5+1 Tips για μοναχικούς ταξιδιώτες!! Εμπειρία που μπορεί να σε αλλάξει ριζικά!!

Η εμπειρία του να ταξιδεύεις μόνος μπορεί να σε αλλάξει ριζικά. Είστε αναγκασμένοι να έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματική σας φύση, να αντεπε

5+1 Tips για μοναχικούς ταξιδιώτες!! Εμπειρία που μπορεί να σε αλλάξει ριζικά!!
5+1 Tips για μοναχικούς ταξιδιώτες!! Εμπειρία που μπορεί να σε αλλάξει ριζικά!!
i-card

Η εμπειρία του να ταξιδεύεις μόνος μπορεί να σε αλλάξει ριζικά. Είστε αναγκασμένοι να έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματική σας φύση, να αντεπεξέλθετε μόνοι σας σε τυχόν δυσκολίες και να απολαύσετε κάθε στιγμή του ταξιδιού σας, χωρίς τους φίλους σας. Πολλοί το χαρακτηρίζουν λυτρωτικό!!..........

Οι μοναχικοί ταξιδιώτες είναι μια νέα τάση, που έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές.

Αν είστε έτοιμοι να φτιάξετε τη βαλίτσα σας και να βουτήξετε στην περιπέτεια, λάβετε υπόψιν σας αυτές τις πρακτικές συμβουλές για να αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

1. Εξασφαλίστε τη διαμονή και τη μεταφορά σας

Τόσο εσείς, όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, που θα μείνουν πίσω, θα αισθανθείτε καλύτερα αν γνωρίζετε πριν από το ταξίδι, το ακριβές δρομολόγιο και τις αντίστοιχες ημερομηνίες. Είναι βολικό να έχετε τα τηλέφωνα του ξενοδοχείου, ειδικά αν ταξιδεύετε σε μια ξένη χώρα, όπου το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να μην λειτουργεί. Η προ-κράτηση ενός ταξί ή λεωφορείου, που θα σας παραλάβει αμέσως μετά την άφιξη σας, θα σας γλυτώσει από ένα μεγάλο άγχος. Από την άλλη μια καλή λύση είναι να συμβουλευτείτε τους ανθρώπους που θα συναντήσετε, ενώ ταξιδεύετε, για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας. Αν έχετε κάνει προκράτηση βεβαιωθείτε ότι υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων, σε περίπτωση που ανακαλύψετε έναν καλύτερο τρόπο μεταφοράς. 

2. Προγραμματίστε την άφιξη σας σε πρωινές ώρες

Ειδικά για τις γυναίκες, που έχουν έναν μεγαλύτερο φόβο όταν βρίσκονται μόνες τους σε ξένο μέρος το βράδυ, είναι πιο βολικό να φτάσετε στον προορισμό σας, νωρίς το πρωί ή έστω μια ώρα, που ο ήλιος θα είναι ακόμα ψηλά. Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε περισσότερους ανθρώπους πρόθυμους να σας βοηθήσουν, δίνοντας σας πληροφορίες και επιπλέον τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς θα είναι πιο συχνά.

3. Σεβαστείτε την τοπική κουλτούρα

Πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας, κάντε μια έρευνα για την περιοχή, που πρόκειται να επισκεφθείτε. Σε κάποιες χώρες έχει σημασία ακόμα και η ενδυμασία, που θα πρέπει να είναι πιο σεμνή για μην προσβάλλει τους ντόπιους. Πάρτε μαζί σας περισσότερα ρούχα σε περίπτωση που χρειαστεί να φορέσετε κάτι παραπάνω για να καλύψετε κάποια σημεία του σώματος σας. Επειδή δεν θέλετε να τραβήξετε ανεπιθύμητη προσοχή, αφήστε τα αποκαλυπτικά ρούχα και τα κοσμήματα στο σπίτι. 

4. Κάντε φίλους στο ξενοδοχείο σας  

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μιλήσετε με τον Receptionist ή του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που διαμένετε. Όχι μόνο για να σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές, όπως ποια είναι τα hotspot της περιοχής, αλλά και για να αναπτύξετε μια πιο φιλική σχέση, που θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο οικεία. Με τον τρόπο αυτό θα κερδίσετε την προσοχή τους, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. 

5. Εμπιστευθείτε το ένστικτο σας

Πολλές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι στην καθημερινή μας ζωή, ώστε δεν δίνουμε σημασία στο ένστικτο μας, αλλά για ένα μοναχικό ταξίδι θα αποτελέσει έναν σημαντικό οδηγό για την υγεία και την ασφάλεια σας. Αν βρεθείτε σε μια κατάσταση που σας κάνει να νιώσετε άβολα, βρείτε μια δικαιολογία και αποχωρήστε. Αν είναι αργά το βράδυ και το να επιστρέψετε με τα πόδια στο ξενοδοχείο σας φαίνεται τρομακτικό, τότε καλέστε ένα ταξί. Το σώμα σας έχει τρόπους προειδοποίησης ενάντια στις κακές επιλογές, το μόνο που χρειάζεται είναι να συντονιστείτε και να το ακούσετε.

5+1. Last but not least, ξεπέρασε το φόβο… της ελευθερίας!

Ναι, της απόλυτης ελευθερίας που νιώθεις όταν είσαι μόνος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων σε άγνωστο μέρος. Μη σκέφτεσαι "είμαι μόνος -Παναγιά μου- στα ξένα, τι θα κάνω;" και σκέψου "τέλεια, έχω τόσα πολλά να ανακαλύψω -I’m the king of the world" (εντάξει, λίγο τραβηγμένο, αλλά yοu get the point). Με άλλα λόγια, απλά ζήσ’ το!!