Pre-election period: Επιχείρηση συσπείρωσης από τη Νέα Δημοκρατία - Το “κυνήγι” των αναποφάσιστων και η προσπάθεια για φυγή προς τα εμπρός

Pre-election period: Επιχείρηση συσπείρωσης από τη Νέα Δημοκρατία - Το “κυνήγι” των αναποφάσιστων και η προσπάθεια για φυγή προς τα εμπρός

Pre-election period: Επιχείρηση συσπείρωσης από τη Νέα Δημοκρατία - Το “κυνήγι” των αναποφάσιστων και η προσπάθεια για φυγή προς τα εμπρός

Σε ρυθμούς «κανονικότητας» προσπαθεί σταδιακά να επιστρέψει η κυβέρνηση, που επιχειρεί να … ανοίξει την πολιτική συζήτηση και να επανασυσπειρώσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους. Από το Μαξίμου εστιάζουν στο πεδίο της οικονομίας και χθες ανακοινώθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, ενώ έρχεται η καταβολή έκτακτης ενίσχυσης (από 200 έως 300 ευρώ) σε 1.1 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Σε εξέλιξη είναι μια επιχείρηση … εξωστρέφειας και ξεκινά ένας νέος κύκλος περιοδειών του πρωθυπουργού στην Αττική (η αρχή θα γίνει από το Μαρούσι) αλλά και στην περιφέρεια. Άλλωστε ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις επόμενες εκλογές, που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν το Μάιο (καθώς ο αρχικός σχεδιασμός για κάλπες πριν το Πάσχα εγκαταλείφθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη).

Στο κυβερνών κόμμα παρακολουθούν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Και οι έξι μετρήσεις δείχνουν υποχώρηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας (που κινείται κάτω από το όριο του 30%) και μείωση της ψαλίδας με το ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο γαλάζιες πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει η «αλλαγή σκηνικού» που επιθυμεί η Κουμουνδούρου και τονίζουν πως στο ΣΥΡΙΖΑ παραβλέπουν το γεγονός ότι ουδεμία δημοσκόπηση αποδίδει στην αξιωματική αντιπολίτευση πολιτικά κέρδη, πόσω μάλλον το προβάδισμα.

Τώρα το ενδιαφέρον του κυβερνώντος κόμματος στρέφεται στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων, καθώς το κοινό του «δεν ξέρω- δεν απαντώ» έχει αυξηθεί μετά τα Τέμπη. Στόχος είναι η επαναπροσέγγιση αυτού του ακροατηρίου και το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί να ξεδιπλωθεί αναλυτικά η ατζέντα για την επόμενη ημέρα.

Σε αυτή την προσπάθεια αυτό που αναγνωρίζεται στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι πως απαιτείται η συστράτευση όλων και ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα χθεσινά … μηνύματα του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη.

Ειδικότερα μίλησε για δημοφιλείς Υπουργούς που αντί να καταθέσουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα έχουν εξαφανιστεί. Για να προσθέσει πως την ίδια ώρα τα κάστανα από την φωτιά τα βγάζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Το νέο δίλημμα της κάλπης

«Ποιος μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα;» Αυτό είναι το βασικό ερώτημα, που θα θέτουν από το Μαξίμου στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές. Αδιαμφισβήτητα το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη έφερε στο φως παθογένειες του συστήματος και από το κυβερνών κόμμα επισημαίνεται πως πρόκειται για μία μάχη με το αναχρονιστικό κράτος.

Από την Νέα Δημοκρατία τονίζεται πως αυτές τις παθογένειες η κυβέρνηση προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει, ενώ επισημαίνεται πως «άλλες πολιτικές δυνάμεις τις υπερασπίστηκαν με πείσμα και εμμονές». Μάλιστα πυρά εξαπολύονται τόσο προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, που όπως αναφέρεται είτε ψήφισαν όχι είτε δήλωσαν παρών σε κρίσιμους νόμους για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.