27 C
Mykonos
18/08/2019

Web Radio

27 C
Mykonos

Weather

28.9 C
Athens

Leading News Source For Mykonos & The Region

Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!

Post date:

Category:

Ο Τουρισμός «πετάει» για νέο ρεκόρ – Αύξηση ταξιδιωτών από ΕΕ

Το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνος, έχει ψηλά στις προτιμήσεις του τη Μύκονο!!….

Οι πτήσεις charter κατεβαίνουν το ένα µετά το άλλο στα δηµοφιλή νησιά, Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα.

Η Σαντορίνη και η Μύκονος γράφουν τη δική τους ιστορία, καθώς αποτελούν ισχυρά και µοναδικά brand names για την Ελλάδα.

Μάλιστα, το διεθνές jet set έχει ψηλά στις προτιμήσεις του τη Μύκονο, το νησί που ξεφαντώνει µέχρι το πρωί σε ένα πάρτι διαρκείας, το οποίο µπορούν να ακολουθήσουν οι έχοντες «χοντρό» πορτοφόλι.

Ήδη οι µεγάλες ξενοδοχειακές µονάδες εµφανίζουν πληρότητες που αγγίζουν το 90%.

Σε Πελοπόννησο και Χαλκιδική οι τουρίστες εναλλάσσονται στα resorts κάθε βδοµάδα.

Στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι τουρίστες κατακλύζουν το ιστορικό κέντρο, ψωνίζουν στην Ερµού, στη Βουκουρεστίου, στα εµπορικά κέντρα, περιηγούνται στους αρχαιολογικούς χώρους, διασκεδάζουν.

Ο τουρισµός και φέτος έρχεται να απογειώσει το ΑΕΠ, να προσφέρει θέσεις εργασίας. Και, όπως όλα δείχνουν, έχουµε µπροστά µας άλλη µία χρονιά-ρεκόρ

Top 10

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και φέτος στο διεθνές τουριστικό σκηνικό και εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά στο top 10 των περισσότερων ευρωπαϊκών αγορών και να χαρακτηρίζεται ως «ο καλύτερος προορισµός για διακοπές αναψυχής».

Την ίδια ώρα, η Πελοπόννησος περιλαµβάνεται στη λίστα µε τους 19 κορυφαίους προορισµούς του «Condé Nast Traveler» για το 2019.

Αν και οι δηµοφιλέστεροι προορισµοί εξακολουθούν να είναι αυτοί της Αττικής, του Ν. Αιγαίου, της Κρήτης, της Κεντρικής Μακεδονίας και των Ιονίων Νήσων, ο στόχος είναι να «παίξουν» δυνατά και άλλες περιοχές, όπως το Πήλιο, η Στερεά Ελλάδα, η Ηπειρος, που έχουν προοπτική και για την ανάπτυξη του χειµερινού τουρισµού.

Ψηλά όµως βρίσκεται η Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τη βιωµατική εµπειρία, που έχει να κάνει µε την ανταπόκριση στις προσδοκίες του επισκέπτη, την τοπική κουζίνα, την ιστορική και πολιτιστική κληρονοµιά, τις παραλίες, τη φιλοξενία.

Σαντορίνη και η Μύκονος γράφουν τη δική τους ιστορία, καθώς αποτελούν ισχυρά και µοναδικά brand names

Σύμφωνα λοιπόν µε τον δείκτη ανταγωνιστικότητας Travelsat (2019), το 41% των ταξιδιωτών επιλέγει προορισμό µε βάση την εµπειρία και ειδικά η φιλοξενία από τους κατοίκους της περιοχής αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος παράγοντας που καθορίζει την εµπειρία του επισκέπτη.

Ο δείκτης αυτός είναι για την Ελλάδα αρκετά υψηλότερος από τον µέσο ευρωπαϊκό όρο.

Στο µεταξύ, τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και τον Απρίλιο του 2019, καθώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εµφάνισαν αύξηση κατά 6,9% και διαµορφώθηκαν στα 537 εκατ. ευρώ, έναντι 503 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο µήνα του 2018.

Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην άνοδο της µέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 20,2%, καθώς η εισερχόµενη ταξιδιωτική κίνηση µειώθηκε κατά 11,3%.

Ειδικότερα την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εµφάνισε πλεόνασµα 412 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσµατος 336 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 241 εκατ. ευρώ ή 22,8%.

Τον Απρίλιο  οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν  κατά 6,9% και διαµορφώθηκαν στα 537 εκατ. ευρώ, έναντι 503 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο µήνα του 2018

Η άνοδος των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση της µέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 22,6%, καθώς η εισερχόµενη ταξιδιωτική κίνηση παρουσίασε µικρή µόνο αύξηση κατά 0,5%.

Οσον αφορά τις σηµαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γερµανία µειώθηκαν κατά 34,5% και διαµορφώθηκαν στα 55 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Γαλλία µειώθηκαν κατά 21,2% και διαµορφώθηκαν στα 41 εκατ. ευρώ.

Μικρή µείωση κατά 0,8% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωµένο Βασίλειο, οι οποίες διαµορφώθηκαν στα 40 εκατ. ευρώ.

Από ΗΠΑ

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, αύξηση κατά 3,4% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες διαµορφώθηκαν στα 36 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Ρωσία µειώθηκαν κατά 46,7% και διαµορφώθηκαν στα 4 εκατ. ευρώ.

Αν και οι τουριστικοί φορείς αναφέρουν ότι σιγά σιγά η Ελλάδα ως προορισµός περνά σε σταθεροποίηση των µεγεθών σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, η χρονιά δεν αποκλείεται να καταγράψει νέα ρεκόρ µετά τους 30,1 εκατοµµύρια επισκέπτες του 2018 και τα 16 δισ. έσοδα.

Καυτό τρίμηνο

Βέβαια, το µεγάλο πρόβληµα εξακολουθεί να είναι η έντονη εποχικότητα του προορισµού, καθώς το τρίµηνο Ιουλίου-Σεπτεµβρίου πραγµατοποιείται το 55%των αφίξεων και το 58% των εσόδων, γεγονός που δείχνει την πλήρη εξάρτηση του ελληνικού τουρισµού από το κυρίαρχο προϊόν ήλιος-θάλασσα.

Στόχος είναι ο περαιτέρω εµπλουτισµός του τουριστικού προϊόντος, που θα οδηγήσει και σε µεγαλύτερα έσοδα.

Να σηµειωθεί ότι, σύµφωνα µε τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, πέρυσι η µέση κατά κεφαλήν δαπάνη αυξήθηκε οριακά στα 527 ευρώ (άνοδος κατά 0,8%), που οφείλεται στην αύξηση της δαπάνης ανά διανυκτέρευση – από τα 67,7 ευρώ στα 70 ευρώ, διότι την ίδια ώρα η µέση διάρκεια παραµονής ψαλιδίστηκε στις 7,5 διανυκτερεύσεις.

Σύµφωνα µε τον Γιάννη Ρέτσο, πρόεδρο του Συνδέσµου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο τουρισµός το 2018 συνέβαλε άµεσα στη δηµιουργία τού 11,7% του ΑΕΠ της χώρας µε 21,6 δισ. ευρώ, στο 16,7% της απασχόλησης και κατέγραψε σηµαντική επενδυτική δραστηριότητα ύψους 5 δισ. ευρώ.

Η άµεση συνεισφορά του τουρισµού στο ΑΕΠ αυξήθηκε πέρυσι κατά 13,3% ή κατά 2,5 δισ. ευρώ σε σχέση µε το 2017.

Η άµεση και έµµεση συµβολή του τουρισµού στο ΑΕΠ το 2018 κινήθηκε από 25,7% (ή 47,4 δισ. ευρώ) έως 30,9% (ή 57,1 δισ. ευρώ).

Ταυτόχρονα, στην αιχµή της τουριστικής περιόδου, µόνο µέσω της εργασίας στα καταλύµατα και στην εστίαση ο τουρισµός συνέβαλε στο 16,7% της απασχόλησης µε 411.000 εργαζόµενους (άµεση και έµµεση συµβολή µεταξύ 36,7% και 44,2%).

Follow Us

Είσαι Έμπορος;
Καταχώρησε τα προϊόντα σου στο MarketHUB
Καταχωρήστε το κατάστημα και τα προϊόντα σας ακόμα και εάν δεν έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα.
Το πρώτο e-shop πολλαπλών καταστημάτων στην Ελλάδα

Weather in Mykonos

Mykonos
clear sky
27 ° C
27 °
27 °
51 %
10.3kmh
0 %
Κυ
27 °
Δε
25 °
Τρ
26 °
Τε
26 °
Πε
27 °

Tag Cloud

What to Read Next...

Related stories You May Like

Περσείδες 2019: «Party» στον ουρανό απόψε!! Θεαματική «βροχή» αστεριών!!

, Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!
Με «πεφταστέρια» θα γεμίζει ο σήμερα ο ουρανός!! Πιστές στο καλοκαιρινό ραντεβού τους, οι διάττοντες Περσείδες, η πιο εντυπωσιακή θερινή βροχή από «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν...

Ημερήσιες προβλέψεις σε όλα τα ζώδια για την Τρίτη 13/8/2019

, Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!
Τρίτη και 13 σήμερα με Σελήνη στον Αιγόκερω και μας βγάζει απότομα από το θετικό κλίμα του Καλοκαιριού! Μπορεί να πέσει η διάθεση μας...

In Case You Missed It

Μύκονος και Σαντορίνη τα δημοφιλή θέρετρα που αποτελούν πόλους έλξης για...

, Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!
Βίλες με 23 χιλ. ευρώ το τ.μ. στη Μύκονο - Πάνω από 20 χιλ. το τ.μ στη Σαντορίνη. Οι τιμές για θερινές εξοχικές κατοικίες...

Μια εμβληματική τομή για την Δημόσια υγεία στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου

, Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!
-Αξονικός τομογράφος 16 τομών στο Κέντρο Υγείας διασφαλίζει πρόσβαση σε υπερσύγχρονη υγειονομική περίθαλψη -Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της Π.Φ.Υ στις...

More from Mykonos Ticker

Σαντορίνη: Συγκροτημένο σχέδιο δεκαετίας για να μην καταρρεύσει το νησί τον υπερτουρισμό, ζητούν οι ειδικοί

Πρόσφατα, το The Economist σε άρθρο του περιέγραψε τον προβληματισμό για το μέλλον της Σαντορίνης εξαιτίας της εξαιρετικά υψηλής δημοφιλίας της στους τουρίστες σε...

Τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 18 Αυγούστου 2019

Τι γράφει ο Κυριακάτικος Τύπος  Διαβάστε τα 15 πρώτα Πρωτοσέλιδα και τα Οπισθόφυλλα των Κυριακάτικων Εφημερίδων (η ανάρτηση ανανεώνεται συνεχώς!!)...... Τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα σε λίγο…….. NewsRoom Mykonos...

Μύκονος: Νεκρός 21χρονος στο Super Paradise, όταν αναποδογύρισε, το τζετ-σκι στο οποίο επέβαινε

Νεκρός 21χρονος Ιταλός στη Μύκονο. "Παγωμένη" παρακολουθεί η Μύκονος μια ακόμη τραγωδία που "γράφεται" τους καλοκαιρινούς μήνες...... Πώς πέθανε ο νεαρός άνδρας Σύμφωνα με τις...

Μύκονος: Νέα Φοροδιαφυγή στον τομέα της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών στην Φτελιά, έφερε στο φως νέα ειδική επιχείρηση της ΑΑΔΕ

Επιχείρηση «Villa Juanita Dolores» της ΑΑΔΕ με αποκάλυψη Νέας φοροδιαφυγής στην Μύκονο, στην ενοικίαση πολυτελών κατοικιών. Εφοριακοί ξετρύπωσαν αδήλωτη βίλα παριστάνοντας τους τουρίστες..... Τη φοροδιαφυγή...

Η Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις «Ανωμερίτικα», 17 -21 Αυγούστου 2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου " Παναγία Τουρλιανή", σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπό το γενικό τίτλο «Ανωμερίτικα», που θα διοργανωθούν...

Επεισόδιο σε μπαρ της Μυκόνου με ελεγκτές της ΑΑΔΕ και σεκιούριτι, με τη συνδρομή της αστυνομίας το «λουκέτο»

Το λουκέτο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες διότι ο ιδιοκτήτης ήταν υπότροπος λόγω προηγούμενης παράβασης....... Επεισοδιακός έλεγχος της ΑΑΔΕ σε μπαρ της Μυκόνου - με τη...

Επόμενος στόχος του Facebook, να διαβάζει το μυαλό μας και να αποκομίζει κέρδη από τις πληροφορίες που αντλεί από μέσα του

Το Facebook θέλει να διαβάσει το μυαλό σας και να το κάνει νέα πηγή δεδομένων σας Το κοινωνικό δίκτυο χρηματοδοτεί έρευνα που αναπτύσσει μηχανισμούς για...

Η έκθεση «Disturbance of emotions» του Άρη Καϊάφα, στην Αίθουσα Συριώτη της ΚΔΕΠΠΑΜ

Άρης Καϊάφας, Διαταραχή των συναισθημάτων – Disturbance of emotions» Ο Άρης Καϊάφας τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει τη δημιουργική του ανησυχία στη ζωγραφική, επιδιώκοντας μέσα...

Ευχές του Αντιδημάρχου Μυκόνου, Μιλτιάδη Ατζαμόγλου για τον Δεκαπενταύγουστο

Σήμερα γιορτάζει η Ελλάδα. Σήμερα γιορτάζουμε όλοι μας. Χρόνια πολλά σε κάθε έναν και μία ξεχωριστά και Καλή Παναγιά. Εύχομαι επίσης από καρδιάς, σε όλους...
error: Content is protected !!