16.4 C
Mykonos

Web Radio

Weather

16.4 C
Mykonos
15.2 C
Athens

Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!

Ο Τουρισμός «πετάει» για νέο ρεκόρ – Αύξηση ταξιδιωτών από ΕΕ

Το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνος, έχει ψηλά στις προτιμήσεις του τη Μύκονο!!….

Οι πτήσεις charter κατεβαίνουν το ένα µετά το άλλο στα δηµοφιλή νησιά, Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα.

Η Σαντορίνη και η Μύκονος γράφουν τη δική τους ιστορία, καθώς αποτελούν ισχυρά και µοναδικά brand names για την Ελλάδα.

Μάλιστα, το διεθνές jet set έχει ψηλά στις προτιμήσεις του τη Μύκονο, το νησί που ξεφαντώνει µέχρι το πρωί σε ένα πάρτι διαρκείας, το οποίο µπορούν να ακολουθήσουν οι έχοντες «χοντρό» πορτοφόλι.

Ήδη οι µεγάλες ξενοδοχειακές µονάδες εµφανίζουν πληρότητες που αγγίζουν το 90%.

Σε Πελοπόννησο και Χαλκιδική οι τουρίστες εναλλάσσονται στα resorts κάθε βδοµάδα.

Στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι τουρίστες κατακλύζουν το ιστορικό κέντρο, ψωνίζουν στην Ερµού, στη Βουκουρεστίου, στα εµπορικά κέντρα, περιηγούνται στους αρχαιολογικούς χώρους, διασκεδάζουν.

Ο τουρισµός και φέτος έρχεται να απογειώσει το ΑΕΠ, να προσφέρει θέσεις εργασίας. Και, όπως όλα δείχνουν, έχουµε µπροστά µας άλλη µία χρονιά-ρεκόρ

Top 10

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και φέτος στο διεθνές τουριστικό σκηνικό και εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά στο top 10 των περισσότερων ευρωπαϊκών αγορών και να χαρακτηρίζεται ως «ο καλύτερος προορισµός για διακοπές αναψυχής».

Την ίδια ώρα, η Πελοπόννησος περιλαµβάνεται στη λίστα µε τους 19 κορυφαίους προορισµούς του «Condé Nast Traveler» για το 2019.

Αν και οι δηµοφιλέστεροι προορισµοί εξακολουθούν να είναι αυτοί της Αττικής, του Ν. Αιγαίου, της Κρήτης, της Κεντρικής Μακεδονίας και των Ιονίων Νήσων, ο στόχος είναι να «παίξουν» δυνατά και άλλες περιοχές, όπως το Πήλιο, η Στερεά Ελλάδα, η Ηπειρος, που έχουν προοπτική και για την ανάπτυξη του χειµερινού τουρισµού.

Ψηλά όµως βρίσκεται η Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τη βιωµατική εµπειρία, που έχει να κάνει µε την ανταπόκριση στις προσδοκίες του επισκέπτη, την τοπική κουζίνα, την ιστορική και πολιτιστική κληρονοµιά, τις παραλίες, τη φιλοξενία.

Σαντορίνη και η Μύκονος γράφουν τη δική τους ιστορία, καθώς αποτελούν ισχυρά και µοναδικά brand names

Σύμφωνα λοιπόν µε τον δείκτη ανταγωνιστικότητας Travelsat (2019), το 41% των ταξιδιωτών επιλέγει προορισμό µε βάση την εµπειρία και ειδικά η φιλοξενία από τους κατοίκους της περιοχής αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος παράγοντας που καθορίζει την εµπειρία του επισκέπτη.

Ο δείκτης αυτός είναι για την Ελλάδα αρκετά υψηλότερος από τον µέσο ευρωπαϊκό όρο.

Στο µεταξύ, τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και τον Απρίλιο του 2019, καθώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εµφάνισαν αύξηση κατά 6,9% και διαµορφώθηκαν στα 537 εκατ. ευρώ, έναντι 503 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο µήνα του 2018.

Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην άνοδο της µέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 20,2%, καθώς η εισερχόµενη ταξιδιωτική κίνηση µειώθηκε κατά 11,3%.

Ειδικότερα την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εµφάνισε πλεόνασµα 412 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσµατος 336 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 241 εκατ. ευρώ ή 22,8%.

Τον Απρίλιο  οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν  κατά 6,9% και διαµορφώθηκαν στα 537 εκατ. ευρώ, έναντι 503 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο µήνα του 2018

Η άνοδος των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση της µέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 22,6%, καθώς η εισερχόµενη ταξιδιωτική κίνηση παρουσίασε µικρή µόνο αύξηση κατά 0,5%.

Οσον αφορά τις σηµαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γερµανία µειώθηκαν κατά 34,5% και διαµορφώθηκαν στα 55 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Γαλλία µειώθηκαν κατά 21,2% και διαµορφώθηκαν στα 41 εκατ. ευρώ.

Μικρή µείωση κατά 0,8% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωµένο Βασίλειο, οι οποίες διαµορφώθηκαν στα 40 εκατ. ευρώ.

Από ΗΠΑ

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, αύξηση κατά 3,4% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες διαµορφώθηκαν στα 36 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Ρωσία µειώθηκαν κατά 46,7% και διαµορφώθηκαν στα 4 εκατ. ευρώ.

Αν και οι τουριστικοί φορείς αναφέρουν ότι σιγά σιγά η Ελλάδα ως προορισµός περνά σε σταθεροποίηση των µεγεθών σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, η χρονιά δεν αποκλείεται να καταγράψει νέα ρεκόρ µετά τους 30,1 εκατοµµύρια επισκέπτες του 2018 και τα 16 δισ. έσοδα.

Καυτό τρίμηνο

Βέβαια, το µεγάλο πρόβληµα εξακολουθεί να είναι η έντονη εποχικότητα του προορισµού, καθώς το τρίµηνο Ιουλίου-Σεπτεµβρίου πραγµατοποιείται το 55%των αφίξεων και το 58% των εσόδων, γεγονός που δείχνει την πλήρη εξάρτηση του ελληνικού τουρισµού από το κυρίαρχο προϊόν ήλιος-θάλασσα.

Στόχος είναι ο περαιτέρω εµπλουτισµός του τουριστικού προϊόντος, που θα οδηγήσει και σε µεγαλύτερα έσοδα.

Να σηµειωθεί ότι, σύµφωνα µε τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, πέρυσι η µέση κατά κεφαλήν δαπάνη αυξήθηκε οριακά στα 527 ευρώ (άνοδος κατά 0,8%), που οφείλεται στην αύξηση της δαπάνης ανά διανυκτέρευση – από τα 67,7 ευρώ στα 70 ευρώ, διότι την ίδια ώρα η µέση διάρκεια παραµονής ψαλιδίστηκε στις 7,5 διανυκτερεύσεις.

Σύµφωνα µε τον Γιάννη Ρέτσο, πρόεδρο του Συνδέσµου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο τουρισµός το 2018 συνέβαλε άµεσα στη δηµιουργία τού 11,7% του ΑΕΠ της χώρας µε 21,6 δισ. ευρώ, στο 16,7% της απασχόλησης και κατέγραψε σηµαντική επενδυτική δραστηριότητα ύψους 5 δισ. ευρώ.

Η άµεση συνεισφορά του τουρισµού στο ΑΕΠ αυξήθηκε πέρυσι κατά 13,3% ή κατά 2,5 δισ. ευρώ σε σχέση µε το 2017.

Η άµεση και έµµεση συµβολή του τουρισµού στο ΑΕΠ το 2018 κινήθηκε από 25,7% (ή 47,4 δισ. ευρώ) έως 30,9% (ή 57,1 δισ. ευρώ).

Ταυτόχρονα, στην αιχµή της τουριστικής περιόδου, µόνο µέσω της εργασίας στα καταλύµατα και στην εστίαση ο τουρισµός συνέβαλε στο 16,7% της απασχόλησης µε 411.000 εργαζόµενους (άµεση και έµµεση συµβολή µεταξύ 36,7% και 44,2%).

Follow Us

Weather in Mykonos

Mykonos
scattered clouds
16.4 ° C
17.2 °
15 °
59 %
2.6kmh
40 %
Σα
17 °
Κυ
17 °
Δε
17 °
Τρ
18 °
Τε
17 °

10 Συμβουλές διακόσμησης για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!!

Όσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η διαδικασία στολίσματος του χριστουγεννιάτικου δέντρο, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να καταλήξει σε μεγάλο μπέρδεμα και πονοκέφαλο.......Πριν, λοιπόν, ξεκινήσεις...

Tiffany: Η έμπνευση για το θρυλικό & εμβληματικό οινοπνευματί χρώμα και όλα όσα την έκαναν τόσο glam!! [pics]

Tiffany & Co!! Μία από τις διασημότερες εταιρείες κοσμημάτων στον κόσμο με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του!! Ο...

Η μεγάλη επιστροφή των Cardigan, είναι γεγονός!! Το trend που απρόσμενα έγινε η μεγάλη τάση!!

Τα Cardigans ή αλλιώς οι ζακέτες!! Ναι, αυτές οι πλεκτές ζακέτες με τα κουμπιά που παραδοσιακά αγαπούν οι γιαγιάδες μας, έρχονται σε απλές αλλά...

Ποια δυνατότητα υπάρχει να αγοράσετε κινητό, laptop ή tablet χωρίς ΦΠΑ – Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ από την 1η Δεκεμβρίου [Έγγραφο]

Την δυνατότητα να αγοράζουν χωρίς ΦΠΑ laptop, κινητά τηλέφωνα αλλά και tablet, έχουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες....... Για την διευκόλυνση αλλά και την μείωση...

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας αναπροσαρμόζουν τα τιμολόγια τους – Σχέδιο για άμεσες και έμμεσες μειώσεις

Ελαφρύνσεις στους μηνιαίους του λογαριασμούς αναμένεται να δουν οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας,.... σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» Οι νέες έμμεσες και άμεσες μειώσεις  στις τιμές...

Σαντορίνη: Υδροθερμικές «καμινάδες» με βακτήρια βρήκε στο ηφαίστειο η NASA

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεθνής ωκεανογραφική έρευνα στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος βορειοανατολικά της Σαντορίνης, η οποία χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχθηκε από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία...

Σοκ για Facebook και Twitter: Εφαρμογές «κλέβουν» προσωπικά δεδομένα από τους λογαριασμούς χρηστών

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τον Twitter ή Facebook λογαριασμό σας για να συνδεθείτε σε άλλη εφαρμογή στο κινητό, υπάρχει περίπτωση ορισμένα από τα προσωπικά σας...

What to Read Next...

Related stories You May Like

Γραφείου Τύπου Π.Ν.ΑΙ : Οφειλόμενη απάντηση στους εκφραστές της μαύρης προπαγάνδας

, Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!
Αν είχαμε στο ενεργητικό μας τόσα πρωτοσέλιδα – φιάσκο, αν η αλήθεια και η δημοσιογραφική εγκυρότητα είχε υποστεί τέτοια πανωλεθρία εξ αιτίας μας, θα...

Πρόσκληση συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)...

, Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!
Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου...

In Case You Missed It

Αμετακίνητη η Κομισιόν: Εμμένει στην αύξηση του ΕΦΚ σε τσίπουρο και...

, Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!
Αμετακίνητη στην επιβολή του ενιαίου συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο τσίπουρο, αλλά και την τσικουδιά, ανάλογου με αυτόν που ισχύει για τα αλκοολούχα ποτά,...

Όλες οι αλλαγές στα Αυθαίρετα λόγω της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας – Τι...

, Η Μύκονος διαθέτει υψηλή τουριστική κουλτούρα, αποτελώντας ισχυρό brand name προσελκύοντας το διεθνές jet set, όπως κάθε χρόνο!!
Αυθαίρετα: Τι αλλαγές φέρνει η ηλεκτρονική ταυτότητα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε Τι θα ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2020 και τι θα...

More from Mykonos Ticker

Τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου 2019

Τι γράφει ο Κυριακάτικος Τύπος  Διαβάστε τα 14 πρώτα Πρωτοσέλιδα και τα Οπισθόφυλλα των Κυριακάτικων Εφημερίδων (η ανάρτηση ανανεώνεται συνεχώς!!)...... ...

Νέες ταυτότητες: Τα βιομετρικά στοιχεία και το… τσιπ – Τι στοιχεία θα περιλαμβάνουν – Πότε θα τις πάρουμε (Έγγραφο)

Η μορφή των νέων ταυτοτήτων, περιγράφεται αναλυτικά, σε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο.... «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών...

Τι προβλέπει για την αύξηση του αριθμού των Αντιδημάρχων, το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε!!

Διυπουργικό νομοσχέδιο με κατεπείγουσες διατάξεις κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, με Ανατροπές στους Αντιδημάρχους ...... Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει διατάξεις από όλα σχεδόν...

15 καλλυντικά απειλητικά για την υγεία, διατίθενται μέσω internet!!

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για 15 επικίνδυνα καλλυντικά που διατίθενται μέσω διαδικτύου!!! Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, εφιστά την προσοχή στους Έλληνες καταναλωτές...

Μύκονος: Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός στον Αϊ Νικολάκη των «Τρανούδενων»

Λαμπρά και πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού, στη Μύκονο Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή κατάνυξη στο παλαιό ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου...

4.550.000 € στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για επενδυτικά έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ‎ Τάκη Θεοδωρικάκου, που δημοσιεύθηκε την 5η Δεκεμβρίου, κατανέμεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 4.550.000,00 ευρώ από...... τους Κεντρικούς Αυτοτελείς...

Πανελλήνιες 2020: Ο τρόπος εξέτασης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων [Η Απόφαση]

Πανελλήνιες 2020: Την υπουργική απόφαση με τις οδηγίες για τον τρόπο που θα διέπει την εξέταση των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας,...

Επίκειται το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι που μπορεί να λαμβάνεται μόνο μια φορά το μήνα

Στο Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι που μπορεί να λαμβάνεται μόνο μια φορά το μήνα...... Η κάψουλα, που δοκιμάστηκε με...
error: Content is protected !!