15.3 C
Mykonos

Web Radio

Weather

15.3 C
Mykonos
11.4 C
Athens

Τεκτονικές δονήσεις στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας Δράσης» – Οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη

Με σημερινά δημοσιεύματα γίνεται προσπάθεια τεχνηέντως, με αίωλα και αβάσιμα επιχειρήμαατα, να αποδομηθεί το σημαντικό έργο , η ηθική και η εντιμότητα της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη, μετά την ανεξαρτητοποίησή της από τη Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Δράσης»…..
Μετά από αλλεπάλληλες επισημάνσεις εδώ και καιρό η κα Γρυπάρη ενημέρωσε επί προσωπικού τον κ. Κουκά για την επικείμενη απόφαση της. Ο ίδιος αρνούνταν να αποδεχθεί αυτή της την επιλογή αν και γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια ο ίδιος τα αίτια της δυσαρέσκεια της. Τα παραπάνω τα πιστοποιούν στενοί συνεργάτες και δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Δράσης». Η κα Γρυπάρη παρέμεινε στη θέση της μέχρι τελευταία στιγμή για να στηρίξει τον τόπο της που είναι πάνω από κάθε πολιτική σκοπιμότητα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κοινοποίησε την αίτηση ανεξαρτητοποίησης της, μέσω e-mail και fax, διότι μετά την μεγάλη πίεση – παρέμβαση του Δημάρχου έκλεισε το πρωτόκολλο, με συνέπεια να μην πρωτοκολληθεί  η αίτηση και στην συνέχεια έκανε την πολιτική της επιλογή που θεωρεί τη δεδομένη στιγμή ως την καλύτερη δυνατή λύση για το μέλλον της Μυκόνου.

Αναλυτικά η επιστολή της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη στον Δήμαρχο Μυκόνου:

“Γραπτή Δήλωση προς το προεδρείο, ανεξαρτητοποίησης της Αντιδημάρχου κ. Ειρήνης Γρυπάρη, από την Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Δράσης» με την οποία είχε εκλεγεί «άρθρο 66 του ν.3852/2010(παρ.4)»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, πολιτικοί κυρίως αλλά και ηθικοί λόγοι με αναγκάζουν να δηλώσω -καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Δράσης», με την οποία αναδείχτηκα σ’ αυτή δημοτική σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 στο Δήμο Μυκόνου.

Έχοντας αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στα κοινά του νησιού μας ,με το ανώτερο μάλιστα αξίωμα της ασκούσας καθήκοντα Δημάρχου 2013-2014, την τελευταία περίοδο υπηρέτησα τον τόπο μας από την θέση της Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Εξυπηρέτησης του πολίτη, Κοινωνικής και Πολιτικής προστασίας. Έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις ανιδιοτελώς, έντιμα και αγόγγυστα χωρίς να μεταθέτω τις ευθύνες σε άλλους. Όμως η εμπειρία και η καλή μου προαίρεση ήταν αυτή που με βοήθησε κάτω από όχι και ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες να φέρω εις πέραν ζητήματα μικρής και μεγάλης κλίμακας με κύριο γνώμονα τη λογική, τη δικαιοσύνη και το κοινό συμφέρον του τόπου.

Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Έχω εκτελέσει άλλωστε όπως προαναφέρθηκε χρέη Δημάρχου και μάλιστα κάτω από τεταμένες για το νησί συνθήκες, καλύπτοντας δυο τουριστικές περιόδους και με πολλές και δυσθεώρητες λειτουργικές δυσκολίες. Χωρίς Αντιδημάρχους να με στηρίζουν και να μοιραζόμαστε τις ευθύνες, κατάφερα με πολύ αγώνα, ατέλειωτες ώρες δουλειάς, σε απόλυτη σύμπνοια με τους συναδέλφους μου, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους κρατικούς φορείς και τους δημότες μας, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του Δήμου τόσο απέναντι στους Μυκονιάτες όσο και απέναντι στη κεντρική διοίκηση. Ομαλά και με μεγάλη αξιοπρέπεια, έχοντας υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος παρέδωσα έναν Δήμο με ταμειακό πλεόνασμα, υλοποιημένα αλλά και δρομολογημένα έργα που αποπερατώθηκαν στην συνέχεια, μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 15 %, το ποσό περίπου των 2 εκατομμυρίων από κρατική επιχορήγηση για έργα αφαλάτωσης και γενικά ένας εύρυθμος και άρτιος σε λειτουργία Δήμος όπως καταγράφηκαν στα πεπραγμένα της θητείας μου.

H πορεία μου λίγο πολύ γνωστή σε όλους τους συμπολίτες μου οι οποίοι καθημερινά με συναντούν στο δρόμο και από κοινού μοιραζόμαστε σκέψεις και ανησυχίες. Η υψηλότερη ανταμοιβή μου όλα αυτά τα χρόνια είναι η διαπροσωπική μας σχέση, η αποδοχή που απολαμβάνω και η αγάπη από το σύνολο σχεδόν των Μυκονιατών. Μια σχέση εμπιστοσύνης που δεν θα πρόδιδα ποτέ. Γι αυτό και τις επιλογές μου τις μετρώ ξανά και ξανά.

Στην πολιτικού χαρακτήρα απόφαση της ανεξαρτητοποίησής μου δεν κατέληξα αβασάνιστα. Η αίσθηση ευθύνης που με διακατέχει δεν μου επέτρεπε να αφήσω τη θέση που ο κόσμος εμπιστεύτηκε στο πρόσωπο μου. Τα δεκαεπτά συνεχή και αδιάλειπτα (17) χρόνια παρουσίας μου σε ενεργείς διοικητικές θέσεις, η υπομονή μου και η προσήλωση μου στο συμφέρον των συνδημοτών μου με έκαναν να παραμείνω πιστή στο καθήκον μέχρι σήμερα για να στηρίξω την λειτουργία του Δήμου και να ολοκληρώσω τις ευθύνες που είχα αναλάβει. Το καλό του νησιού άλλωστε είναι πάνω από κάθε «πολιτικό συνδυασμό» και πάνω από κάθε πολιτική σκοπιμότητα.

Φυσικά οι συμπολίτες μας δεν μας επέλεξαν για να παρακολουθούν μικροπολιτικούς αγώνες εντυπώσεων αλλά βρισκόμαστε σ’ αυτές τις θέσεις ευθύνης για να προσφέρουμε ανιδιοτελώς, αδιαλείπτως και με συνέπεια τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία και στους ανθρώπους της. Γι αυτό δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες που ίσως την δεδομένη στιγμή να κούραζαν και να μην έχουν σημασία να δημοσιευτούν. Άλλωστε ο κόσμος έχει αισθητήριο, έχει ένστικτο και όσα και να πούμε με λόγια, οι πράξεις μικρές ή μεγάλες είναι αυτές που προσλαμβάνει και στο τέλος έχουν σημασία. Είμαστε λοιπόν εδώ για έργα και αποφάσεις στραμμένοι σ ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τις θέσεις μου αναφορικά με τα κοινά του Νησιού μας και θα εξακολουθήσω να μάχομαι στο πλευρό των συμπολιτών μου, στηρίζοντας ιδέες και δράσεις ουσίας.

Θα εξακολουθήσω επίσης ,όπως συνηθίζω να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να εκφράζω το κοινό συμφέρον με βάση το δίκαιο και το λογικό και να καταθέτω προτάσεις κοινής ωφελείας.

Το οφείλω σε όλους τους Μυκονιάτες, σε αυτούς λογοδοτώ, αυτούς υπηρετώ και πάντα κοιτάω στα μάτια.

Έτσι, σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στους ενσυνείδητους υπαλλήλους του Δήμου, στα νομικά πρόσωπα για την προσφορά τους και ιδιαιτέρως τους άμεσα συνεργάτες μου, το προσωπικό, τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των αντίστοιχων τμημάτων, για την αμέριστη, ειλικρινή και ακούραστη συμπαράσταση τους.

Ευχαριστώ επίσης τον κο Δήμαρχο για την συνεργασία, όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κυρίως ευχαριστώ από καρδιάς το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι με την ψήφο τους μου έδωσαν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω με όλες μου τις δυνάμεις, επιφυλασσόμενη για μια δημιουργική συνέχεια, αλλά και να «απολογηθώ» που δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ -κάτω από αυτές τις συνθήκες- σε όλες τις προσδοκίες τους.

Καλή επιτυχία σε όλους και σ εσάς προσωπικά κύριε Δήμαρχε για το καλό των πολιτών και
του τόπου μας που έχουμε επιλεγεί να εργασθούμε.

Μύκονος 8.3.2019

Με Εκτίμηση,

Ειρήνη Ι. Γρυπάρη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΓΡΥΠΑΡΗ 08032019

Follow Us

eshop στο λεπτό!

Δημιουργήστε το eshop σας με δικό σας domain με απλά βήματα στην πιο εύκολη συνδρομητική πλατφόρμα κατασκευής eshop.

Trending Now

Premium

Stories for You

MarketHUB

Χιλιάδες προϊόντα. Καταστήματα από όλη την Ελλάδα. Το MarketHUB σίγουρα έχει κάτι που ψάχνετε!

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!