15.8 C
米科诺斯

网络收音机

天气

15.8 C
米科诺斯
16.7 C
雅典

文件夹 - 1赫尔辛基, 20 年后: 西米蒂斯: “一个成功不是结束的”

“未同时订立成功”描述了在报纸上“TA NEA”的前总理的一篇文章中, 西米蒂斯.
Αιχμηρή επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή εξαπολύει μέσω άρθρου του στα ΝΕΑ ο Κώστας Σημίτης, κατηγορώντας τον πολιτικό του αντίπαλο και διάδοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο γιαχαμένες ευκαιρίεςκαι επικρίνοντας……. τη στάση που κράτησε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004 για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο άρθρο του ο Κώστας Σημίτης αποδίδει τις ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή για τη σημερινή προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει την πολιτική της κυβέρνησής του στο Ελσίνκι και κάνει λόγο για μια επιτυχία πουδεν ολοκληρώθηκε”.

Αφού πρώτα αναδεικνύει τηνστρατηγική του Ελσίνκιγια τα ελληνοτουρκικά και τις βασικές επιδιώξεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, 先生. Σημίτης σημειώνει πως η ελληνική αντιπροσωπία απέρριψε άμεσα το πρώτο κείμενο της Συνόδου, το οποίο απείχε πολύ από τις ελληνικές θέσεις. 的确, υπογραμμίζει ότι ο ίδιος στις 10 十二月 1999 δήλωσε στους εταίρους πως αδυνατεί να συναινέσει στην υποψηφιότητα της Τουρκίας, εάν δεν αντιμετωπιστεί θετικά και η υποψηφιότητα της Κύπρου.

的确, θυμίζει ότι μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, το συμβούλιο διεκόπη. 然后, εξιστορεί το δρόμο μέχρι την απόφαση του Ελσίνκι, 哪, 为强调, εξόργισε την Τουρκία.

Για αυτό και ο κ. Σολάνα μετέβη αμέσως στην Άγκυρα για να καθησυχάσει την τουρκική ηγεσία, το οποίο και πέτυχευπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός, και συμπληρώνει: “Η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με 10 άλλες χώρες την 1η Μαΐου 2004. Η υπογραφή της Συνθήκες Προσχώρησης έγινε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003 όταν η Ελλάδα προήδρευε του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

“它 2004, όταν πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την απόφαση του Ελσίνκι, η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για να αποφασιστεί η έναρξη των συνομιλιών με την Τουρκία, την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο νέος πρωθυπουργός Κ. 卡拉曼利斯” γράφει ο κ. Σημίτης, και συμπληρώνει:

Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αποφασίστηκε η εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας παρόλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της με την Ελλάδα, όσον αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση, αν και είχε τη δυνατότητα, δεν πρόβαλε την ένσταση για την έλλειψη ανταπόκρισης της Τουρκίας στον όρο που είχε τεθεί στο Ελσίνκι -και αφορούσε την ύπαρξη διαφορών σχετικά με την έκταση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. 反过来, 尖, 那 οι ασφυκτικοί χρονικοί περιορισμοί δεν βοηθούν”.

Απεδέχθη έτσι, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με ανεπίλυτες τις ελληνοτουρκικές διαφορές ως προς τα όρια των υφαλοκρηπίδων και αιγιαλίτιδων ζωνών τους. Ίσως σήμερα, με την εμπειρία των εξελίξεων στην Τουρκία προβληθεί το επιχείρημα ότι ο Ερντογάν δεν θα δεχόταν ποτέ την παραπομπή των υφισταμένων διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αδιαφορώντας για την ένταξη της Τουρκίας.

Όμως το 2004, ο Ερντογάν δεν υποστήριζε ακόμη τις απόψεις για μια Τουρκία διάδοχο της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία έχει δικαιώματα σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Τις απόψεις του αυτές πρόβαλε αργότερα, ιδίως μετά το 2016, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του. 它 2004, επιθυμούσε ιδιαίτερα την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Στη συνέχεια του άρθρου του, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει πως μετά τη συμφωνία του Ελσίνκι αναπτύχθηκε μια δυναμική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, “αποτέλεσμα της οποίας ήταν και οι αλλεπάλληλες διερευνητικές συνομιλίες για την αντιμετώπιση των υφισταμένων διαφορών”.

Αλλά και στις συζητήσεις αυτές η τότε νέα ελληνική κυβέρνηση τελικά δεν έδωσε συνέχεια” 先生说:. Σημίτης, 继续: “Το αποτέλεσμα της στάσης του 2004 είναι οι σημερινές απειλές και οι εκβιασμοί της Τουρκίας”.

Και καταλήγει:

Συμπληρωματικά πρέπει να υπογραμμιστεί ότι, η προσφυγή στη Χάγη δεν αποκλείει ούτε την ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, ούτε την πραγματοποίηση διερευνητικών συνομιλιών για την αντιμετώπιση των μεταξύ τους προβλημάτων. Είναι ένα μέσο για την ειρηνική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών”.

跟着我们

现在趋势

法国财政部长在CNBC: 下跌 30% 直到 40% 入境旅游人数在法国的冠状病毒爆发后

法国下跌 30% 直到 40% στις αφίξεις τουριστών μετά την έκρηξη του κορονοϊού με "σημαντική επίπτωση" 法国经济, δήλωσε ο υπουργός...

在欧洲冠状疾病的侵袭, 危及希腊旅游

关于疫情的后果担忧希腊旅游, 由于致命的冠状病毒的传播, 在已经打 30 国家, 作为估计...

额外费用

在NSRF的资源开发和地区必要的工作人员的出色表现, 在Hadjimarcou会议 – Tsakiris

首先由南爱琴海地区在欧洲资金使用的征服, η επίσπευση του προγράμματος και η προετοιμασία για την προσεχή...

米科诺斯: 特别会议批准预算 2020 市议会 (文件)

市议会的特别会议的主题 , 批准预算市政规划中米科诺斯年 2020 ....... 米科诺斯市议会的特别会议, 召开,...

故事你

AO运动员的表现可圈可点. 米克诺斯新大唱片Naoumenko在海基会室内田径会议

九名运动员打的AO. 米克诺斯在室内田径在海基会会议 16 二月. Οι αγώνες είχαν για τους αθλητές...

华盛顿邮报支持帕特农大理石回归

在昨天的文章,题目是给她的虹膜机身背部, 英国"返回女神虹膜体", η εφημερίδα Washington Post στηρίζει...

更多来自米科诺斯北京时间

法国财政部长在CNBC: 下跌 30% 直到 40% 入境旅游人数在法国的冠状病毒爆发后

法国下跌 30% 直到 40% στις αφίξεις τουριστών μετά την έκρηξη του κορονοϊού με "σημαντική επίπτωση" 法国经济, δήλωσε ο υπουργός...

任务特殊荣誉顾问代表团,协助市长和省长

Μια νέα κατηγορία Ειδικών Συμβούλων για τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες δημιουργεί η παρ.4 του αρ.12 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών. 特别是, η Κυβέρνηση προσθέτει επιπλέον εδάφια στο...

地方当局: 提交的N / S与清扫机构, 金融, 行政变动 [文件]

提交众议院, 星期五 21/2, 比尔,最近几周都反复内政部长宣布. Η συζήτησή του ενώπιον της αρμόδιας...
错误: 内容受到保护 !!