20 C
Mykonos

Web Radio

Weather

20 C
Mykonos
18.9 C
Athens

Coronavirus Pandemic: Μεγάλη ανησυχία για τον κορωνοϊό!! Σήμερα αποφασίζει μέτρα το Μαξίμου, σκέψεις για μάσκες παντού και μεσαμεσονύκτιο lockdown!!

Σύσκεψη στο Μαξίμου. Σοκ από τα 865 κρούσματα!! Σήμερα αποφασίζει το Μαξίμου, νέα μέτρα στον ορίζοντα!! Έρχονται μάσκα παντού και μεσαμεσονύκτιο lockdown, σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας 1 με 5 τη νύχτα, μετά την έκρηξη κρουσμάτων. Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη στις 12:30 με Περιφερειάρχες για την πανδημία. Πιθανό μήνυμα από τον Μητσοτάκη…….

Σε κρίσιμη καμπή…

Και ξαφνικά, «κόκκινος» συναγερμός!!

Κρίσιμη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων που έφτασαν χθες τα 865, σημειώνοντας άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ.

Εκεί που η κατάσταση φαινόταν να έχει σταθεροποιηθεί κάπου ανάμεσα στα 350 και τα 450 κρούσματα την ημέρα, φτάσαμε στον διπλασιασμό μέσα σε μόλις δύο 24ωρα.

Κι αν τα 667 κρούσματα της Τρίτης προκάλεσαν έντονη ανησυχία και (συ)σκέψεις για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο, τα 865 της Τετάρτης αναγκάζουν κυβέρνηση και ειδικούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να επιβάλουν νέα μέτρα.

Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Σήμερα το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη στο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την επιτροπή Ειδικών και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, ώστε αφενός να αποτιμήσουν την κατάσταση και τους κινδύνους, αφετέρου να οριστικοποιήσουν τα νέα μέτρα προστασίας, που δεν παίρνουν αναβολή.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά σε μήνυμα ακόμα και μέσα στη μέρα προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τους πολίτες.

Κομβική ημέρα για την πανδημία!! Ποια μέτρα αποφασίζει ο πρωθυπουργός

Πολλοί φοβούνται ότι είναι θέμα ημερών, το πολύ, να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα, ημερησίως κάτι που θα φέρει σχεδόν όλη τη χώρα στο κόκκινο και πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συγκρατηθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποφευχθεί ένα lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που θα έχει μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Το μέτρο που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακοινωθεί είναι η καθολική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι σκέψεις περί απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα εξακολουθούν να υπάρχουν, ωστόσο δεν είναι δεδομένο ότι θα επιβληθεί κάτι τέτοιο και ενδεχομένως να είναι η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης σε περίπτωση που τα πράγματα δεν αλλάξουν προς το καλύτερο.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με περιφερειάρχες για την πανδημία

Η πανδημία αναμένεται να απασχολήσει και την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα έχει στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας. Θα προηγηθεί συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα γίνει αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ειδικά στις πιο επιβαρυμένες περιοχές και ίσως είναι οι πρώτοι που θα μάθουν τις προθέσεις του πρωθυπουργού.

Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης δίνουν πολύ μεγάλο βάρος στην τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος είναι να βρίσκονται στον δρόμο όλες οι υπηρεσίες ελέγχου προκειμένου να εντοπίζονται όσες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν με βάση τους κανόνες.

Follow Us

Scan to Order

Σύστημα ανέπαφων παραγγελιών με QR Code. Χωρίς καταλόγους, πολυγλωσσικό και άμεση ενημέρωση προϊόντων!

Trending Now

Coronavirus Pandemic-Lockdown: Επιστροφή του sms στο 13033 – Ποια τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετακινήσεις [Έγγραφα]

Πώς θα βγαίνετε από το σπίτι. Επιστροφή του sms στο 13033. Ποιες είναι οι εξαιρέσεις στα sms. Ποια τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετακινήσεις..... To...

US election 2020 : Ο Τζο Μπάιντεν επί θύραις του Λευκού Οίκου

Ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, βρισκόταν χθες Τετάρτη επί θύραις του Λευκού Οίκου, έπειτα από δύο πολύτιμες νίκες...

Premium

Education Policy: Τράπεζα θεμάτων Α Λυκείου!! Όλες οι αλλαγές στις προαγωγικές εξετάσεις!!

Ο θεσμός εξετάσων με Τράπεζα θεμάτων, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις προαγωγικές εξετάσεις του 2020-2021, της Α' τάξης του λυκείου. Πώς θα γίνονται...

Education Policy: Με Τράπεζα Θεμάτων οι εξετάσεις των μαθητών της Α’ ΕΠΑΛ – Τα 7 εξεταζόμενα μαθήματα [Απόφαση – ΦΕΚ]

Πως θα βαθμολογούνται τα γραπτά των μαθητών Τον καθορισμό των «Γραπτώς Εξεταζόμενων» μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α ́ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών...

Stories for You

Coronavirus Pandemic-Lockdown: Τι παραμένει ανοικτό και τι κλείνει από το Σάββατο

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου και για χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, με γενικευμένη απαγόρευση κυκλοφορίας από...

YouTube Works Awards: Τα βραβεία YouTube Works έρχονται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα!!

Google: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2021 τα βραβεία «YouTube Works» Οι αιτήσεις συμμετοχής στα βραβεία «YouTube Works» της Google θα ξεκινήσουν στα μέσα...

More from Mykonos Ticker

Coronavirus Lockdown – Σχολεία: Οι αποφάσεις για Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Οι αποφάσεις για τα σχολεία και το θέμα που δίχασε τους ειδικούς!! Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεών του προς...

Coronavirus Pandemic-Lockdown: Τι παραμένει ανοικτό και τι κλείνει από το Σάββατο

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου και για χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, με γενικευμένη απαγόρευση κυκλοφορίας από...

Coronavirus Pandemic – Μητσοτάκης: Αναστολή δραστηριοτήτων από το Σάββατο έως 30/11 σε όλη τη χώρα

Η ώρα του lockdown ήρθε ξανά για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας περιγράφουν τα νέα μέτρα και απαντούν σε ερωτήσεις...
error: Content is protected !!