Education: Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο!!

Κανονικά θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία, η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι για 11 Σεπτεμβρίου, είπε η κ. Μακρή

Education: Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο!!
Την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο για το σχολικό έτος 2020-2021 έδωσε η Ζέττα Μακρή, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χαθούν οι διακοπές του Αυγούστου.

Κανονικά θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία, δήλωσε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Η προοπτική να ανοίξουν νωρίτερα δεν είναι κάτι το οποίο το έχει αποφασίσει το Υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να θιγούν οι διακοπές του Αυγούστου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας την ημερομηνία που γνωρίζουμε παραδοσιακά για το άνοιγμα των σχολείων.

«Η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι για 11 Σεπτεμβρίου» είπε η κ. Μακρή.

«Όλοι μας θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, δια ζώσης, κανονικά. Επίσης όλοι μας θέλουμε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, να λειτουργήσουν σε πλαίσιο μέγιστης δυνατής ασφάλειας.

Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θεωρούμε το εμβόλιο το πιο σημαντικό όπλο κατά αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης», ανέφερε χθες η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εισηγούμενη στην Ολομέλεια την τροπολογία που αφορά στους εμβολιασμούς και εργαστηριακούς ελέγχους Covid για τους εκπαιδευτικούς.

Η Υπουργός ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι άνω του 75% των εκπαιδευτικών έχουν ήδη εμβολιαστεί και τους ευχαρίστησε δημοσίως γι’ αυτό.

Προσέθεσε, όμως, ότι αυτό δεν αρκεί και χρειάζονται και άλλοι για την ασφάλεια στο σχολείο.

Όπως είπε η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, «προβλέπει το αυτονόητο», δηλαδή προβλέπει «πλαίσιο ασφαλούς επιστροφής στα σχολεία, για την εκπαιδευτική κοινότητα», ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο, είτε πλήρως εμβολιασμένοι και αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακά τεστ, προκειμένου να μπορούν να προσέρχονται στα σχολεία, και έτσι να επιτευχθεί ασφαλές περιβάλλον.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι προβλέπεται και ένα πλαίσιο, «πολύ πιο γρήγορων προσλήψεων», σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός νοσήσει και χρειαστεί να απουσιάσει. Η διαδικασία θα προχωρήσει από πίνακες που ήδη έχουν καταρτιστεί, ώστε με γρήγορες διαδικασίες να αναπληρώνονται τυχόν κενά.