"Νυχτέρι 2012" Αρτέμη Καραμολέγκου, από την αγαπημένη, ηφαιστιογενή Σαντορίνη

απίστευτες δυνατότητες του. Τώρα πια μόνο οι επίσημες κρατικές αρχές μόνο αδυνατούν να κατανοήσουν τις τεράστιες δυνατότητες του αμπελώνα

"Νυχτέρι 2012" Αρτέμη Καραμολέγκου, από την αγαπημένη, ηφαιστιογενή Σαντορίνη
"Νυχτέρι 2012" Αρτέμη Καραμολέγκου, από την αγαπημένη, ηφαιστιογενή Σαντορίνη
απίστευτες δυνατότητες του.
Τώρα πια μόνο οι επίσημες κρατικές αρχές μόνο αδυνατούν να κατανοήσουν τις τεράστιες δυνατότητες του αμπελώνα της Σαντορίνης, διότι είτε στη Σαντορίνη την ίδια ξεφυτρώνουν κάθε τόσο νέοι οινοποιοί είτε εμφανίζονται εκεί-με μεγάλες φιλοδοξίες - πετυχημένοι οινοποιοί από άλλες περιφέρειες της Ελλάδας Ο νεαρός Αρτέμης Καραμολέγκος, συνεχίζοντας την οινοποιητική παράδοση της οικογενείας του, χρόνο με το χρόνο (χωρί περιττές βιασύνες) ανεβάζει την ποιόητα και το ενδιαφέον των κρασιών του και σήμερα είναι πλέον σε θέση να φλερτάρει με τις πιο μεγάλες φιλοδοξίες Το "Νυχτέρι" για τον Αρτέμη Καραμολέγκο εγώ το βλέπω να λειτουργεί όχι ως μουσειακή ανάπλαση του οινοποιητικού παρελθόντος της Καλλίστης Νήσου αλλά (όπως και για τους άλλους οινοποιούς της Σαντορίνης) αφενός ως ένα αυτόνομο τύπο πολύ ωραίου κρασιού και από την άλλη ως συνδετικό κρίκο με το παρελθόν το οποίο αξιοποιεί και αναπλάθει.
Υψηλόβαθμο (14% by vol) και ωριμασμένο για 3 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια, το ωραίο χρώμα του έχει σοβαρέψει αποκτώντας ένα σαφή κίτρινο τόνο με χρυσαφί αποχρώσεις.
Στη συνέχεια,σε κερδίζει το άρωμα του - αποκαλύπτοντας οσφρητικές αποχρώσεις ξηρών καρπών και βανίλιας (χάρη στο βαρέλι) που όμως δεν κρύβουν τους διακριτικούς φρουτώδεις σχολιασμούς.
Το ευχαριστιέσαι με τα όλα του στην ηδονιστική και γεμάτη γεύση του, σε σωστό κλίμα γευστικής λιπαρότητας. Η οξύτητα του είναι ισορροπημένη και εξισορροπιστική, ενώ η επίγευση είναι πάρα πολύ καλή και μάλιστα στο οικείο Σαντορινιό κλίμα μεταλλικότητας. Το πλούσιο αυτό κρασί θα το συνδυάσετε με έντονους θαλασσινούς μεζέδες, με Ελληνικά "περίεργα" οστρακοειδή και θαλασσινά (κυδώνια, χάβαρα, πίνες, φούσκες, πετροωλήνες), με ταραμοσαλάτα και σκορδαλιά με καρύδι.

Alex Sakkas NewsRoom Mykonos Ticker