Medea weather: Πολιτικός «εμφύλιος» για τη «Μήδεια»!!Το Κολωνάκι, τα ΜΜΕ, ο Πατούλης & η Δούρου!!

Το πέρασμα της «Μήδειας» δεν αφήνει πίσω του μόνο τους τρεις νεκρούς, αποκλεισμένα χωριά και εκατοντάδες σπίτια στην καρδιά της Ελλάδας, την Α

Medea weather: Πολιτικός «εμφύλιος» για τη «Μήδεια»!!Το Κολωνάκι, τα ΜΜΕ, ο Πατούλης & η Δούρου!!
Medea weather: Πολιτικός «εμφύλιος» για τη «Μήδεια»!!Το Κολωνάκι, τα ΜΜΕ, ο Πατούλης & η Δούρου!!

Το πέρασμα της «Μήδειας» δεν αφήνει πίσω του μόνο τους τρεις νεκρούς, αποκλεισμένα χωριά και εκατοντάδες σπίτια στην καρδιά της Ελλάδας, την Αττική, χωρίς ρεύμα. Πυροδότησε και μια έντονη πολιτική σύγκρουση που κορυφώθηκε με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.....

  • Έχασε η κέρδισε η κυβέρνηση από την διαχείριση του, ομολογουμένως, σφοδρού κύματος κακοκαιρίας;
  • Ποιος φταίει που μεγάλες περιοχές της πλέον ανεπτυγμένης περιφέρειας της χώρας βυθίστηκαν στο σκοτάδι;
  • Ποιος ήταν ο ρόλος των ΜΜΕ;
  • Τι θα γινόταν αν το «επικοινωνιακό σόου» που, όπως λέγεται, έδωσε ο κ. Πατούλης το είχε δώσει η Ρένα Δούρου;

Η Εθνική Οδός και το σκότος στην Αττική

Την έναρξη των πολιτικών εχθροπραξιών, σηματοδότησε η απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κλείσει την Εθνική Οδό. Η αντιπολίτευση, στο σύνολο της,  εξαπέλυσε τα πρώτα πυρά.

  • Πως είναι δυνατόν να κόβεται η χώρα στα δύο όταν μάλιστα διατυμπανιζόταν ότι ο κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόταν 10 μέρες; Δεν ήταν το κλείσιμο της Εθνικής Οδού το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να αποφύγουμε; Και αφού η απόφαση πάρθηκε, έτσι, ξαφνικά, γιατί δεν επιστρατεύτηκε το 112 να ειδοποιηθεί ο κόσμος και να μην ταλαιπωρηθεί άδικα;

Το επιχείρημα ότι έπρεπε να αποφευχθούν καταστάσεις που ενδεχομένως να εγκυμονούσαν κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, μπορεί να ακούγεται πειστικό αλλά, από την άλλη, δεν είναι δυνατό το κράτος να μην μπορεί να διασφαλίσει την κυκλοφορία της κεντρικής οδικής αρτηρίας της χώρας υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η λογική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», δεν μπορεί να ισχύει. Πάντως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ενώ αρχικά εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην απόφαση στη συνέχεια, άλλαξε γνώμη και δεν επανήλθε.

Οργή Τσίπρα για Πατούλη

Ο κ. Πατούλης, είδε το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης και εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για ένα ζήτημα που πληγώνει την εικόνα της, προφανώς για να καλύψει και τις δικές του ευθύνες. Δεν είναι λίγο να μένουν από ρεύμα χιλιάδες άνθρωποι στην Αττική. Εδώ, αντίπαλος της κυβέρνησης δεν είναι η αντιπολίτευση, αλλά η κοινή γνώμη. Πώς απαντάς στο ερώτημα των απλών πολιτών «είναι δυνατόν να μου λέτε να μείνω σπίτι και να μην μου διασφαλίζετε ότι θα έχω ρεύμα και νερό;».

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπήρξε κεντρικό πρόσωπο της διαχείρισης. Η παρουσία του κρίνεται, από τους πολιτικούς του φίλους, ικανοποιητική. Εξοργίζει όμως τους αντιπάλους του. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την οργή του. «Έχουν μείνει 250 χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και ο κ. Πατούλης βγάζει φωτογραφίες. Φανταστείτε να τα είχε κάνει αυτά η Δούρου», τόνισε με έμφαση στην τοποθέτηση του, στη Βουλή. Όσο για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι για μια ακόμη φορά επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση [βλ. ΔΕΔΗΕ].

Ο Βορίδης και το παιχνίδι των ευθυνών

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ανέλαβε δράση ο Μάκης Βορίδης, προκειμένου να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση. Μα, δεν φταίει η κυβέρνηση, φταίνε οι δήμοι, υποστήριξε. Μα δεν φταίνε οι δήμοι, φταίει ο Πατούλης, θα πουν κάποιοι. Αρχίζει το γαϊτανάκι επίρριψης ευθυνών. Παίζεται στα απομεινάρια κάθε κακοκαιρίας. Χρόνια τώρα. Αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία. Στο ενδιάμεσο δεν αλλάζει τίποτα. Το γνωρίζει καλά αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο πολιτικός εμφύλιος, συνεχίστηκε με την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασκεδάσει τα σχόλια που προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η «ανέμελη» εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κολωνάκι την ώρα που στην Αττική γινόταν ο «κακός χαμός».

Δεν ήταν σίγουρα και η καλύτερη εικόνα, την ώρα που πολίτες δεν είχαν ρεύμα και νερό ο πρωθυπουργός να πίνει χαμογελαστός το καφεδάκι τους στο Da Cappo. Εικόνα που έγινε πρωτοσέλιδο και σε εφημερίδες που κινούνται στο χώρο της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η μάχη της εικόνας

Η μάχη των εντυπώσεων, σημαντική για την αποκόμιση η μη πολιτικών οφελών, συνδέεται ευθέως και με τις εικόνες που μεταδίδουν ή δεν μεταδίδουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Το ξέσπασμα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή έχει αφετηρία την πεποίθηση ότι τα ΜΜΕ επέλεξαν να μην μεταδώσουν τις εικόνες από το «κορωνοπάρτι Μητσοτάκη» στην Ικαρία. Στην Κουμουνδούρου αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη, συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό την άποψη του ΚΚΕ, ότι οι διαστάσεις της κακοκαιρίας παρουσιάστηκαν με τρόπο υπερβολικό για να δημιουργηθεί άλλοθι για τις αδυναμίες που θα εμφάνιζε ο κρατικός μηχανισμός.

Σε κάθε περίπτωση, το παγωμένο πρόσωπο της «Μήδειας» ξύπνησε πολιτικά πάθη και έδειξε τους τόνους στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα φέρει σε δεύτερο πλάνο την πανδημία και θα φέρει στο επίκεντρο τα πολιτικά ζητήματα της επόμενης μέρας.