Προσωρινή μονοδρόμηση τμήματος του Παλαιού Περφερειακού από Φάμπρικα έως την συμβολή του με την οδό προς Άνω Μερά

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Παλαιάς Περφερειακής 0δού και φορά κίνησης αποκλειστικά και μόνο από "Μαούνα" προς διασταύρωση προς Άνω Μερά και προς Παλαιό Λιμάνι

Προσωρινή μονοδρόμηση τμήματος του Παλαιού Περφερειακού από Φάμπρικα έως την συμβολή του με την οδό προς Άνω Μερά

Ο Αντιδήμαρχος Συγκοινωνιών, του Δήμου Μυκόνου, Γιώργος Κουσαθανάς – Μάγκας, ενημερώνει  τους  δημότες και τους παρεπιδημούντες του νησιού ότι ο Παλαιός Περιφερειακός θα μονοδρομηθεί από την διασταύρωση "Μαούνα" Φάμπρικα έως την συμβολή του με την οδό πρός Ανω Μερά και προς Παλαιό Λιμάνι, Χώρας Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του αρ.50 του ν.2696/1999 Κ.Ο.Κ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ενέκρινε πρόταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Κουσαθανά – Μάγκα για 24,ώρη μονοδρόμηση του Παλαιού Περφερειακού, με κατεύθυνση κίνησης οχημάτων από την διασταύρωση "Μαούνα" Φάμπρικα προς την συμβολή του με την οδό προς Ανω Μερά, Χώρας Μυκόνου, με στόχο την άμβλυνση του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος και την αποτροπή επαπειλούμενων κινδύνων πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τα προσωρινά μέτρα κυκλοφορίας θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024,  ενώ αναφέρεται ακόμα ότι θα απαγορεύεται η στάθμευση σε όλο το μήκος του μονοδρομημένου τμήματος.

Ο Αντιδήμαρχος ζητά την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας των παραπάνω μέτρων κυκλοφορίας και προτρέπει τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες και τα σήματα τροχαίας.   

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Κουσαθανάς – Μάγκας διευκρινίζει:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας ότι, από την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα μονοδρομηθεί τμήμα του Παλαιού Περιφερειακού από τη διασταύρωση του "Μαούνα" (Φάμπρικα), έως τη διασταύρωση των οδών προς Άνω Μερά και προς Παλαιό Λιμάνι (πριν από το μύλο του Πεντάρα).

Η κατεύθυνση της πορείας των αυτοκινήτων θα είναι αποκλειστικά και μόνο από "Μαούνα" προς διασταύρωση, με απαγόρευση της αντίθετης πορείας.

Η μονοδρόμηση θα ισχύει καθ'όλο το 24ωρο.

Για την ομαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας και την εφαρμογή του μέτρου έχει τοποθετηθεί η κατάλληλη οδική σήμανση και ταυτόχρονα θα υπάρχει στο σημείο επαρκής αστυνομική δύναμη.

Προς διευκόλυνση των οδηγών διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

* Οι προερχόμενοι από τον Ορνό συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους προς το Παλαιό Λιμάνι.

* Οι προερχόμενοι από το "Νταβιά" με κατεύθυνση το Παλαιό Λιμάνι, στη διασταύρωση του "Μαούνα" ακολουθούν κανονικά την πορεία τους προς τα δεξιά.

* Οι προερχόμενοι από το Παλαιό Λιμάνι με κατεύθυνση προς του "Μαούνα", ακολουθούν την οδό αριστερά στη διασταύρωση ΒΑΣΤΑΟ προς ΑΝΩ ΜΕΡΑ, εισέρχονται στον Νέο Περιφερειακό στο δεξιό του ρεύμα προς Αεροδρόμιο και στον κόμβο "Καραμανλή" κατέχονται δεξιά μέσω του "Νταβιά".

* 'Οσοι επιθυμούν να μεταβούν από τα Παλαιό ή το Νέο Λιμάνι προς την περιοχή του Ορνού, η βέλτιστη διαδρομή είναι μέσω του Νέου Περιφερειακού.

Η εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων της μονοδρόμησης γίνεται σύμφωνα με την παρ. 2 του αρθ. 50 του ν.2696/1999 Κ.Ο.Κ

Σας ευχαριστούμε.

Ο Αντιδήμαρχος Συγκοινωνιών, Δημ. Φωτισμού, Ασφάλειας Δημ. Κτιρίων & Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μυκόνου

Γεώργιος Νικ. Κουσαθανάς