AI Portraits App: FaceApp εφαρμογή μετατρέπει τις selfie σε κλασικά πορτρέτα!!

Δεν έχει προλάβει να καταλαγιάσει ο αχός από τη λύσσα των internautes, των «αστροναυτών του εικονικού κόσμου»,...... να χρησιμοποιούν την εφα

AI Portraits App: FaceApp εφαρμογή μετατρέπει τις selfie σε κλασικά πορτρέτα!!
AI Portraits App: FaceApp εφαρμογή μετατρέπει τις selfie σε κλασικά πορτρέτα!!

Δεν έχει προλάβει να καταλαγιάσει ο αχός από τη λύσσα των internautes, των «αστροναυτών του εικονικού κόσμου»,......

να χρησιμοποιούν την εφαρμογή FaceApp για να «δουν» τον εαυτό τους σε προχωρημένη τρίτη ηλικία - και τις αντιδράσεις για παραβίαση του ιδιωτικού χώρου - και μια νέα τάση ανατέλλει: Η εφαρμογή AI Portraits App δημιουργήθηκε από ερευνητές στο MIT-IBM Watson AI Lab και μπορεί να μετατρέψει τη selfie σας σε ένα κλασικό πορτρέτο, άξιο να διεκδικήσει θέση σε μουσείο περιωπής.

Στην περίπτωση του aiportraits.com, η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλαμβάνει να αλλάξει την εικόνα του προσώπου σας, έτσι ώστε να μοιάζει με κλασικό πορτρέτο. Το πορτρέτο αυτό προκύπτει μετά από τη χρήση 45.000 εικόνων και πινάκων με κλασική τεχνοτροπία, προκειμένου να μπορεί να παραχθεί ένα αποτέλεσμα από το παρελθόν.

Ο αλγόριθμος έχει αναπτυχθεί από τους δημιουργούς του Watson της IBM, σε συνεργασία με το MIT.

Ο καθένας μπορεί να ανεβάσει μία φωτογραφία του και να βασιστεί στον εν λόγω αλγόριθμο προκειμένου να δει μία καλλιτεχνική απεικόνιση του προσώπου του. Αξίζει να το δοκιμάσει κανείς, καθώς όλες οι εικόνες που παράγονται είναι εξαιρετικής αισθητικής.

Η μηχανή βασίζεται σε έργα του Ρέμπραντ, του Βαν Γκογκ, καθώς και άλλων μεγάλων και διάσημων ζωγράφων που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην Τέχνη.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο αλγόριθμος δεν μπορεί να αποτυπώσει χαμόγελα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κλασικοί ζωγράφοι δεν ζωγράφιζαν χαμόγελα, διότι αυτό αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, με αποτέλεσμα να ταυτίζουν τους πίνακες με πιο κωμικές δημιουργίες.

Οι ερευνητές φόρτωσαν δεκάδες χιλιάδες πορτρέτα από την Πρώιμη Αναγέννηση έως τη Σύγχρονη Τέχνη για να βοηθήσουν στη «εκπαίδευση» των Generative Adversarial Network (GAN) μοντέλων.

Στον ιστότοπο αναφέρεται ότι δεν υφίστανται άλλα κίνητρα εκτός από το να διδάξουν τους χρήστες για την τέχνη.

«Οι φωτογραφίες σας στέλνονται στους servers μας για να παράγουν πορτρέτα. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε δεδομένα από τις φωτογραφίες σας για κανέναν άλλον σκοπό και θα τις διαγράψουμε / "σβήσουμε" αμέσως» διευκρινίζεται για να τονιστεί η διαφορά με την εφαρμογή FaceApp, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να «προχωρήσει πολλά χρόνια, στο μέλλον» τη δική του φωτογραφία ή τη φωτογραφία κάποιου άλλου.