Με 178 ψήφους παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς

Με 178 ψήφους και 2 διαρροές, έναντι 86 «όχι» στην ψηφοφορία στη Βουλή, παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς

Με 178 ψήφους παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Ν. Παππάς για παράβαση καθήκοντος, με 178 «ναι» και 2 διαρροές,  έναντι 86 «όχι» στην ψηφοφορία στη Βουλή  

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της "παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή" στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Συνολικά ψήφισαν 277 βουλευτές, ενώ υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 178 βουλευτές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, 86 καταψήφισαν, 12 ψήφισαν παρών, ενώ Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 απείχαν από την διαδικασία. Στην διαδικασία υπήρξε 1 άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ φαίνεται πως υπήρξε διαρροή 1 ψήφου από κάποιο βουλευτή ενός εκ των κομμάτων του κοινοβουλίου, που συντάχθηκε με το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, που είχαν ταχθεί υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του κ. Παππά, αριθμούν 180 βουλευτές (158 ΝΔ, 22 Κίνημα Αλλαγής), του ΣΥΡΙΖΑ 86 (ψήφισαν 85 καθώς ο κ. Παππάς δεν εδικαιούτο να ψηφίσει), του ΚΚΕ 15, της Ελληνικής Λύσης 10 και του ΜέΡΑ 9.

Είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία συζήτησης στην ολομέλεια και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Με βάση σχετική πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ως το πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πρόταση άσκησης δίωξης.

Τέλος, απουσίασαν από την ψηφοφορία τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.