Ντίνα Σαμψούνη: Πότε θα Επαναστατήσει η Αξιοπρέπεια ενάντια στους Χαλασοχώρηδες του Καπηλείου

Νωρίς ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές! Απολαύσαμε ήδη διάφορους τακτικισμούς, αλληλοκατηγορίες και μεγαλοστομίες....

Ντίνα Σαμψούνη: Πότε θα Επαναστατήσει η Αξιοπρέπεια ενάντια στους Χαλασοχώρηδες του Καπηλείου
Ντίνα Σαμψούνη: Πότε θα Επαναστατήσει η Αξιοπρέπεια ενάντια στους Χαλασοχώρηδες του Καπηλείου

Νωρίς ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές! Απολαύσαμε ήδη διάφορους τακτικισμούς, αλληλοκατηγορίες και μεγαλοστομίες.......Κυρίαρχη πάντα η διατεταγμένη αποσιώπηση του παρελθόντος, λες και όλοι εμείς έχουμε πάθει συλλογική κρίση αμνησίας.

ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗΛΕΙΟΥ Οι υποψήφιοι για τις εκλογές «χαλασοχώρηδες», τριάντα χρόνια τώρα,διοικούν τον τόπο ίδιοι και απαράλλαχτοι, όπως τους περιέγραψε ο Παπαδιαμάντης.

Και έτσι κάμερες, φανερές και κρυφές, στήθηκαν και η παράσταση άρχισε. Και κάποιοι προετοίμαζαν το έδαφος για να στηθούν τα τσαντίρια των γυρολόγων.

Σε αυτό το φαύλο πάντα σύστημα που όλοι εκείνοι που είναι από την ίδια στόφα, μπερδεύονται γλυκά όλοι μαζί.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Αξιοπρέπεια για τους μπροστάρηδες για εκείνους που διοίκησαν λίγο ή πολύ στο κοντινό ή στο βαθύ παρελθόν και απέτυχαν αποδεδειγμένα.Γι αυτούς που προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι η δύναμη του παρελθόντος είναι διαμορφωμένη τετελεσμένη άρα και έγκυρη.

Γιατί όποιος δεν θυμάται το παρελθόν, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Σε αυτούς που αυτοχρίστηκαν σωτήρες, από μηχανής θεοί και ξανάζητούν λευκή επιταγή από τον δύσμοιρο δημότη.

Για αυτούς που εξάντλησαν την πολυετή προσφορά τους και ότι ήταν να δώσουν το έδωσαν στον τόπο κι ας το πλήρωσε αυτός ακριβά.

Για αυτούς που δεν βρήκαν την τόλμη να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη των πεπραγμένων τους, τους περισσεύει όμως το θράσος να διεκδικούν ξανά την θέση του δημάρχου.

Για αυτούς που δεν τόλμησαν να προχωρήσουν σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια.

Για αυτούς που θέλουν να ξανακαθίσουν και αυτούς που θέλουν να παραμείνουν στην πολυπόθητη καρέκλα του δημάρχου.

Για εκείνους που παρουσιάστηκαν ως σωτήρες με μια ιερή όμως προϋπόθεση την πρόταξη του εαυτού τους στην θέση του δημάρχου. Έτσι απλά, χωρίς συζητήσεις, συγκλίσεις, προσκλητήρια και αυτοδιάθεση για το συμφέρον του τόπου, ανεξάρτητα της θέσεως που θα καταλάβουν.

Αξιοπρέπεια για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους τους ψυχοπαθολογικά εξαρτημένους από τα παραισθησιογόνα της εξουσίας.

Για εκείνους τους άλλοτε άσπονδους πολιτικούς αντίπαλους που βρέθηκαν στην ίδια όχθη και τίποτε(προς το παρόν) δεν τους χωρίζει.

Για αυτούς που πήδηξαν από την βάρκα πέντε μήνες πριν τις εκλογές χωρίς αυτά τα τέσσερα χρόνια ποτέ να έχουν εκφράσει την παραμικρή διαφοροποίηση.

Για αυτούς με το μεγάλο ιστορικό προσκολλήσεως και βαρέα ένσημα γλειψίματος, οι αγύρτες και οι γυρολόγοι που παραγοντίζουν οι ίδιοι εδώ και χρόνια.

Για εκείνους που χωρίς ιδεολογικές προσεγγίσεις στα ζητήματα του νησιού, έτρεξαν να προσχωρήσουν σε συνδυασμούς με ένα και μόνο κριτήριο την προσωπική τους φιλοδοξία.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ Κι όμως υπάρχει ελπίδα! Αν όλοι εκείνοι οι πολίτες και οι υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και σχηματισμοί του νησιού συστρατευτούν και συμπορευτούν.

Χωρίς κομματικά και άλλα διαπλεκόμενα συμφέροντα και δεσμεύσεις . Με νηφάλιο ρεαλισμό, κριτική αμεροληψία και αγάπη για τον τόπο θα μπορούσαν να τον νεκραναστήσουν και να γεννηθει αισιοδοξία.

Τέλος, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης με την στάση τους απέναντι στα κοινά, ακόμη και όταν δεν ενεργοποιούνται και δεν συμμετέχουν σ’ αυτά με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Ας αναλάβει λοιπόν ο καθείς τις ευθύνες του.

ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ- ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ- ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΝΤΙΝΑ