European elections 2024 - Mitsotakis: Έχουν μεγάλη σημασία οι Ευρωεκλογές - Τα επόμενα χρόνια θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη

European elections 2024 - PM Mitsotakis / "Οι ευρωεκλογές έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Με έχετε ακούσει πολλές φορές να επαναλαμβάνω γιατί πρέπει να υπάρχει σημαντική προσέλευση των πολιτών στην κάλπη. Ο λόγος είναι απλός: τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, που θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας".

European elections 2024 -  Mitsotakis: Έχουν μεγάλη σημασία οι Ευρωεκλογές - Τα επόμενα χρόνια θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη

European elections 2024 - PM Mitsotakis / "Οι ευρωεκλογές έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Με έχετε ακούσει πολλές φορές να επαναλαμβάνω γιατί πρέπει να υπάρχει σημαντική προσέλευση των πολιτών στην κάλπη. Ο λόγος είναι απλός: τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, που θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας".

«Τα Ολυμπιακά Ακίνητα ουσιαστικά συνοψίζουν την ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων 20 ετών», τόνισε μιλώντας σε πολίτες στην Παιανία, ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που μας έκαναν τόσο υπερήφανους, και τα χρόνια της κρίσης περιέπεσαν ουσιαστικά σε πλήρη αχρηστία, λεηλατήθηκαν, για να έρθει ξανά αυτή η κυβέρνηση από το 2019 να επενδύσει σε αυτά, να τους δώσει ζωή, ώστε να μπορούν να ετοιμάσουν τη νέα γενιά των αθλητών της πατρίδας μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος είπε πως είναι συμβολικά αυτά τα οποία έχουν γίνει στον χώρο του αθλητισμού, καταδεικνύουν όμως συνολικά την εικόνα μιας χώρας που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και έρχεται σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη.

«Γι΄ αυτό και αυτές οι ευρωεκλογές έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Με έχετε ακούσει πολλές φορές να επαναλαμβάνω γιατί πρέπει να υπάρχει σημαντική προσέλευση των πολιτών στην κάλπη. Ο λόγος είναι απλός: τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, που θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας, και θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στο Ευρωκοινοβούλιο, στα ευρωπαϊκά όργανα, να διαπραγματεύεται πάντα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών ό,τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε από την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Εξάλλου, δεν ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη πριν από ακριβώς 45 χρόνια. Η Ευρώπη είναι παρούσα παντού στις ζωές μας, όχι μόνο γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των νόμων που ψηφίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν καταρχάς συνδιαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά γιατί η Ευρώπη μέσα από τις πολιτικές σύγκλισης είναι αυτή που μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης πως είναι αλήθεια ότι δεν αξιοποιήσαμε πάντα την Ευρώπη έτσι όπως θα έπρεπε.

«Και ήρθε αυτή η κυβέρνηση να επιταχύνει πάλι αυτή τη διαδικασία, να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα. Και, κυρίως, να οικοδομήσουμε και πάλι αυτό το οποίο είχαμε χάσει τα χρόνια της κρίσης: Την ελληνική αξιοπιστία και την ελληνική υπερηφάνεια. Όταν προσέρχομαι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν μας αντιμετωπίζουν πια ως το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, μας αντιμετωπίζουν, αντίθετα, ως την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης ως προς τις οικονομικές μας επιδόσεις. Και αυτό, προφανώς, μας δίνει άλλη δύναμη και άλλες δυνατότητες».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες αυτή την τελευταία εβδομάδα να εστιάσουν στο στόχο να πείσουν εκείνους που ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου ότι πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη και να ξανακάνουν ακριβώς το ίδιο.

«Διότι ουσιαστικά αυτόν τον έναν χρόνο δεν έχουμε κάνει τίποτα διαφορετικό από το να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Και δεν είναι τώρα η ευκαιρία, αυτές οι ευρωεκλογές, ούτε για την έκφραση οποιασδήποτε επιμέρους δυσαρέσκειας, ούτε για οποιοδήποτε παράπονο. Τώρα χρειαζόμαστε πρώτα και πάνω από όλα τη συσπείρωση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας για να πετύχουμε τον στόχο μας: Να είμαστε το βράδυ των εκλογών πάλι οι μεγάλοι νικητές, με ένα ποσοστό τέτοιο το οποίο δεν θα επιτ&r