26.9 C
Mykonos

Web Radio

Weather

26.9 C
Mykonos
27.1 C
Athens

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020!! Theme of World Environment Day 2020: “Biodiversity” [Video]

Theme of World Environment Day 2020: “Biodiversity”

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020: Στις 5 Ιουνίου τιμάμε το περιβάλλον! Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2020 «Βιοποικιλότητα»…..

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020 θα γιορτάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 στην Κολομβία. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020: το θέμα θα είναι «Βιοποικιλότητα».

Το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP) ανακοίνωσε ότι η Κολομβία θα φιλοξενήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020 σε συνεργασία με τη Γερμανία. Το κύριο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020 θα είναι η “Βιοποικιλότητα”.

«Η γη νοσεί βαριά μα υπάρχει ελπίδα»: Έκθεση – κόλαφος για το περιβάλλον από τα Ηνώμενα Έθνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020 γιορτάζεται ευρέως σε περισσότερες από 143 χώρες. Ονομάζεται ευρέως «Ημέρα του Λαού» για να δείξει τη φροντίδα και την υποστήριξή τους για τη Γη και το περιβάλλον τους. Η γνώση των τρόπων προστασίας του περιβάλλοντος είναι πραγματικά σημαντική, ας εξετάσουμε λεπτομερώς τους στόχους, τα θέματα και την ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

«Βλάπτουμε τον φυσικό κόσμο και αυτό γίνεται εις βάρος μας. Η υποβάθμιση των οικοτόπων και η απώλεια της βιοποικιλότητας επιταχύνονται. Η διατάραξη του κλίματος επιδεινώνεται.

Οι φωτιές, οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και οι υπερκαταιγίδες γίνονται πιο συχνές και πιο καταστροφικές.

Οι ωκεανοί θερμαίνονται και οξύνονται, καταστρέφοντας τα οικοσυστήματα των κοραλλιών. Τώρα, ένας νέος κορωνοϊός μαίνεται, υπονομεύοντας την υγεία και τα προς το ζην» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γκουτέρες για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Είναι η ώρα της φύσης

António Guterres – #ForNature

Στα πλαίσια του εορτασμού κάθε χρόνο, οργανώνονται εκδηλώσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος. Οι διαδραστικές εκπαιδευτικές συνήθως εκδηλώσεις, ενημερώνουν, ψυχαγωγούν και ενδεχομένως ευαισθητοποιούν τους ενήλικες συμμετέχοντες, σε επίπεδο παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Ο σημερινός πολιτισμένος άνθρωπος, αποκλειστικός υπεύθυνος των περιβαλλοντικών αλλοιώσεων (ατομικά και εθνικά),  χρειάζεται να θυμηθεί και να αναγνωρίσει ταπεινά, ότι η ύπαρξή του, η ζωή του, είναι δυναμικά εξαρτημένη από το περιβάλλον.

Πρακτικά, κάθε άνθρωπος δύναται να υπάρχει και υπάρχει στον πλανήτη Γη, εφ΄όσον υφίσταται το συγκεκριμένο περιβάλλον που τον γεννά και σαν μητρική αγκαλιά, τον θρέφει, τον θεραπεύει, τον διδάσκει και τον ξαναδέχεται στα σπλάχνα του.

Τι σημαίνει περιβάλλον;

Η θάλασσα, τα ποτάμια και κάθε μικρή πηγή, τα λιβάδια, τα λουλούδια, οι μέλισσες, τα βουνά, οι παγετώνες, οι φάλαινες, οι πιγκουΐνοι, κάθε βράχος, πέτρα, πετραδάκι, το γρασίδι, τα αηδόνια και τα κολίμπρι, η ελιά και το αμπέλι, το  μοσχοκάρυδο και η κανέλλα, ο άνθρωπος κάθε χρώματος, φυλής και θρησκείας, είναι μόνο μερικοί από τους ζώντες οργανισμούς, που ζωντανεύουν τον μεγάλο οργανισμό, άριστης λειτουργικότητας, που ονομάζεται  περιβάλλον.

Και όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα.

Μόνο που ο άνθρωπος, έχει αδιευκρίνιστη ακόμα  θέση, στην περιβαλλοντική λειτουργικότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα μπορούσε να είναι μία ημέρα συγνώμης και μεταμέλειας, ενθύμησης  και ευγνωμοσύνης, αλλαγής θέσης, στάσης και σχέσης με το περιβάλλον.

Όταν τα κύτταρά μας θυμηθούν ότι το αόριστο περιβάλλον δεν είναι εκτός, ότι  δεν υπάρχει γύρω μας ή κάπου εκεί έξω αλλά είμαστε μέρος του, η Παγκόσμια Ημέρα θα είναι ημέρα ουσιαστικού εορτασμού της επίγνωσης αυτής και της επανένωσής μας με την Οικογένεια.

Όταν ο κάθε άνθρωπος  αντιληφθεί πόσο η αλλοίωση της  Ταυτότητας της Φυσικής Κληρονομιάς αλλοιώνει τον ίδιο, ίσως η ανοχή που επικρατεί  μεταστραφεί  σε φροντίδα.

Και ναι, ο ρινόκερως και η γιγάντια αντιλόπη της Αγκόλας είναι μακριά για να σε αγγίξει η εξαφάνισή τους. Δεν απειλείσαι από κάτι, νομίζεις.

Το περιβάλλον είναι ενιαίο, αδιαίρετο, συνεχές!!

Είσαι μέρος του!!

Είσαι το περιβάλλον!!

Η αγάπη, η φροντίδα και ο σεβασμός που δείχνεις στο περιβάλλον είναι ανάλογα με την αγάπη, την φροντίδα και τον σεβασμό που δείχνεις στον εαυτό σου!!

Το μήνυμά με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου, που καλεί τους πολίτες ανά την υφήλιο να πάρουν θέση και  να πιέσουν τις κυβερνήσεις ώστε η κρατούσα περιβαλλοντική κατάσταση να αλλάξει.

Η συλλογική δράση και αποτελεσματικότητα προϋποθέτουν ότι ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται να καταλάβει ότι τον αφορά. Χρειάζεται να αναλάβει την ευθύνη του τόσο για τα παγκόσμια περιβαλλοντικά τραύματα  όσο και για την θεραπεία τους.

Χρειάζεται επίσης να πάρει την βαθειά εσωτερική πνευματική απόφαση της αγάπης, της φροντίδας και του σεβασμού. Προς όλα και όλους. Αρχίζοντας από τον εαυτό του.

Είμαστε η γενιά που διδαχθήκαμε, αντιληφθήκαμε και βιώσαμε ότι η πρόθεση δημιουργεί!!

Ότι η συνειδητή σκέψη δημιουργεί πραγματικότητες.

Ποιά πραγματικότητα επιλέγεις να δημιουργήσεις για το περιβάλλον; δηλ. για σένα και τις επόμενες γενιές;

Με αγάπη, φροντίδα και σεβασμό!!

Follow Us

Scan to Order

Σύστημα ανέπαφων παραγγελιών με QR Code. Χωρίς καταλόγους, πολυγλωσσικό και άμεση ενημέρωση προϊόντων!

Trending Now

Reopen Business – Tax: Φοροελαφρύνσεις για τα εποχικά επαγγέλματα!! Ποιοι ωφελούνται και πόσο!!

Άμεσα σε εφαρμογή τίθεται το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» το οποίο περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις, ασφαλιστικές ρυθμίσεις και δέσμη μέτρων με έμφαση στις εποχικές επιχειρήσεις για να διασωθούν...

Education & Exams – Πανελλήνιες 2020: Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα!! Εκτιμήσεις για Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές!!

Ανακοινώνονται την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, οι βαθμολογίες των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ!!..... Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων...

Premium

Suspension of Cruising: Η Costa Cruises επεκτείνει την αναστολή στις κρουαζιέρες της μέχρι τις 15 Αυγούστου

Η Costa Cruises αποφάσισε να επεκτείνει την παγκόσμια αναστολή των κρουαζιέρων της μέχρι τις 15 Αυγούστου, λόγω της τρέχουσας κρίσης του COVID-19....... Αρχικά η εταιρεία...

Reopening Tourism & Quarantine: Ξενοδοχείο Καραντίνας και στην Μύκονο!! 13 στις Κυκλάδες!! [Όλη η λίστα – Έγγραφο]

Όλη η λίστα με τις περιοχές των Τουριστικών Καταλυμάτων Καραντίνας!! Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Τουρισμού την τελική λίστα με τις περιοχές όπου θα μισθωθούν...

Stories for You

Τα Πρωτοσέλιδα και τα Οπισθόφυλλα των εφημερίδων της Κυριακής 5 Ιουλίου 2020

Τι γράφει ο Κυριακάτικος Τύπος  Διαβάστε τα 14 πρώτα Πρωτοσέλιδα και τα Οπισθόφυλλα των Κυριακάτικων Εφημερίδων (η ανάρτηση ανανεώνεται συνεχώς!!)...... ...

Coronavirus Disease: 25 νέα περιστατικά μόλυνσης – Τα 11 εισαγόμενα, κανένας νέος θάνατος

25 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας , ανεβάζοντας συνολικά τα κρούσματα σε 3.511, όπως ανακοίνωσε γραπτώς το...

More from Mykonos Ticker

Coronavirus Disease: Φόβοι επιστημόνων για τα καλοκαιρινά πάρτι και τον συνωστισμό

«Θα είναι είδηση αν δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος..... Αν και η Ελλάδα έχει καταφέρει να...

Coronavirus Travel: Αναστέλλεται από αύριο έως 15 Ιουλίου η είσοδος Σέρβων στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Coronavirus Pandemic – Επιστήμονες προς ΠΟΥ: Ο Covid 19 μεταδίδεται με τον αέρα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο εξάπλωσης του κορωνοϊού κρούουν 239 επιστήμονες από 32 χώρες, οι οποίοι, με ανοικτή επιστολή τους προς τον...
error: Content is protected !!