Ανταύγειες, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!! 4 σημαντικά tips!!

Ανταύγειες, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!! 4 σημαντικά tips!!

Ανταύγειες, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!! 4 σημαντικά tips!!

Σίγουρα θα έχετε δει στην αγορά τα διάφορα κιτ για να κάνετε μόνες σας ανταύγειες στο σπίτι, όμως δεν τα συστήνουμε, ειδικά αν είστε αρχάρια ή αν δεν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει, μιας και είναι πολύ εύκολο να καταλήξετε με λίγες και φαρδιές ανταύγειες, που σίγουρα δεν θα φαίνονται φυσικές. Ένας επαγγελματίας, αφού δει το φυσικό σας χρώμα και την ποιότητα των μαλλιών σας, θα σας κατευθύνει κατάλληλα, προκειμένου να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Οι βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι δύο:
α) H κλασική μέθοδος με το αλουμινόχαρτο
Μέθοδος ιδανική αν θέλετε να ανοίξετε συνολικά το χρώμα των μαλλιών σας. Εδώ, ο κομμωτής επιλέγει να ξανοίξει λεπτές ή μεσαίες τούφες (ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε).
β) Το μπαλαγιάζ, που με απλά λόγια δεν είναι τίποτα άλλο από ανταύγειες περασμένες με πινέλο χωρίς αλουμινόχαρτο
Η μέθοδος αυτή δίνει πιο απαλό και φυσικό αποτέλεσμα, σαν να έχουν ανοίξει τα μαλλιά σας στον ήλιο, ενώ συνήθως δεν διακρίνεται η γραμμή της ανταύγειας (σε αντίθεση με τις ανταύγειες με αλουμινόχαρτο).
Βέβαια, η διαδικασία διαρκεί πολλή ώρα και χρειάζεται σχετική προσοχή απ’ τον κομμωτή, ώστε να μην «ποτίσει» πολύ το χρώμα στα υπόλοιπα μαλλιά.
Οι περισσότερες celebrities επιλέγουν την τεχνική μπαλαγιάζ για φυσικό αποτέλεσμα (π.χ. στα ombre μαλλιά), ή τον συνδυασμό και των 2 τεχνικών, κυρίως όταν χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία αποχρώσεις.

Πάντως, έχετε κατά νου 4 σημαντικά tips:
1. Οι επαναλαμβανόμενες ανταύγειες σταδιακά «μπερδεύονται»
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι τόσο διακριτές όπως τις αρχικές φορές.
2. Κάθε τρίτη επίσκεψή σας στο κομμωτήριο, ζητήστε lowlights
Δηλαδή ανταύγειες σε σκουρότερη απόχρωση (θα πρέπει να μοιάζει με τη φυσική σας βάση), για ένα πολυδιάστατο εφέ.  
 3. Μην ξεχνάτε την απαραίτητη περιποίηση που χρειάζονται τα μαλλιά με ανταύγειες
Επειδή οι τόνοι που χρησιμοποιούνται είναι κατά κανόνα πιο ανοιχτόχρωμοι, τα μαλλιά ταλαιπωρούνται περισσότερο, συνεπώς οι τακτικές μάσκες και τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα είναι απαραίτητα.
4. Για να αποφύγετε την κίτρινη-χάλκινη απόχρωση που ενίοτε παίρνουν οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες, 
Για να αποφύγετε την κίτρινη-χάλκινη απόχρωση ζητήστε απ’ τον κομμωτή σας ένα ρεφλέ, ενώ για τον ίδιο λόγο προμηθευτείτε τα κατάλληλα μπλε σαμπουάν που κυκλοφορούν.