12.1 C
Mykonos

Web Radio

Weather

12.1 C
Mykonos
7.7 C
Athens

Τεκτονικές δονήσεις στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας Δράσης» – Οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη

Με σημερινά δημοσιεύματα γίνεται προσπάθεια τεχνηέντως, με αίωλα και αβάσιμα επιχειρήμαατα, να αποδομηθεί το σημαντικό έργο , η ηθική και η εντιμότητα της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη, μετά την ανεξαρτητοποίησή της από τη Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Δράσης»…..
Μετά από αλλεπάλληλες επισημάνσεις εδώ και καιρό η κα Γρυπάρη ενημέρωσε επί προσωπικού τον κ. Κουκά για την επικείμενη απόφαση της. Ο ίδιος αρνούνταν να αποδεχθεί αυτή της την επιλογή αν και γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια ο ίδιος τα αίτια της δυσαρέσκεια της. Τα παραπάνω τα πιστοποιούν στενοί συνεργάτες και δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Δράσης». Η κα Γρυπάρη παρέμεινε στη θέση της μέχρι τελευταία στιγμή για να στηρίξει τον τόπο της που είναι πάνω από κάθε πολιτική σκοπιμότητα.

, Τεκτονικές δονήσεις στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας Δράσης» – Οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης της Αντιδημάρχου Ειρήνης ΓρυπάρηΤο απόγευμα της ίδιας ημέρας κοινοποίησε την αίτηση ανεξαρτητοποίησης της, μέσω e-mail και fax, διότι μετά την μεγάλη πίεση – παρέμβαση του Δημάρχου έκλεισε το πρωτόκολλο, με συνέπεια να μην πρωτοκολληθεί  η αίτηση και στην συνέχεια έκανε την πολιτική της επιλογή που θεωρεί τη δεδομένη στιγμή ως την καλύτερη δυνατή λύση για το μέλλον της Μυκόνου.

Αναλυτικά η επιστολή της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη στον Δήμαρχο Μυκόνου:

«Γραπτή Δήλωση προς το προεδρείο, ανεξαρτητοποίησης της Αντιδημάρχου κ. Ειρήνης Γρυπάρη, από την Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Δράσης» με την οποία είχε εκλεγεί «άρθρο 66 του ν.3852/2010(παρ.4)»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, πολιτικοί κυρίως αλλά και ηθικοί λόγοι με αναγκάζουν να δηλώσω -καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Δράσης», με την οποία αναδείχτηκα σ’ αυτή δημοτική σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 στο Δήμο Μυκόνου.

Έχοντας αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στα κοινά του νησιού μας ,με το ανώτερο μάλιστα αξίωμα της ασκούσας καθήκοντα Δημάρχου 2013-2014, την τελευταία περίοδο υπηρέτησα τον τόπο μας από την θέση της Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Εξυπηρέτησης του πολίτη, Κοινωνικής και Πολιτικής προστασίας. Έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις ανιδιοτελώς, έντιμα και αγόγγυστα χωρίς να μεταθέτω τις ευθύνες σε άλλους. Όμως η εμπειρία και η καλή μου προαίρεση ήταν αυτή που με βοήθησε κάτω από όχι και ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες να φέρω εις πέραν ζητήματα μικρής και μεγάλης κλίμακας με κύριο γνώμονα τη λογική, τη δικαιοσύνη και το κοινό συμφέρον του τόπου.

Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Έχω εκτελέσει άλλωστε όπως προαναφέρθηκε χρέη Δημάρχου και μάλιστα κάτω από τεταμένες για το νησί συνθήκες, καλύπτοντας δυο τουριστικές περιόδους και με πολλές και δυσθεώρητες λειτουργικές δυσκολίες. Χωρίς Αντιδημάρχους να με στηρίζουν και να μοιραζόμαστε τις ευθύνες, κατάφερα με πολύ αγώνα, ατέλειωτες ώρες δουλειάς, σε απόλυτη σύμπνοια με τους συναδέλφους μου, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους κρατικούς φορείς και τους δημότες μας, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του Δήμου τόσο απέναντι στους Μυκονιάτες όσο και απέναντι στη κεντρική διοίκηση. Ομαλά και με μεγάλη αξιοπρέπεια, έχοντας υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος παρέδωσα έναν Δήμο με ταμειακό πλεόνασμα, υλοποιημένα αλλά και δρομολογημένα έργα που αποπερατώθηκαν στην συνέχεια, μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 15 %, το ποσό περίπου των 2 εκατομμυρίων από κρατική επιχορήγηση για έργα αφαλάτωσης και γενικά ένας εύρυθμος και άρτιος σε λειτουργία Δήμος όπως καταγράφηκαν στα πεπραγμένα της θητείας μου.

H πορεία μου λίγο πολύ γνωστή σε όλους τους συμπολίτες μου οι οποίοι καθημερινά με συναντούν στο δρόμο και από κοινού μοιραζόμαστε σκέψεις και ανησυχίες. Η υψηλότερη ανταμοιβή μου όλα αυτά τα χρόνια είναι η διαπροσωπική μας σχέση, η αποδοχή που απολαμβάνω και η αγάπη από το σύνολο σχεδόν των Μυκονιατών. Μια σχέση εμπιστοσύνης που δεν θα πρόδιδα ποτέ. Γι αυτό και τις επιλογές μου τις μετρώ ξανά και ξανά.

Στην πολιτικού χαρακτήρα απόφαση της ανεξαρτητοποίησής μου δεν κατέληξα αβασάνιστα. Η αίσθηση ευθύνης που με διακατέχει δεν μου επέτρεπε να αφήσω τη θέση που ο κόσμος εμπιστεύτηκε στο πρόσωπο μου. Τα δεκαεπτά συνεχή και αδιάλειπτα (17) χρόνια παρουσίας μου σε ενεργείς διοικητικές θέσεις, η υπομονή μου και η προσήλωση μου στο συμφέρον των συνδημοτών μου με έκαναν να παραμείνω πιστή στο καθήκον μέχρι σήμερα για να στηρίξω την λειτουργία του Δήμου και να ολοκληρώσω τις ευθύνες που είχα αναλάβει. Το καλό του νησιού άλλωστε είναι πάνω από κάθε «πολιτικό συνδυασμό» και πάνω από κάθε πολιτική σκοπιμότητα.

Φυσικά οι συμπολίτες μας δεν μας επέλεξαν για να παρακολουθούν μικροπολιτικούς αγώνες εντυπώσεων αλλά βρισκόμαστε σ’ αυτές τις θέσεις ευθύνης για να προσφέρουμε ανιδιοτελώς, αδιαλείπτως και με συνέπεια τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία και στους ανθρώπους της. Γι αυτό δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες που ίσως την δεδομένη στιγμή να κούραζαν και να μην έχουν σημασία να δημοσιευτούν. Άλλωστε ο κόσμος έχει αισθητήριο, έχει ένστικτο και όσα και να πούμε με λόγια, οι πράξεις μικρές ή μεγάλες είναι αυτές που προσλαμβάνει και στο τέλος έχουν σημασία. Είμαστε λοιπόν εδώ για έργα και αποφάσεις στραμμένοι σ ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τις θέσεις μου αναφορικά με τα κοινά του Νησιού μας και θα εξακολουθήσω να μάχομαι στο πλευρό των συμπολιτών μου, στηρίζοντας ιδέες και δράσεις ουσίας.

Θα εξακολουθήσω επίσης ,όπως συνηθίζω να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να εκφράζω το κοινό συμφέρον με βάση το δίκαιο και το λογικό και να καταθέτω προτάσεις κοινής ωφελείας.

Το οφείλω σε όλους τους Μυκονιάτες, σε αυτούς λογοδοτώ, αυτούς υπηρετώ και πάντα κοιτάω στα μάτια.

Έτσι, σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στους ενσυνείδητους υπαλλήλους του Δήμου, στα νομικά πρόσωπα για την προσφορά τους και ιδιαιτέρως τους άμεσα συνεργάτες μου, το προσωπικό, τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των αντίστοιχων τμημάτων, για την αμέριστη, ειλικρινή και ακούραστη συμπαράσταση τους.

Ευχαριστώ επίσης τον κο Δήμαρχο για την συνεργασία, όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κυρίως ευχαριστώ από καρδιάς το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι με την ψήφο τους μου έδωσαν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω με όλες μου τις δυνάμεις, επιφυλασσόμενη για μια δημιουργική συνέχεια, αλλά και να «απολογηθώ» που δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ -κάτω από αυτές τις συνθήκες- σε όλες τις προσδοκίες τους.

Καλή επιτυχία σε όλους και σ εσάς προσωπικά κύριε Δήμαρχε για το καλό των πολιτών και
του τόπου μας που έχουμε επιλεγεί να εργασθούμε.

Μύκονος 8.3.2019

Με Εκτίμηση,

Ειρήνη Ι. Γρυπάρη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΓΡΥΠΑΡΗ 08032019

Follow Us

Trending Now

Μύκονος: Συντηρήσεις – αποκαταστάσεις δρόμων και συγκρότηση Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου Συνέρχεται μετά από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτική δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου με...

Μύκονος Συλλήψεις: για Παράνομες Οικοδομικές Εργασίες & Διωκόμενου για υπόθεση Ναρκωτικών

Συλλήψεις από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, για παράνομες οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο και διωκόμενου αλλοδαπού για υπόθεση ναρκωτικών..... Σύλληψη για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο Την...

Premium

Γενναία χρηματοδότηση 7,34 εκ. € από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ του Ν. Αιγαίου

Πρώτη προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής η ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, το σύνολο των πόρων, ύψους 7,34 εκ....

Με αρνητικό πρόσημο τα έσοδα των βραχυ-ιδιοκτητών σε Μύκονο και Σαντορίνη το 2019

Οι ελπίδες των βραχυ-ιδιοκτητών, που έτρεξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης να μισθώσουν τα ακίνητά τους μέσω Airbnb, προσδοκώντας ότι, έτσι, θα… ισοφαρίσουν...

Stories for You

Με τους κωδικούς του TAXISNET στη εφαρμογή της ΚΕΔΕ και χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη

«Χωρίς δικαιολογητικά, ουρές, αναδρομικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη, θα διορθωθούν ή θα δηλωθούν αρχικά το εμβαδο των ηλεκτροδοτούμενων ή μη...

Συνάντηση Χατζημάρκου με την Πρυτάνισσα Χ. Βιτσιλάκη για την στήριξη των δομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος........ Κατά την διάρκεια της συζήτησης επαναβεβαιώθηκε...

Μύκονος: Συντηρήσεις – αποκαταστάσεις δρόμων και συγκρότηση Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου Συνέρχεται μετά από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτική δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου με...

Weather in Mykonos

Mykonos
light rain
12.1 ° C
12.2 °
11.7 °
66 %
7.7kmh
0 %
Τρ
14 °
Τε
15 °
Πε
15 °
Πα
12 °
Σα
12 °

What to Read Next...

31+1 Ιδέες και μικρές λεπτομέρειες, Αποκριάτικης Διακόσμησης!!

Μπορούμε απλώς να δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή, σε μικρές λεπτομέρειες, εστιάζοντας στα έντονα χρώματα!!

Sexy και Εντυπωσιακά Αποκριάτικα Μακιγιάζ με έμφαση στα μάτια!! [Videos]

τα eyeliner, τα μολύβια ματιών και χειλιών, οι σκιές και φυσικά πολύ φαντασία είναι τα βασικά εργαλεία

Εκπληκτικό μακιγιάζ για βραδινές Αποκριάτικες εμφανίσεις!! [Video]

Μακιγιάζ για να κλέψετε τις εντυπώσεις στις βραδινές Αποκριάτικες εμφανίσεις σας!! Καθηλώστε τους πάντες με το αστραφτερό βλέμμα σας με αυτό το σαγηνευτικό βραδινό...

Έφηβοι εκτεθειμένοι στο Διαδίκτυο!! Το 30% δηλώνουν ότι έχουν συναντηθεί με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο!!

Ένα στα τρία παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο. Παιδιά Δημοτικού που ξενυχτούν παίζοντας σε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς...

Το doodle της Google για τη γιορτή των ερωτευμένων!! Αγίου Βαλεντίνου 2020!!

Τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τιμά η Google και αφιερώνει το σημερινό της doodle σε όλους τους ερωτευμένους!!.... Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια...

Διεγράφησαν από Facebook & Instagram, λογαριασμοί με fake news

Εντείνει τις προσπάθειές της, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, για περιορισμό των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης..... Το Facebook, που επιχειρεί να εντείνει τον αγώνα του...

Προσοχή!! Κινητά τηλέφωνα: Ποιες εφαρμογές στα mail σας κλέβουν τα δεδομένα!!

Εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα και συγκεκριμένα στην ανάγνωση των mail κλέβουν τα δεδομένα των χρηστών και στη συνέχεια τα πουλάνε με απώτερο στόχο φυσικά...

Related stories You May Like

Blue Star Ferries: Διαμόρφωση των δρομολογίων λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο....

, Τεκτονικές δονήσεις στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας Δράσης» – Οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών Σωματείων της Π.Ν.Ο. την Τρίτη 18/02/2020 τα δρομολόγια των πλοίων μας θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:.... BLUE...

Η Δύναμη της Αποκριάτικης Μεταμφίεσης

, Τεκτονικές δονήσεις στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας Δράσης» – Οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη
Μέσω μιας μεταμφίεσης μπορούμε να πειραματιστούμε εκ του ασφαλούς με εναλλακτικά κοινωνικά πρότυπα, ρόλους, φαντασιώσεις ακόμη και

In Case You Missed It

Πώς θα υποβάλλετε δήλωση ορθών στοιχείων ακινήτων στον Δήμο Μυκόνου

, Τεκτονικές δονήσεις στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας Δράσης» – Οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α’), οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ηλεκτροδοτούμενων ή μη ηλεκτροδοτούμενων, έχουν την...

Το Brexit προκαλεί προβληματισμό και άγχος στον τουρισμό για εισπράξεις 2...

, Τεκτονικές δονήσεις στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας Δράσης» – Οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης της Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη
Το επικείμενο Brexit , παρά την ομαλή εξέλιξη των προκρατήσεων, δημιουργεί προβληματισμό και άγχος στους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου καθώς ανατρέπονται ταξιδιωτικές πρακτικές και...

More from Mykonos Ticker

Με τους κωδικούς του TAXISNET στη εφαρμογή της ΚΕΔΕ και χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη

«Χωρίς δικαιολογητικά, ουρές, αναδρομικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη, θα διορθωθούν ή θα δηλωθούν αρχικά το εμβαδο των ηλεκτροδοτούμενων ή μη...

The Final Four: Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων το final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών

Στην Ερμούπολη της Σύρου  θα διεξαχθεί το εφετινό Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή......... Οι αγώνες θα γίνουν...

Συνάντηση Χατζημάρκου με την Πρυτάνισσα Χ. Βιτσιλάκη για την στήριξη των δομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος........ Κατά την διάρκεια της συζήτησης επαναβεβαιώθηκε...

Γενναία χρηματοδότηση 7,34 εκ. € από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ του Ν. Αιγαίου

Πρώτη προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής η ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, το σύνολο των πόρων, ύψους 7,34 εκ....

Καθιερώνεται νέο Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: «Ιδιώνυμο αδίκημα», «Οργανωτής» με αστικές ευθύνες [Το Ν/Σ]

Σχέδιο νόμου για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις». Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως ο σχεδιασμός έχει στόχο να αποφεύγονται τα κυκλοφοριακά εμφράγματα, καθώς και τα έκτροπα...

Καταληκτική ημερομηνία στους ΟΤΑ η 13 Μαρτίου, για να στείλουν τα στοιχεία 3ετίας για την ποιότητα του νερού [Έγγραφα]

Επείγουσα Εγκύκλιος απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, μεταξύ άλλων, σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες, αναφορικά με την αποστολή στοιχείων ποιότητας νερού....... Προκειμένου...

Μύκονος: Συντηρήσεις – αποκαταστάσεις δρόμων και συγκρότηση Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου Συνέρχεται μετά από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτική δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου με...

Πότε ξεκινούν και μέχρι πότε υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις 2020 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μέχρι πότε είναι η προθεσμία για ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις. Στα τέλη Μαρτίου πρόκειται να ανοίξει το TAXISnet ενώ πληροφορίες...

Μύκονος Συλλήψεις: για Παράνομες Οικοδομικές Εργασίες & Διωκόμενου για υπόθεση Ναρκωτικών

Συλλήψεις από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, για παράνομες οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο και διωκόμενου αλλοδαπού για υπόθεση ναρκωτικών..... Σύλληψη για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο Την...
error: Content is protected !!