14th Congress of New Democracy - Γ. Πλακιωτάκης: Η κυβέρνηση λύνει προβλήματα που χρόνιζαν

14th Congress of New Democracy /  "Το 14ο Συνέδριο μας πραγματοποιείται σε μία χρονική περίοδο ιδιαιτέρως σημαντική για τον κόσμο, την πατρίδα μας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία και την πολιτική μας ζωή. Ο κόσμος μας είναι διαφορετικός. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, απειλεί την εδαφική ακεραιότητα μίας ευρωπαϊκής χώρας, προκαλεί χιλιάδες αθώα θύματα, μας γυρίζει πίσω σε εποχές φρίκης και αγριοτήτων που θέλαμε να ξεχάσουμε", .

14th Congress of New Democracy - Γ. Πλακιωτάκης: Η κυβέρνηση λύνει προβλήματα που χρόνιζαν

 "Το 14ο Συνέδριο μας πραγματοποιείται σε μία χρονική περίοδο ιδιαιτέρως σημαντική για τον κόσμο, την πατρίδα μας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία και την πολιτική μας ζωή. Ο κόσμος μας είναι διαφορετικός. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, απειλεί την εδαφική ακεραιότητα μίας ευρωπαϊκής χώρας, προκαλεί χιλιάδες αθώα θύματα, μας γυρίζει πίσω σε εποχές φρίκης και αγριοτήτων που θέλαμε να ξεχάσουμε", ανέφερε ο Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε πως η Ελλάδα, με τη στάση της, βρίσκεται, για μία ακόμα φορά, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. "Η Ουκρανία πρέπει να στηριχτεί. Τα εγκλήματα πολέμου πρέπει διερευνηθούν και όσοι τα διέπραξαν πρέπει να τιμωρηθούν", υπογράμμισε σημειώνοντας πως η χρονική συγκυρία είναι σημαντική και για την πατρίδα μας.

"Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αλλά και η επιπρόσθετη αρνητική επίπτωση του πολέμου, ήρθαν να προστεθούν στην υγειονομική κρίση που ταλαιπωρεί για δύο χρόνια τον πλανήτη. Βιώνουμε όλοι μια πρωτοφανή άνοδο του κόστους της ενέργειας, που μετακυλίεται στην τιμή βασικών αγαθών και υπηρεσιών, καθιστώντας δύσκολη την καθημερινότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Απέναντι στην πολύ δύσκολη αυτή πραγματικότητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται συστηματικά για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας. Είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα", τόνισε.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση λύνει προβλήματα που χρόνιζαν και ολοκληρώνει θεσμικές αλλαγές στην παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό σύστημα, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμός του κράτους. "Αποκαθιστούμε τη μεσαία τάξη και φροντίζουμε τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπατριώτες μας. Με φοροελαφρύνσεις, στοχευμένα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά επιδόματα πρόσθετης στήριξης σε χαμηλοσυνταξιούχους", είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει υλοποιήσει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Μίλησε για τη στήριξη των ναυτικών και της ναυτιλίας, την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, την αξιοποίηση των λιμανιών, την αύξηση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στις άγονες γραμμές, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και στις παραλίες, τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο νησιωτικό χώρο. Για πρώτη φορά ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα Νέαρχος, τη νέα ψηφιακή εποχή, στις σχέσεις του Λιμενικού Σώματος με την κοινωνία.

"Μια ματιά μόνο στο πρόγραμμα του Συνεδρίου και στη θεματολογία του πείθει ότι η Νέα Δημοκρατία δικαίως κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Ελλάδος. Είμαστε το κόμμα που αποδεικνύει καθημερινά ότι επιλέγει λιγότερο να μιλά και περισσότερο να ακούει τους πολίτες. Είμαστε το κόμμα που προτιμά την πράξη, από την ατέρμονη θεωρητική αναζήτηση. Είμαστε το κόμμα που θέλει και μπορεί να μετατρέπει τα σχέδια σε έργο χειροπιαστό. Είμαστε το κόμμα που δεν ενδιαφέρεται να κυριαρχήσει στην κοινωνία, αλλά να πείσει την κοινωνία", συνέχισε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: "Στείρα αντιπολίτευση, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ψεύτικα διλήμματα, διχασμός, δημαγωγία, ιδεοληψίες, μόνιμη άρνηση των πάντων, προσπάθεια ακύρωσης όλων όσων έχουμε πετύχει. Η νέα αρχή που προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας είναι στην πραγματικότητα επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν. Η μεγάλη μάχη που κερδίσαμε, φίλες και φίλοι, η μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη, των βουλευτών, των στελεχών μας σε κάθε χώρο κοινωνικής δράσης, είναι η μάχη ενάντια στο λαϊκισμό".

Και καταλήγοντας υπογράμμισε: "Είναι λοιπόν τώρα χρέος και καθήκον μας να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Γιατί ο λαϊκισμός είναι πάντα εδώ και καραδοκεί για να επανέλθει. Όπλο μας, τα λίγα λόγια και τα πολλά έργα. Η απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Οι σωστές προτεραιότητες. Η συνέχεια στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές. Οι μεταρρυθμίσεις. Όπλο μας, το στελεχιακό μας δυναμικό, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό που κέρδισε τη μάχη των εκλογών, μπορεί να κερδίσει και τον πόλεμο ενάντια στον λαϊκισμό".