Education: Δάσκαλοι και ζητούν αλλαγές στην ύλη, φρένο στα μαϊμού self test και ψυχολόγους στα σχολεία

Δάσκαλοι και Καθηγητές ζητούν την ψυχολογική και μαθησιακή στήριξη των μαθητών τους και πρόσθετα μέτρα για την υγειονομική «θωράκιση» των σχολικών μονάδων

Education: Δάσκαλοι και ζητούν αλλαγές στην ύλη, φρένο στα μαϊμού self test και ψυχολόγους στα σχολεία
Δάσκαλοι και Καθηγητές ζητούν ψυχολογική και μαθησιακή στήριξη των μαθητών και πρόσθετα μέτρα για την υγειονομική «θωράκιση» των σχολικών μονάδων

Την αγωνία τους για την έναρξη της σχολικής χρονιάς εκφράζουν δάσκαλοι και καθηγητές, που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» διδάσκοντας στα δημόσια σχολεία της χώρας, δηλώντας ταυτόχρονα ότι θα στηρίξουν τους μαθητές με όλες τους τις δυνάμεις όπως έκαναν και όλο το προηγούμενο δύσκολο διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ζητούν τη στήριξη της Πολιτείας και υπογραμμίζουν ότι οι μαθητές φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς και προσλήψεις ψυχολόγων καθώς υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Προτείνουν να προβλεφθούν θέματα όπως η τροποποίηση της ύλης και η ενισχυτική διδασκαλία διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών, που δεν έχει αφομοιώσει την ύλη και μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού που είναι ανίκανοι ακόμη και να …διαβάσουν.

Όσο για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα δε θέλουν να τα αξιολογήσουν καθώς όπως λένε εμπιστεύονται τους επιστήμονες αλλά κρίνουν ότι η απόφαση να κλείνει ένα τμήμα μόνο εφόσον σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του, θα βάλει σε σοβαρό κίνδυνο τα παιδιά, τις οικογένειες τους, αλλά και τους ίδιους.

Πιστεύουν ότι χρειάζεται αυστηρό πλαίσιο και για τα self test καθώς υπάρχουν οικογένειες που δηλώνουν αρνητικό αποτέλεσμα χωρίς καν να τα έχουν προμηθευτεί!!

Κρίνουν ότι ο αριθμός των παιδιών μέσα στις τάξεις είναι μεγάλος γεγονός, που αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης και πολύ περισσότερο όταν σε κάποια σχολεία δεν υπάρχουν ούτε παράθυρα.

Οι εκπαιδευτικούς οι οποίοι ζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση στα σχολεία καθώς είναι αυτοί που στηρίζουν όπως χαρακτηριστικά οι ίδιοι λένε «με αυταπάρνηση το δημόσιο σχολείο ακόμη και όταν δεν έχουν τα μέσα που πρέπει και την ανάλογη βοήθεια από την Πολιτεία».

Δάσκαλοι και καθηγητές δηλώνουν ότι σε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό, μπήκαν φέτος στα σχολεία εμβολιασμένοι έχοντας γνώση των κοινωνικών καθηκόντων τους και της ευθύνης απέναντι στους μαθητές τους και τους γονείς αλλά φοβούνται ότι παρά τα μέτρα η σχολική χρονιά θα κυλήσει και πάλι δύσκολα.