ΕΝΔΙΣΥ: Καταγγέλλει διπλή σύνταξη-ρουσφέτι για Αιρετούς!! Δεκάδες χιλιάδων ευρώ, διεκδικούν να λάβουν αναδρομικά, Βουλευτές, Δήμαρχοι!!

Το ΕΝΔΙΣΥ Καταγγέλλει διπλή σύνταξη-ρουσφέτι για Αιρετούς!! Δεκάδες χιλιάδων ευρώ, διεκδικούν να λάβουν αναδρομικά, Βουλευτές, Δήμαρχοι!!

ΕΝΔΙΣΥ: Καταγγέλλει διπλή σύνταξη-ρουσφέτι για Αιρετούς!! Δεκάδες χιλιάδων ευρώ, διεκδικούν να λάβουν αναδρομικά, Βουλευτές, Δήμαρχοι!!

Δικαίωμα λήψης διπλής σύνταξης, θα έχουν εφεξής οι αιρετοί (δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες), καθώς εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, καταργεί κάθε αντίθετη νομοθεσία, δημιουργώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Μια εγκύκλιος που δημοσιεύθηκε «στα κρυφά» την Μεγάλη Τετάρτη, την ημέρα δηλαδή που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό!

Πρόκειται για μακροσκελή εγκύκλιο που αναφέρεται ευρύτερα σε ζητήματα διαδοχικής ασφάλισης και στον υπολογισμό του χρόνου ασφάλισης των αιρετών.

Εκεί, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά σε άρθρο προεδρικού διατάγματος (παρ. 8 του άρθρου 58 του π.δ. 169/2007), όπου εμπόδιζε την καταβολή δεύτερης σύνταξης από δημόσιο ταμείο. Εφεξής η συγκεκριμένη διάταξη δεν θα εμποδίζει την διαδικασία, μέσω e-ΕΦΚΑ.

Για το θέμα υπήρξε ανακοίνωση από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), όπου καταγγέλλεται η «επίμαχη» πρωτοβουλία και τονίζεται πως στο εξής, όσοι αιρετοί είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα χορήγησης διπλής σύνταξης κατά το παρελθόν, το οποίο ορθώς απορρίφθηκε, θα μπορούν να αιτηθούν επανεξέταση της υπόθεσής τους .

Ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, διεκδικούν να λάβουν αναδρομικά μερικές εκατοντάδες βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες, εκμεταλλευόμενοι την «εγκύκλιο της ντροπής» που δημοσίευσε πασχαλιάτικα το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). 

Όπως αναφέρει με Δελτίο Τύπου το ΕΝΔΙΣΥ:

Αναδρομικά «δωράκια» σε βουλευτές, δημάρχους και πρώην νομάρχες μέσω της διπλής σύνταξης – Μη σχετική η γνωμοδότηση του ΝΣΚ που επικαλείται το υπουργείο Εργασίας!

Αναδρομικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς διάταξη νόμου, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν και να λάβουν μερικές εκατοντάδες βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες, εκμεταλλευόμενοι την «εγκύκλιο της ντροπής» που δημοσίευσε πασχαλιάτικα το υπουργείο Εργασίας!

Ενώ γνώριζαν ότι δεν θα πάρουν δεύτερη σύνταξη οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, νομάρχες, αντινομάρχες, ακόμα και βουλευτές και είχαν υποβάλλει εδώ και έτη, σχετική αίτηση προς το Ταμείο τους, θα ζητήσουν σήμερα αναδρομικά να τους αποδοθεί η δεύτερη σύνταξη εκ του δημόσιου λειτουργήματος που ασκούσαν σύμφωνα με την εγκύκλιο Τσακλόγλου. Οι αιτήσεις αυτές είχαν απορριφθεί, αλλά η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μέσω μιας κατάπτυστης εγκυκλίου, θα τις επανεξετάσει. Γι’ αυτό και τους προτρέπει να τις επανυποβάλλουν!

Πρόκειται για ξεκάθαρο ρουσφέτι, για ολοφάνερη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, η κυβέρνηση και ειδικά το δίδυμο Χατζηδάκη – Τσακλόγλου «κλείνει το μάτι» στους ημέτερους. Αιδώς Αργείοι, οι πολίτες και ειδικά οι συνταξιούχοι, σας πήραν χαμπάρι!

Στην εγκύκλιο που δημοσίευσε την Μεγάλη Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας, χρησιμοποιείται ως επιχείρημα η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ 233/2017) περί επαναχορήγησης σύνταξης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο που η συγκεκριμένη γνωμοδότηση είναι εντελώς άσχετη με το ζήτημα των αιρετών και πουθενά δεν αναφέρεται σε αυτούς! Μιλάμε για πραγματική λαθροχειρία που έχει συντελεστεί από το υπουργείο Εργασίας,  με την ευθύνη να βαραίνει τόσο τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου και τους μυστικοσυμβούλους του, όσο και τον πολιτικό του προϊστάμενο, Κωστή Χατζηδάκη. Όμως πάνω απ’ όλους, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τόσες μέρες που έχει αναδειχθεί το θέμα, έχει επιλέξει την οδό της «σιωπής».

Το ΕΝΔΙΣΥ δεν θα σταματήσει εδώ. Θα διεκδικήσει να μην εφαρμοστεί η επίμαχη εγκύκλιος. Όπως ακριβώς έγινε προ τετραμήνου με άλλη μια τέτοια κατάπτυστη εγκύκλιο, που αφορούσε τις συντάξεις χηρείας. Οι παρεμβάσεις μας, είχαν ως αποτέλεσμα την μη εφαρμογή της. Δεν θα αφήσουμε κανένα συνταξιούχο απροστάτευτο. Την ίδια στιγμή όμως, θα αναδεικνύουμε στους πολίτες, όλα αυτά τα σκάνδαλα που πραγματοποιούνται «στα κρυφά» στην Σταδίου 29.

Την ώρα που 85.000 συνταξιούχοι, μάταια περιμένουν να λάβουν εδώ και 72 μήνες,  την προσαύξηση που δικαιούνται λόγω παράλληλης ασφάλισης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποφάσισε να μοιράσει «από την κλειδαρότρυπα», μερικά εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο θέμα που προκύπτει είναι ηθικό. Δεν μπορεί με 4 χρόνια πληρωμένες εισφορές να παίρνει κάποιος βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος κλπ σύνταξη ίση με εκείνη που παίρνει κάποιος συνταξιούχος με 40 χρόνια δουλειάς. Είναι απαράδεκτο!!

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων δεν θα πάψει να καταγγέλλει το γεγονός. Την ώρα που οι συνταξιούχοι έχασαν, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την επαναχορηγηθείσα 13η σύνταξή τους εδώ και 3 χρόνια, κάποιοι επέλεξαν να μοιράσουν παράνομα δημόσιο χρήμα. Δεν θα τους περάσει!

Έχουν υποχρέωση τα κόμματα της Βουλής να πάρουν θέση εναντίον της συγκεκριμένης κατάπτυστης εγκυκλίου. Είναι ενημερωμένοι οι πάντες.

Θα επανέλθουμε…

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

 

Ν. Χατζόπουλος                                           Π. Μουρίκη