"Τρολάρει" ο Geoffrey Pyatt: Όλοι θέλουν ένα ήσυχο καλοκαίρι εκτός από τη Μύκονο!!

Η επική ατάκα του Τζέφρι Πάιατ για το ελληνικό καλοκαίρι και τη Μύκονο εν μέσω πανδημίας

"Τρολάρει" ο Geoffrey Pyatt: Όλοι θέλουν ένα ήσυχο καλοκαίρι εκτός από τη Μύκονο!!

Στις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοαμερικανικές, τις ελληνοτουρκικές αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στο 9ο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης στην Πάτρα.

Για τις εξελίξεις μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα αλλά και την αισιοδοξία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο ίδιο συνέδριο ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι φέτος, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι και οι ΗΠΑ επιθυμούν κάτι τέτοιο που είναι και αμοιβαία επωφελές. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης είπε χαριτολογώντας ότι όλοι θέλουν ένα ήσυχο καλοκαίρι εκτός από τη Μύκονο.

Όσον αφορά την Τουρκία είπε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τα βήματα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προώθηση του διαλόγου αλλά και την επαναδιατύπωση των κόκκινων γραμμών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει πέρυσι το καλοκαίρι την ανησυχία τους για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ιδιαίτερα στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Για τους πυραύλους S400 επανέλαβε τις θέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Wendy Sherman κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία η οποία μίλησε ξακάθαρα και για τις θέσεις των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.