

Χωρίς καραντίνα θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τζόνσον το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συνολικά το ελευθέρας από την καραντίνα δίνεται σε 100 χώρες για όσους Βρετανούς έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου τους – ανάμεσα στους Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία. Όπως διευκρινίστηκε, μάλιστα, τα παιδιά θα μπορούν να ταξιδεύουν με τους γονείς τους παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι όλοι οι ενήλικες που έχουν κανείς και τις δυο δόσεις δεν θα απαιτείται πλέον να αυτοαπομονωθούν μετά από την επιστροφή τους σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Τα παιδιά κάτω των 18 ετών, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί, θα εξαιρούνται σπο την καραντίνα  εάν ταξιδεύουν με κάποιον που έχει πλήρως εμβολιαστεί, αλλά τα περισσότερα από αυτά θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ κατά την επιστροφή τους.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι από τις 19 Ιουλίου οι Βρετανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες οι προϋποθέσεις είναι ίδιες και για τις «πράσινες» και για τις «πορτοκαλί» χώρες» συμπλήρωσε ο κ. Σαπς.

Οι τουρίστες που θα επιστρέφουν από την Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού κατά την επιστροφή τους αλλά και μοριακό τεστ τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή τους στη Βρετανία.