Reopening Hotels: Παράταση Προθεσμίας για υποβολή Αίτησης Τουριστικών Καταλυμάτων για κρούσματα COVID!! Δύσκολο το Restart!!

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά τουριστικών καταλυμάτων (κύριων ή μη κύρι

Reopening Hotels: Παράταση Προθεσμίας για υποβολή Αίτησης Τουριστικών Καταλυμάτων για κρούσματα COVID!! Δύσκολο το Restart!!
Reopening Hotels: Παράταση Προθεσμίας για υποβολή Αίτησης Τουριστικών Καταλυμάτων για κρούσματα COVID!! Δύσκολο το Restart!!

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά τουριστικών καταλυμάτων (κύριων ή μη κύριων) προς μίσθωση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων COVID-19......

Ως προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 18η Ιουνίου.

Η πρόκληση για τη μίσθωση καταλυμάτων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ανοίξτε το Αρχείο

Δύσκολο το Restart για τα ξενοδοχεία!! Προβληματισμός για την πληρότητα!!

Ποιες είναι οι κρίσιμες παράμετροι για το μέλλον του κλάδου!! Πρόβλεψη για δραματική μείωση αφίξεων!!

Από τους κόλπους των ξενοδόχων εκφράζεται ο φόβος πως ένα ποσοστό των μονάδων θα παραμείνουν κλειστές τη φετινή περίοδο, ειδικά σε δημοφιλείς προορισμούς με μεγάλη προσφορά κλινών.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έκθεσης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό της ΕΥ Ελλάδος (Ernst & Young), στα 10 δισ. ευρώ ανέρχονται οι εκτιμώμενες απώλειες εισπράξεων του τουριστικού κλάδου το 2020, ενώ στα 4,46 δισ. η εκτιμώμενη ζημία για τα ελληνικά ξενοδοχεία.

Οι κρίσιμες παράμετροι για τον τουρισμό

Τα κρίσιμα σημεία όσον αφορά το τι μέλει γενέσθαι, για τους περισσότερους ξενοδόχους είναι τέσσερα:

Πρώτον, η κίνηση στο αεροδρόμιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, δεν υποδέχεται περισσότερους από 10.000 έως 12.000 επισκέπτες την ημέρα, εξαιτίας της πανδημίας, όταν πέρυσι ξεπερνούσαν τις 80.000 ημερησίως αυτή την περίοδο.

Δεύτερον, «βαρίδι» για τη λειτουργία των επιχειρήσεων αποτελούν και τα θέματα της χρηματοδότησης από τις τράπεζες, αφού ένας μεγάλος αριθμός ξενοδόχων θεωρεί ότι δεν έχει τη δυνατότητα να δανειοδοτηθεί με τους όρους που υπάρχουν στην αγορά.

Τρίτον, η κρατική ενίσχυση η οποία ακόμα και με τις αλλαγές που έγιναν θεωρείται «ακριβή λύση» σε ότι αφορά το μη μισθολογικό κόστος.

Τέταρτον, ένα σημαντικό στοιχείο για τα ξενοδοχεία είναι το ξεκαθάρισμα του τοπίου σε ότι αφορά τους γιατρούς.

Πάντως οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, αλλά αυτό απαιτεί να αλλάξει η εικόνα και να δημιουργηθεί κλίμα φιλικό προς τα ταξίδια ώστε να αυξηθούν και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία.