ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει για φάρμακα, νοσηλείες και στις συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές

Τι θα ισχύσει στον τομέα των παροχών, στις συμβάσεις με ιδιώτες και στη διανομή των ακριβών φαρμάκων Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει άμεσα

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει για φάρμακα, νοσηλείες και στις συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές
ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει για φάρμακα, νοσηλείες και στις συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές

Τι θα ισχύσει στον τομέα των παροχών, στις συμβάσεις με ιδιώτες και στη διανομή των ακριβών φαρμάκων Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στις κύριες παροχές αλλά και στις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας , όπως εκφράζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr. Ήδη η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη........ έχει ανοίξει όλα τα φλέγοντα θέματα του ΕΟΠΥΥ, καθώς φαίνεται ότι έχει αναλάβει ήδη τα ηνία του Οργανισμού.

Επισημαίνεται πως προωθείται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας  για νέα Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ η κυρία Καρποδίνη, ενώ αναζητά νομική φόρμουλα για την αντικατάσταση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ που είχε διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς ο ίδιος όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr, αρνείται να παραιτηθεί παρότι του έχει ζητηθεί από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ήδη τρεις φορές.

Συσκέψεις για τις αλλαγές Τις τελευταίες ημέρες στο μεταξύ γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στον ΕΟΠΥΥ με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη και τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κλειδώσουν οι αλλαγές σε παροχές και συμβάσεις με ιδιώτες. Οι συμβάσεις θα τροποποιηθούν ώστε να γίνει εξοικονόμηση πόρων, αλλά ταυτόχρονα να δίνονται πιο πολλές παροχές στους ασφαλισμένους, περιγράφουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr.

Τα φάρμακα Ήδη έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για τη διανομή των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς και αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να ξεκινήσει η τροφοδοσία της αλυσίδας διανομής. Αυτό που φαίνεται ότι είχε προβληματίσει τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ είναι η δημιουργία ειδικού ξεχωριστού πληροφοριακού συστήματος ώστε να μπορούν να καταγράφονται τα ακριβά φάρμακα κατά τη διανομή στους πάσχοντες. Όπως υπογραμμίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, ήδη έχει βρεθεί η λύση ώστε άμεσα να ξεκινήσει η διανομή.

Οι κλινικές Έτοιμες φαίνεται ότι είναι και οι νέες συμβάσεις που θα γίνουν με τις ιδιωτικές κλινικές για τη μίσθωση κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ώστε να νοσηλεύονται οι ασφαλισμένοι όταν δεν υπάρχει κρεβάτι σε δημόσιο νοσοκομείο. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί αυτή η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έως ότου γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ και ανοίξουν και άλλα κρεβάτια σε εντατικές που είναι κλειστές εδώ και χρόνια.

Αλλαγές σε παροχές Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι αλλαγές στον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) όπου σύμφωνα με πληροφορίες διορθώνονται αδικίες που υπήρχαν.

Ειδικότερα τροποποιούνται τα κριτήρια για την κάλυψη συγκεκριμένων σκευασμάτων αλλά και υλικών σε χρονίως πάσχοντες που δεν αποζημιώνονταν, ορίζονται νέοι κανόνες για τη συνταγογράφηση, θεσμοθετούνται με καλύτερο τρόπο οι έλεγχοι στο σύστημα συνταγογράφησης, ενώ γίνονται αλλαγές και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Τροποποιήσεις γίνονται όμως και σε θεσμικό επίπεδο αφού δημιουργείται Οργανισμός για τον ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια και προκαλούσε σοβαρές δυσλειτουργίες διοικητικού χαρακτήρα μέσα στον φορέα.