25 C
Mykonos
21/06/2019

Web Radio

Leading News Source For Mykonos & The Region

25 C
Mykonos
28.9 C
Athens

Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;

Post date:

Category:

, Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;

Η απάντηση είναι… Ναι!

Η υγιής καρδιά είναι καρδιά που δεν έχει στρες ούτε θυμό! Η υγιής καρδιά χρειάζεται σωστή διατροφή, άσκηση, ξεκούραση, αλλά και θετικά συναισθήματα. Όλοι ξέρουμε τις καταστροφικές συνέπειες του στρες και του άγχους στην ψυχική υγεία, αλλά και τον ρόλο που έχουν στην εμφάνιση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ξέρατε όμως ότι οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι το να φροντίζουμε την υγεία της συναισθηματικής μας καρδιάς είναι εξίσου σημαντικό με το να φροντίζουμε την υγεία της φυσιολογικής μας καρδιάς;

, Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;

Η επιστήμη τονίζει ότι υπάρχει σύνδεσμος ανάμεσα στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Όταν κάποιος αισθάνεται στρες, λύπη, άγχος, θυμό, τότε η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες αλλά και μια σειρά χημικών ουσιών του σώματος αρχίζουν να εκκρίνονται, δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στον οργανισμό. Για παράδειγμα, η αύξηση της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης όταν κάποιος πιέζεται, στρεσάρεται, εκνευρίζεται ή θυμώνει, οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Αν ο οργανισμός αντιδρά συνέχεια με στρες και θυμό, η αυξημένη αρτηριακή πίεση θα κάνει κακό στην καρδιά και σε άλλα όργανα του ατόμου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων υγείας.
Αντίθετα, όταν το σώμα έχει την εμπειρία θετικών και καταπραϋντικών συναισθημάτων, όπως η αγάπη, η χαρά, το νοιάξιμο, η στοργή, τότε η καρδιά ανταποκρίνεται με διαφορετικό, θετικό τρόπο.

, Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;

Πώς η αγάπη ωφελεί την υγεία;

Η αγάπη είναι ένα έντονο συναίσθημα που περιλαμβάνει την ανθρωπιά, την ευγένεια, την καλοσύνη, τη βαθιά στοργή και το νοιάξιμο. Η αγάπη ενός ατόμου μπορεί να στρέφεται προς τον εαυτό του και τους άλλους. Η αγάπη είναι σημαντικό στοιχείο για τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου.

• Η αγάπη για τον ίδιο τον εαυτό του τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου, που έτσι φροντίζει καλύτερα τον εαυτό του, κάνει υγιεινές επιλογές, και αισθάνεται μεγαλύτερη χαρά.

• Η αγάπη φέρνει χαρά. Αυτό συμβαίνει επειδή το συναίσθημα της αγάπης δημιουργεί περισσότερη ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, ορμόνες που αυξάνουν τα συναισθήματα της χαράς και της ευχαρίστησης.

• Τα αισθήματα αγάπης αυξάνουν την παραγωγή ωκυτοκίνης στον οργανισμό, που είναι η ορμόνη του συναισθηματικού δεσίματος και της στοργής.

• Η ωκυτοκίνη μειώνει τα επίπεδα του στρες και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι που με τη σειρά του μειώνει τον κυτταρικό θάνατο και τη φλεγμονή.

• Οι ορμόνες της αγάπης δρουν αντίθετα στην κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, με αποτέλεσμα να μειώνουν όχι μόνο το στρες, αλλά και τα συνοδά δυσφορικά συναισθήματα.

• Η αγάπη, μέσα από τον βιολογικό μηχανισμό της ρύθμισης του ΗΡΑ, ενός σημαντικού άξονα για την ομοιόσταση του οργανισμού, μειώνει την παραγωγή κορτιζόλης που συμβαίνει όταν το άτομο έχει στρες και μαζί με αυτό μειώνει τις πιθανότητες που έχει αυτός ο άνθρωπος να αναπτύξει ασθένειες όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακά, διαβήτη και κατάθλιψη.

• Η αγάπη μειώνει το στρες και την κατάθλιψη, που με τη σειρά τους μέσω συγκεκριμένων βιολογικών μηχανισμών μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά και το καρδιαγγειακό.

• Η αγάπη είναι το καλύτερο αναλγητικό: βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών, των φυσικών ενδογενών μορφινών του οργανισμού, που ανακουφίζουν και μειώνουν την αίσθηση του πόνου.

• Η αγάπη βοηθάει τον άνθρωπο να κοιμηθεί καλύτερα, να ξεκουραστεί και έτσι να συντελεστεί περισσότερη επιδιορθωτική δουλειά στον οργανισμό.

, Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;

O Dr. Dean Ornish στο βιβλίο του «Love and Survival» περιγράφει μία επιστημονική έρευνα σε παντρεμένους άντρες που υπέφεραν από στηθάγχη: οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι ένιωθαν λιγότερους σε ποσότητα και ένταση πόνους στο στήθος όταν ένιωθαν την αγάπη της συζύγου τους, παρόλο που βιολογικά είχαν υψηλούς παράγοντες κινδύνου όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και διαβήτη.

, Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;

Πώς να Βάλετε Περισσότερη Αγάπη στη Ζωή σας

 • Μάθετε να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας.
 • Δείξτε την αγάπη σας σε άλλους ανθρώπους.
 • Δείξτε την αγάπη σας στη φύση και τον κόσμο γύρω σας.
 • Γίνετε δοτικοί και αποκτήστε την καλή συνήθεια να προσφέρετε: όχι απαραιτήτως χρήματα ή υλικά αγαθά, αλλά ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα, έναν ενθαρρυντικό λόγο..
 • Βάλτε περισσότερη χαρά στη ζωή σας και τη ζωή των αγαπημένων σας.
 • Γίνετε γενναιόδωροι από άποψη χρόνου και χρήματος.
 • Προσπαθήστε να κάνετε μια μικρή καλή πράξη κάθε μέρα (ακόμα και αν είναι κάτι τόσο απλό όσο το να χαμογελάσετε στην πωλήτρια).
 • Αποκτήστε την καλή συνήθεια να αγκαλιάζεστε, να φιλιέστε, να αγγίζεστε και να κρατιέστε χέρι-χέρι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
 • Καλλιεργήστε ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής, και ας υπάρχουν προβλήματα.
 • Να θυμάστε: όσο περισσότερη αγάπη δίνετε, τόσο περισσότερη αγάπη παίρνετε!

Διαλέξτε Αγάπη, Ηρεμία, Χαρά!!

Πηγή:jesuisla

Newsroom Mykonos Ticker

Translate This Page

Follow Us

Weather in Mykonos

Mykonos
clear sky
25 ° C
26.7 °
23.3 °
57 %
3.6kmh
0 %
Πε
24 °
Πα
27 °
Σα
27 °
Κυ
28 °
Δε
28 °

What to Read Next...

Related stories You May Like

Η Δήλος μετατρέπεται σε ένα υποδειγματικό ανοικτό μουσείο

, Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;
Μετατροπή της Δήλου σε ένα υποδειγματικό ανοικτό μουσείο, όπου τα μνημεία θα ορθώνονται αποκατεστημένα σε ένα αλώβητο από την αρχαιότητα τοπίο...... Μετά από μια μακρά...

Η Gloria Guevara μιλά για τον Υπερ-τουρισμό, ποιες πόλεις στον κόσμο...

, Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;
Οι πόλεις που υποφέρουν από υπερ-τουρισμό ή θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας των υψηλών αριθμών επισκεπτών στο μέλλον καταγράφονται στη μελέτη Destination 2030,..... που...

In Case You Missed It

Πρόσκληση του Γ.Σ. Μυκόνου για στελέχωση των Volleyball Schools και της...

, Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;
Ο Γυμναστικός Σύλλογος προχωρά στη σύσταση της  πρώτης Γυναικείας Ομάδας Πετοσφαίρισης στην Μύκονο και την αγωνιστική συμμετοχή του νεοσύστατου τμήματος γυναικών στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο...

Συγκρατημένη αισιοδοξία στον Τουρισμό λόγω του υψηλού ανταγωνισμού με την Τουρκία...

, Μπορεί η Αγάπη να γιατρέψει;
Οι tour operators ζητούν φθηνότερα τουριστικά πακέτα, αφού είναι πολύ υψηλός ο ανταγωνισμός με την Τουρκία και την Αίγυπτο....... Αν και η φετινή χρονιά ξεκίνησε...

More from Mykonos Ticker

More

  Πριν από 2.500 χρόνια, οι πρόγονοι του Αστερίξ, στη Γαλλία έπιναν κόκκινο ελληνικό κρασί!!

  Οι αρχαίοι Κέλτες πρόγονοι του Αστερίξ στη Γαλλία έπιναν κόκκινο ελληνικό κρασί πριν από 2.500 χρόνια..... Τα «έτσουζαν» για τα καλά οι αρχαίοι Κέλτες στη...

  5 Tips για να επιλέγετε πάντα νόστιμο καρπούζι!!

  Αλλά δεν καταφέρνουμε πάντα να διαλέξουμε το φρέσκο, γλυκό και ζουμερό καρπούζι, μέσα από τον σωρό στα

  Το εξελικτικό τρικ που χρησιμοποιούν τα σκυλιά για να «χειραγωγούν» τα ανθρώπινα συναισθήματα

  Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στα μάτια των σκυλιών, ιδίως των κουταβιών..... Μια νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει πως το μυστικό βρίσκεται στο ότι -με...
  error: Content is protected !!