Employee Recruitment: Μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ μέσω ΑΣΕΠ, πότε αρχίζουν οι αιτήσεις, τα δικαιολογητικά [ΦΕΚ]

Ξεκινούν στις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις στην 7Κ/2021 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για 114 μόνιμες προσλήψεις, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, στα ΚΕΠ Δήμων όλης της χώρας

Employee Recruitment: Μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ μέσω ΑΣΕΠ, πότε αρχίζουν οι αιτήσεις, τα δικαιολογητικά [ΦΕΚ]

Ξεκινούν στις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις στην 7Κ/2021 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για 114 μόνιμες προσλήψεις, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, στα ΚΕΠ Δήμων όλης της χώρας. 

Από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021, θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν υποψηφιότητες συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ/2021 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν σαράντα τεσσάρων (144) συνολικά θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα ΚΕΠ των ΟΤΑ Α' Βαθμού.

Οι αιτήσεις για τις 144 μόνιμες θέσεις στα ΚΕΠ αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ, αφού οι απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, μπορούν να καταθέσουν αίτηση με οποιοδήποτε Πτυχίο η Δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού προκηρύσσει 144 θέσεις στα ΚΕΠ των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, ως εξής:

  • 59 θέσεις Πανεπιστημιακού Εκπαίδευσης
  • 32 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
  • 53 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Όσοι υποψήφιοι κληθούν από το ΑΣΕΠ πριν την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων κατάταξης και διοριστέων πρέπει μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών που ορίζεται από το ΑΣΕΠ, να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ΄) σύμφωνα με σχετική Ανακοίνωση που θα εκδοθεί τα απαιτούμενα κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, για την απόδειξη των προσόντων, των κριτηρίων ή/και των ιδιοτήτων τους, που λαμβάνονται υπόψη βάσει της αιτήσεώς τους για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητάς στους πίνακες κατάταξης, ήτοι:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα. Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό ή βεβαίωση γεννήσεως.

2. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄).

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν προσκομίσουν, τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, για την απόδειξη των προσόντων, των κριτηρίων ή/και των ιδιοτήτων που δηλώνουν με την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία και που λαμβάνονται υπόψη για την κατάταξή τους στους οικείους πίνακες, διαγράφονται από αυτούς.

Η δεκαήμερη προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ορίζεται από το ΑΣΕΠ με σχετική προς τούτο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Υποψήφιος ο οποίος δεν υποβάλλει στο ΑΣΕΠ, μετά τη σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, σε ηλεκτρονική μορφή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία. 

Τονίζεται ιδιαιτέρως, ότι τα προσόντα, τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής του, πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Από το περιεχόμενο των αποδεικτικών εγγράφων ή βεβαιώσεων πρέπει να προκύπτει ότι το συγκεκριμένο προσόν, κριτήριο ή ιδιότητα υπήρχε κατά την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών ή/και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών.

Ο υποψήφιος υποβάλει τα δικαιολογητικά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο τέλος του παρόντος Παραρτήματος.

Δείτε το ΦΕΚ στο παρακάτω Αρχείο

Αρχεία