12.9 C
Mykonos

Web Radio

11.8 C
Athens
12.9 C
Mykonos

Weather

Coronavirus – Fêtes 2020: Φόβοι για εστίες διασποράς στα σπίτια εν μέσω γιορτών!! Δεύτερες σκέψεις για διεύρυνση ωραρίου στο ρεβεγιόν!!

Προβληματισμός για το ότι μπορεί να μην τηρήσουν το όριο των 9 ατόμων ή να μην επιλέξουν τη δική τους «κοινωνική ομάδα» για τις γιορτές είναι και ο λόγος που δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας για τα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και Χριστουγέννων……

Την ίδια προειδοποίηση στέλνουν οι λοιμωξιολόγοι των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών καθώς πλησιάζουν οι γιορτές.

Πλέον η κοινή ανησυχία όλων είναι οι… χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις, οι οποίες αν δεν προσέξουμε θα εξελιχθούν σε… εστίες διασποράς του κορωνοϊού.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: Οι γιορτές θα γίνουν με ασφάλεια και οικογενειακά, όμως οι ειδικοί φοβούνται για τη μη τήρηση των μέτρων.
Τις εστίες διασποράς στα σπίτια μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φοβούνται τόσο οι ειδικοί όσο και η κυβέρνηση γι’ αυτό και ήδη γίνονται δεύτερες σκέψεις να μην διευρυνθεί το ωράριο για τα ρεβεγιόν των εορτών.
Με το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι σαφές ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα γίνουν φέτος οικογενειακά [το πολύ έως 9 άτομα] και αυτό το μήνυμά του να επαναλαμβάνεται από όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ουδείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν αυτό θα τηρηθεί.
Ο προβληματισμός πως μπορεί να μην τηρήσουν το όριο των 9 ατόμων για τις γιορτές είναι και ο λόγος που δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Άλλωστε, είναι σαφές πως αν οι φετινές γιορτές δεν γίνουν με προσοχή και αυτοσυγκράτηση, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν ανάκαμψη του δεύτερου επιδημικού κύματος, ιδίως σε συνδυασμό με το χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό που θα διευκολύνει πολύ τις νέες μεταδόσεις αλλά και την τεράστια πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας και οι εργαζόμενοι.
Την ίδια ώρα οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη λειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο του click away [τηλεφωνικές ή ηλεκτρονικές παραγγελίες και παραλαβή έξω από το κατάστημα] καθώς για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Ωστόσο είναι προφανές πως δεν απαιτείται μόνο ο σωστός προγραμματισμός από την πλευρά των καταστηματαρχών αλλά και η τήρηση των κανόνων και η επίδειξη πειθαρχίας από τους καταναλωτές.

Οι πειραματισμοί δεν βοηθάνε

«Το click away είναι εντελώς άγνωστο στην ελληνική πραγματικότητα και γενικότερα εντελώς άγνωστο, αυτό στο εξωτερικό γίνεται σε πολύ μεγάλα μαγαζιά και όχι στο πεζοδρόμιο», τόνισε πως ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης αναφέροντας πως δεν είναι ώρα για πειραματισμούς.

«Μπορεί κάποια πράγματα να μην πουν ποτέ σε μια σειρά… Πώς θα κρατήσουμε αποστάσεις και ουρές στην Ερμού που το ένα μαγαζί είναι δίπλα στο άλλο; Το 10 λεπτά με 9 άτομα είναι ασύμβατο. Υπάρχει ασυμβατότητα σε αυτούς τους αριθμούς» επέμεινε.

Παρακινδυνευμένη η διεύρυνση του ωραρίου στο Ρεβεγιόν

Παρακινδυνευμένη χαρακτήρισε την όποια απόφαση για διεύρυνση του ωραρίου μετακινήσεων, τις βραδινές ώρες, για τις ανάγκες των εορταστικών ρεβεγιόν, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας πως το ωράριο του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή.

«Είναι λίγο παρακινδυνευμένο.  Πρέπει να δούμε και τα νούμερα πώς θα πάνε. Θα πρέπει να οργανωθούν τα πάντα ώστε να μην αυξηθεί η κινητικότητα» είπε χαρακτηριστικά στον Ant1.

Follow Us

eshop στο λεπτό!

Δημιουργήστε το eshop σας με δικό σας domain με απλά βήματα στην πιο εύκολη συνδρομητική πλατφόρμα κατασκευής eshop.

Trending Now

Premium

Stories for You

MarketHUB

Χιλιάδες προϊόντα. Καταστήματα από όλη την Ελλάδα. Το MarketHUB σίγουρα έχει κάτι που ψάχνετε!

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!