Wine event «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» 2016 στην Μεγάλη Βρεταννία - Γευσιγνωσία σπάνιων και παλαιωμέων κρασιών

Grand vins rouge Hellenique τα πλέον ακριβά ερυθρά κρασιά τους, της εσοδείας που κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά και ό,τι καλύτερο έχουν στα κελά

Wine event «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» 2016 στην Μεγάλη Βρεταννία - Γευσιγνωσία σπάνιων και παλαιωμέων κρασιών
Wine event «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» 2016 στην Μεγάλη Βρεταννία - Γευσιγνωσία σπάνιων και παλαιωμέων κρασιών
Grand vins rouge Hellenique

τα πλέον ακριβά ερυθρά κρασιά τους, της εσοδείας που κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά και ό,τι καλύτερο έχουν στα κελάρια τους σε κόκκινο κρασί. Δηλαδή σπάνιες φιάλες και παλαιωμένα κρασιά εκτός αγοράς, που δεν βρίσκονται εύκολα αλλού. Μαζί τους μερικοί από τους πιο σημαντικούς εισαγωγείς οίνων της Ελλάδας, με σπουδαία κόκκινα κρασιά του διεθνούς αμπελώνα, ανάμεσά τους και πανάκριβες ετικέτες.

Λόγω της σπανιότητας και του υψηλού κόστους των περισσότερων οίνων που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση κάποια κρασιά απαιτούν μία συμμετοχή.

Έτσι, με αντίτιμο €40 ο επισκέπτης παραλαμβάνει, εκτός από το εισιτήριό του και τον άκρως κατατοπιστικό κατάλογο της εκδήλωσης, ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια, αξίας €3 έκαστο.

Τα κουπόνια εξαργυρώνονται στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά σε τιμή κόστους, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν απλώς απαγορευτικά, λόγω τιμής, αλλά και δυσεύρετα, τουλάχιστον σερβιρισμένα σε ποτήρι (τα ελληνικά κρασιά της εσοδείας που κυκλοφορεί στην αγορά δεν χρεώνονται με κουπόνι).

Κάθε ποτήρι κρασί (δόση 50ml) κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του, τα οποία αναγράφονται στον κατάλογο της εκδήλωσης.

Υπάρχει δε και η επιλογή του «VIP Pass» (€90), με 20 κουπόνια και πρόσβαση στο VIP Lounge, για ξεκούραση, σνακ, ένα ποτήρι σαμπάνια ή καφέ, ιδανική επιλογή για όσους περάσουν αρκετές ώρες δοκιμάζοντας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κρασιά με τιμή σχεδόν €120 στην κάβα θα δοκιμαστούν με μόνο δύο κουπόνια (6€). Βέβαια, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράσει επιπλέον κουπόνια, ειδικά εάν επιθυμεί να δοκιμάσει θρυλικά κρασιά όπως τα ιταλικά Masseto 2005 της Ornellaia, Amarone della Valpolicella της Romano Dal Forno και Costa Russi 2003 της Gaja (με λιανική τιμή περίπου €700, €375 και €360 αντίστοιχα), Βουργουνδίες όπως η Echezeaux 2014 της Maison Nicolas Potel (σχεδόν €500), κορυφαία Μπορντό όπως τα Château Haut-Brion 2004 και Château Angélus 2007 (€384 και €331, αντίστοιχα) ή το ισπανικό Navarro Gran Arzuaga 2008 της Bodegas Arzuaga (€220).

Στόχος όμως της εκδήλωσης «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» δεν είναι μόνο να δοθεί η πιο πάνω δυνατότητα σε οινόφιλους καταναλωτές, αλλά και να αποδειχθεί πως και ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί και πρέπει να «παίξει στο γήπεδο» των μεγάλων κρασιών, διεθνώς, ώστε να δημιουργήσει υπεραξία για το σύνολο της ελληνικής οινικής παραγωγής.

Ως εκ τούτου, οι οργανωτές της εκδήλωσης, μετά την Jancis Robinson MW την παρουσία της οποίας εξασφάλισαν πέρυσι στα «Μεγάλα Κόκκινα κρασιά», έχουν φέτος προσκαλέσει μια από τις πλέον σημαντικές οινοχόους του Λονδίνου, την κα Laure Patry, Executive Head Sommelier του διάσημου λονδρέζικου Wine bar «Social Wine & Tapas» και 18 ακόμα εστιατορίων ίδιων συμφερόντων, για τα οποία θα επιλέξει ελληνικά κρασιά.

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» είναι συνδιοργάνωση του ιστότοπου ευζωίας www.fnl-guide.com (Food & Leisure Guide) και της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum, γνωστή για την έκθεση Οινόραμα και άλλες εκδηλώσεις που οργανώνει για το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συμβάλουν επιλεγμένοι χορηγοί: τα κορυφαία ποτήρια κρασιού Riedel, το Νορβηγικό μεταλλικό νερό Voss, η εταιρεία Provence, με τα εξαιρετικά τυριά της, η εμβληματική Gaggenau, με τους περίφημους συντηρητές κρασιών της, η Volvo, μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, με αναπτυγμένη γαστρονομική ευαισθησία, που δίνει το μήνυμα ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού μας, καθώς και η εταιρεία Α.Γ. Κοροπούλης, με τα υψηλού επιπέδου προϊόντα της (φελλά, βαρέλια, καψύλια), απαραίτητα για την παραγωγή κάποιων εκ των μεγάλων κόκκινων κρασιών της εκδήλωσης.