Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του parking στο Παλιό Λιμάνι - Παραμένει στον έλεγχο του Λιμενικού Ταμείου [Video]

Σε ματαίωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση μίσθωσης του Parking στο παλιό λιμάνι, προχώρησε το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου. Στην απόφασή του αυτή επικαλείται κοινωνικές παραμέτρους

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του parking στο Παλιό Λιμάνι - Παραμένει στον έλεγχο του Λιμενικού Ταμείου [Video]

Ως θετική εξέλιξη για την επίλυση του ζητήματος της στάθμευσης στην Χώρα, ερμηνεύεται από επιχειρηματικούς παράγοντες του νησιού, το σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, αλλά και το πώς αντέδρασε στο άκουσμά της η τοπική κοινωνία.

Την ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυκόνου, Παλαιός Λιμένας Μυκόνου και την διατήρηση του υπό παραχώρηση χώρου στάθμευσης ελεύθερα προσβάσιμου στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να μη θιγεί ουδόλως ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, σε συνεδρίασή του.

Μιλώντας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Λιμενικού Tαμείου, ο πρόεδρος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, εισηγήθηκε, την ματαίωση της διαδικασίας παραχώρησης του Parking, καθώς εξ αιτίας της μεγάλης κοινωνικής σημασίας κρίθηκε πως πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δήμου Μυκόνου και συγκεκριμένα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει τον χώρο στάθμευσης και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες.

Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του προέδρου, "η απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένη και το Λιμενικό Ταμείο δεν υποχρεώνεται να καταβάλει αμοιβή ή αποζημίωση στις εμπλεκόμενες εταιρείες", τόνισε

Επίσης, ότι, «προτεραιότητά του Δ.Λ.Τ.Μ, αποτελεί η ελεύθερη και δωρεάν στάθμευση για όλους τους χρήστες του εν λόγω χώρου» και πρόσθεσε πώς «Στόχος αποτελεί η εξυπηρέτηση των πολιτών - δημοτών που ζουν στο νησί αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» ενώ ξεκαθάρισε πώς "δεν προτιθέμεθα να συμβάλλουμε σε καμία περίπτωση στο να «ξεπουλήσουμε» τον μοναδικό οργανωμένο χώρο στάθμευσης που λειτουργεί στον παραδοσιακό οικισμό".

Στην συνέχεια διευκρίνισε πώς «Παραχωρώντας τον δημόσιο αυτό χώρο στάθμευσης σε ιδιωτικά συμφέροντα θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο τόσο οι δημότες όσο και οι εργαζόμενοι του νησιού», σημείωσε 

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης και αποκάλυψε ότι «ήδη μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης και την έναρξη εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2024 κατορθώσαμε και εισπράξαμε ανεξόφλητες χρόνιες οφειλές ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ».

Περαιτέρω, ο πρόεδρος του Λ.Τ.Μ επισήμανε ότι «Για το ΔΛΤΜ, η ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση των κατοίκων της Μυκόνου, των επισκεπτών κατοίκων της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο στον χώρο του Παλαιού Λιμένα αποτελεί στόχο κοινωνικής πολιτικής και επιτακτικό λόγο δημοσίου συμφέροντος».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι "η αιτιολογημένη γνωμοδότηση τη Επιτροπής Διαγωνισμού αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση της  ως ζήτημα δικαιοσύνης και όχι πολιτικής ".

Καταληκτικά, κατά τον Αθανάσιο Κουσαθανά - Μέγα, το σκεπτικό αυτής της απόφασης δημιουργεί θετική προϋπόθεση για "την διατήρηση του υπό παραχώρηση χώρου στάθμευσης ελεύθερα προσβάσιμου στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να μη θιγεί ουδόλως ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του" και συμπλήρωσε "η ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση των κατοίκων της Μυκόνου, των επισκεπτών κατοίκων της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο στον χώρο του Παλαιού Λιμένα αποτελεί στόχο κοινωνικής πολιτικής και επιτακτικό λόγο δημοσίου συμφέροντος", κατέληξε

Παρακολουθήστε video:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εισήγησης του Προέδρου, του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Μυκόνου, Αθανάσιου Κουσαθανά - Μέγα:

Όπως γνωρίζετε τo ΔΛΤΜ, μετά από εισήγηση της προηγούμενης Διοίκησης προχώρησε στην Διακήρυξη Δημόσιου Ανοικτού Διαγωνισμού το έτος 2022 που είχε ως αντικείμενο τη σύμβαση παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυκόνου, στο Παλαιό Λιμάνι.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός αυτός αφορούσε στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων, συνολικής έκτασης 35.918,83 m², καθώς επίσης και παραπλέυρως αυτού, στο ισόγειο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 191,00 τ.μ., υγειονομικού ενδιαφέροντος, που στο παρελθόν είχε την επωνυμία «YACHT CLUB».

Η Διακήρυξη δημοσιεύθηκε κατόπιν Μελέτης Χρηματοοικονομικής Εκτίμησης που συνετάγη, προ δύο ετών και με ημερομηνία 09-05-2022, με σκοπό να προσδιορισθεί η τιμολογιακή πολιτική. Το συμπέρασμα αυτής της μελέτης κατέληξε στο ποσό των 22.163.869,00 ευρώ πλέον αναλογούντος ΦΠΑ και αφορά τα συνολικά έσοδα για χρονικό διάστημα δεκαέξι (16) ετών. 

Όσον αφορά στα επιμέρους στάδια του εν λόγω διαγωνισμού, έχουν υλοποιηθεί μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας Διοίκησης του ΔΛΤΜ τα κάτωθι:

1.Ορίστηκε Επιτροπή Διαγωνισμού από το ΔΣ του Δ.Λ.Τ.Μ. με τη με αριθμό 90/2022 Απόφαση 

2. Η προηγούμενη Διοίκηση του Δ.Λ.Τ.Μ. με την με αριθμό 22/2023 Απόφασή της

α) ενέκρινε το από 23/02/2023 Πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού για τη σύναψη «Σύμβασης Παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυκόνου, Παλαιός λιμένας Μυκόνου», συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού (22.163.869,00€) πλέον αναλογούντος ΦΠΑ και

β) με την 123 απόφασή της έκανε δεκτή τη μοναδική προσφορά που έλαβε από την ένωση εταιριών «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» & «ΝΟΜΙΚΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» 

Καταρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι ο χώρος αυτός στο Παλιό Λιμάνι αξιοποιήθηκε μετά από μελέτες και συντονισμένες προσπάθειες πολλών φορέων τόσο επί δημαρχίας Χρ. Βερώνη όσο και δικής μου, όπου με πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα βελτιώσαμε την εικόνα που παρουσίαζε όλη αυτή η περιοχή.

Όλοι μαζί Δήμος και κάτοικοι στοχεύσαμε και πετύχαμε τη ριζική αναβάθμιση του χώρου αυτού ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις ώστε να λειτουργεί ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης, ως χώρος δηλαδή αποκλειστικά αφιερωμένος στο κοινωνικό σύνολο, πρωτίστως στους κατοίκους της Μυκόνου.

Ο στόχος μας αυτός υλοποιήθηκε και ο χώρος αυτός είναι ο μοναδικός οργανωμένος χώρος στάθμευσης που λειτουργεί στον παραδοσιακό οικισμό. Έτσι το θέμα της χρήσης αυτού του χώρου κρίνεται ύψιστης σημασίας για όλους εμάς γιατί όλοι μαζί με πολύ κόπο φροντίσαμε για τον εξωραϊσμό του και δεν προτιθέμεθα να συμβάλλουμε σε καμία περίπτωση στο να «ξεπουλήσουμε» αυτό το σημαντικό έργο για τη Μύκονο. 

Ως γνωστό, το Δ.Λ.Τ.Μ. ως φορέας διαχείρισης του παλαιού λιμένα, υλοποιεί ανά διαστήματα εργασίες συντήρησης των υποδομών αλλά και εκτέλεσης σημαντικών νέων έργων στην περιοχή, κατ’ αυτόν τον τρόπο και άρα έχει ήδη υλοποιήσει παρεμφερή έργα, κυρίως όμως σχεδιάζει και προγραμματίζει την κατασκευή νέων επιπρόσθετων έργων που θα προωθήσουν τον θαλάσσιο τουρισμό, χωρίς την υπέρμετρη χρονικά δέσμευση του δημόσιου αυτού χώρου και κυρίως χωρίς να θιγεί το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη χρήση. Τονίζω επίσης ότι υπήρξε ιδιαίτερος προβληματισμός εκ του γεγονότος ότι σε αυτόν τον διαγωνισμό, κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, με αποτέλεσμα να εκλείψει ο υγιής ανταγωνισμός.

Ως νέος Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Μ, θα ήθελα να επισημάνω ότι προτεραιότητά μας αποτελεί η ελεύθερη και δωρεάν στάθμευση για όλους τους χρήστες του εν λόγω χώρου. Στόχο αποτελεί η εξυπηρέτηση των πολιτών -δημοτών που ζουν στο νησί αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού η δωρεάν, άμεση και εύκολη πρόσβαση στη  χώρα της Μυκόνου, στις οικίες τους, στους χώρους εργασίας και στις υπηρεσίες του Δήμου αποτελεί, αδιαμφισβήτητη ανάγκη και συνεπώς, πρωταρχικό μέλημα του Δ.Λ.Τ.Μ. είναι η διασφάλισή αυτής της ανάγκης. Ο ανθρώπινος παράγοντας συνδέεται άμεσα με το δημόσιο συμφέρον και παραμερίζει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος.

Παραχωρώντας τον δημόσιο αυτό χώρο στάθμευσης σε ιδιωτικά συμφέροντα θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο τόσο οι δημότες όσο και οι εργαζόμενοι του νησιού. Δεν ξεχνάμε ότι ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων απασχολείται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα Μυκόνου και επομένως εξυπηρετείται από τον υπό παραχώρηση χώρο στάθμευσης.

Το ήδη δυσβάστακτο κόστος διαβίωσης των κατοίκων αυξάνεται ακόμη περισσότερο και γι’ αυτό αποτελεί υποχρέωσή μας η διευκόλυνση των ανθρώπων αυτών και όχι η επιπρόσθετη οικονομική τους επιβάρυνση. Ως δημόσιος φορέας πρέπει  να συνδράμουμε ως προς αυτή την κατεύθυνση καθώς είναι γνωστή η δυσχέρεια εύρεσης προσωπικού στο νησί μας.

Τονίζω ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Μυκόνου, η παγκόσμια φήμη που το νησί απέκτησε, είναι αποτέλεσμα της ατέρμονης δραστηριοποίησης των Μυκονιατών και όλων αυτών που αγαπούν το νησί, έτσι ώστε να κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να επικουρούνται στην καθημερινότητά τους, ώστε να παραμείνουν μόνιμοι αρωγοί της ανάπτυξης του νησιού.

Η διαφύλαξη μιας βιώσιμης καθημερινότητας για τους κατοίκους του νησιού αποτελεί προτεραιότητα και επιθυμούμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη της τοπικής ευημερίας και υπέρ του ανθρώπινου παράγοντα υποσκελίζοντας οποιοδήποτε οικονομικό όφελος.

Η παραχώρηση ενός δημόσιου χώρου, τέτοιας χρήσης και έκτασης, σε μια ιδιωτική επιχείρηση, τον καθιστά αυτόματα επιχειρηματικό τουριστικό προϊόν, κυρίως για την κάλυψη των αναγκών των τουριστών και συντείνει στην παραμέληση των κατοίκων της Μυκόνου που έχουν καθημερινή ανάγκη χρήσης του χώρου αυτού για επαγγελματικούς λόγους και επιπλέον η καταβολή αντιτίμου με βεβαιότητα θα οδηγήσει στην οικονομική τους αποδυνάμωση.

Επισημαίνεται ότι λόγω της μορφολογίας δεν υπάρχουν περιθώρια για δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, και επομένως οποιαδήποτε μείωση των υφιστάμενων ελεύθερων χώρων στάθμευσης θα εντείνει τα ήδη αυξημένα κυκλοφοριακά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της χώρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως αντιλαμβάνεστε με το διαγωνισμό αυτό δεσμεύεται ένας τεράστιος κοινόχρηστος χώρος, μία υπέρμετρα μεγάλη έκταση σχεδόν 36.000τμ, σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο, όπως ο Παλαιός Λιμένας Μυκόνου και για ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα, δέκα έξι ετών ως προαναφέρθηκε. 

Αναφέρω ότι το Δ.Λ.Τ.Μ. αποτελεί ένα ιδιαίτερα εύρωστο και χωρίς οφειλές Ν.Π.Δ.Δ., το οποίο λειτουργεί με αυτοχρηματοδότηση. Το χρηματικό ποσό που θα εισερχόταν στα ταμεία από τον Διαγωνισμό αυτό μπορεί να ακούγεται υψηλό, όμως σε συνδυασμό με την 16ετή χρονική δέσμευση του υπό κρίση δημόσιου χώρου, δημιουργεί ισχυρές αμφιβολίες για την πραγματική του ωφέλεια, την κοινωνική αλλά και την οικονομική.

Αντιθέτως ο χώρος αυτός δύναται να διαθέτει υποδομές οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν για τουριστικές και εμπορικές χρήσεις, χωρίς να θίγεται ο δημόσιος χαρακτήρας του, τουριστικές χρήσεις οι οποίες να είναι οικονομικά επωφελείς, χωρίς να θίγουν στο ελάχιστο την δημόσια και δωρεάν χρήση του χώρου αυτού.

Επομένως, συμπεραίνουμε ότι το οικονομικό όφελος από την εν λόγω παραχώρηση είναι ήσσονος σημασίας για τη λειτουργία του φορέα και σαφώς δεν μπορεί να υπερτερήσει του δημόσιου οφέλους. 

Τονίζω ότι ήδη μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης και την έναρξη εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2024 κατορθώσαμε και εισπράξαμε ανεξόφλητες χρόνιες οφειλές ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ το ΔΛΤΜ από τον κύκλο εργασιών του, τον οποίο με συνεχή επαγρύπνηση αυξάνουμε, έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσει τα έσοδά του με σκοπό την αύξηση του αποθεματικού μας.

Έχουμε δε την πεποίθηση ότι στο άμεσο μέλλον το ΔΛΤΜ θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει έργα πνοής που άπτονται της λιμενικής πολιτικής, θα προσφέρουν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο και θα συντείνουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του νησιού, τουριστική, πολιτιστική και κυρίως κοινωνική. Το ΔΛΤΜ επιθυμεί να αποδείξει ότι δραστηριοποιείται με γνώμονα το «δημόσιο συμφέρον», το οποίο έχει κοινωνικό χαρακτήρα και συνδέεται με την έννομη τάξη.

Αναγνωρίζουμε ότι το δημόσιο συμφέρον συμπίπτει με το συμφέρον όλων των μελών της τοπικής κοινωνίας, διότι αφορά την ικανοποίηση βασικών αναγκών που μπορούν και πρέπει να έχουν όλα τα μέλη της κοινωνίας μας. Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι τo δημόσιο συμφέρον αποτελεί τον σκοπό των νομικών πράξεων και υλικών ενεργειών των δημόσιων νομικών προσώπων.

Ειδικότερα, το δημόσιο συμφέρον προσδιορίζει τον σκοπό και την αιτιολογία των πράξεων των οργάνων των δημοσίων νομικών προσώπων. Τονίζω ότι «Επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος» αποτελούν οι λόγοι που σχετίζονται με την κοινωνική πολιτική. Για το ΔΛΤΜ, η ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση των κατοίκων της Μυκόνου, των επισκεπτών κατοίκων της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο στον χώρο του Παλαιού Λιμένα αποτελεί στόχο κοινωνικής πολιτικής και επιτακτικό λόγο δημοσίου συμφέροντος.

Σε ό,τι αφορά το νομικό μέρος του υπό εξέταση θέματος, στη διάταξη του άρθρου 46 του Ν. 4413/2016 περί «Ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων παραχώρησης - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2014/23/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2014 σχετικά με την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης (ΕΕ L 94/1/28.3.2014) και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προβλέπεται η Ματαίωση της Διαδικασίας Ανάθεσης. Συγκεκριμένα η Αναθέτουσα Αρχή δύναται, με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή της μετά από γνώμη του αρμόδιου οργάνου, να ματαιώσει τη διαδικασία ανάθεσης σύμβασης παραχώρησης, αν η εκτέλεση του συμβατικού αντικειμένου δεν ενδιαφέρει πλέον την Αναθέτουσα Αρχή ή για άλλους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Εναρμονισμένη με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις είναι και η εν λόγω 1ΠΛ/2022 Διακήρυξη, όπου στο Άρθρο 3.5, στην οποία προβλέπεται η ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης και ορίζεται ότι η Αναθέτουσα Αρχή, εν προκειμένω το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, διατηρεί το δικαίωμα να ματαιώσει αιτιολογημένα τη διαδικασία ανάθεσης, μετά από γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής του Διαγωνισμού. Συγκεκριμένα ορίζεται μεταξύ άλλων ότι: «Η αναθέτουσα αρχή ματαιώνει ή δύναται να ματαιώσει εν όλω ή εν μέρει αιτιολογημένα τη διαδικασία ανάθεσης, για τους λόγους και υπό τους όρους του άρθρου 46 του ν. 4413/2016, μετά από γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής του Διαγωνισμού…».

Καθώς η Επιτροπή Διαγωνισμού ορίζεται ως το αρμόδιο όργανο σε ό,τι αφορά τα αναφερόμενα στο άρθρο 46 του Ν. 4413/2016 περί παροχής γνώμης με το α.π. οικ.1035-25/04/2024, απέστειλα στην Επιτροπή Διαγωνισμού αίτημα προκειμένου αυτή να καταθέσει εγγράφως τη γνώμη της σύμφωνα με τα κατά νόμο προβλεπόμενα. Η Επιτροπή Διαγωνισμού με το από 23/05/2024 έγγραφό της, κατέθεσε τη γνώμη της και εν κατακλείδι δήλωσε ότι: 
«…οποιαδήποτε πολιτική προάγει τον ανθρώπινο παράγοντα και το δημόσιο συμφέρον συνάδει με τις αρχές των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού και τον τρόπο αξιολόγησης των τεχνικών λύσεων..».

Ενόψει των ανωτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη:
i.    Την γ΄ περίπτωση παρ. 2 του άρθρου 46 του Ν. 4413/2016

ii.    Την ε΄ περίπτωση παρ. 2 του άρθρου 46 του Ν. 4413/2016

iii. Την από 23/05/2024 Γνώμη της Επιτροπής Διαγωνισμού και κρίνοντας μη επωφελή τη δέσμευση μίας υπέρμετρα μεγάλης δημόσιας έκτασης, μάλιστα για χρονικό διάστημα δέκα έξι ετών και αντίθετα προασπίζοντας και προτάσσοντας την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με την παραμονή του υπό εξέταση χώρου ελεύθερου δια χρήση από το σύνολο των πολιτών, τόσο των κατοίκων της Μυκόνου όσο και επισκεπτών.

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

1.Τη διατήρηση του υπό παραχώρηση χώρου στάθμευσης ελεύθερα προσβάσιμου στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να μη θιγεί ουδόλως ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του και 

2.Τη ματαίωση του διαγωνισμού της διαδικασίας ανάθεσης με αντικείμενο τη σύμβαση παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυκόνου, Παλαιός Λιμένας Μυκόνου.

Σας ευχαριστώ πολύ

NewsRoom Mykonos Ticker