2024 Olympics opening ceremony: Δείτε live εικόνα από το Παρίσι, ανήμερα της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στον Σηκουάνα!!

2024 Olympics opening ceremony: Δείτε live εικόνα από το Παρίσι, ανήμερα της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στον Σηκουάνα!!

2024 Olympics opening ceremony: Δείτε live εικόνα από το Παρίσι, ανήμερα της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στον Σηκουάνα!!

2024 Olympics opening ceremony: Δείτε live εικόνα από το Παρίσι, ανήμερα της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στον Σηκουάνα!!

Όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία έχουν στρέψει τις.. κάμερές τους στο Παρίσι, ενόψει της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνει απόψε το βράδυ  στις 20:30 στον Σηκουάνα.

Παρίσι 2024: Όλα έτοιμα για μία φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, αρχίζουν και επίσημα το βράδυ στο Παρίσι. Η τελετή έναρξης τους είναι προγραμματισμένη στις 20:30 και αναμένεται με αγωνία από τους φίλους του αθλητισμού.

Το “παρών” στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα δώσουν παραπάνω από 10 χιλιάδες αθλητές, πολιτικά πρόσωπα, αλλά και διάσημοι καλλιτέχνες από όλους τους χώρους. Την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να την παρακολουθήσουν –όπως κάθε φορά– εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν από το πρωί της Παρασκευής (26.07.2024) εικόνα από το Παρίσι και τους συνεχόμενους ελέγχους που κάνουν οι Αρχές. Επίσης, δίνεται βάση και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, μιας και κανένας δεν θέλει να βρέξει έντονα και να προκληθούν προβλήματα.

Η Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 έχει σχεδιαστεί με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, όμως οι διαρροές αφθονούν, με αναφορές στα ονόματα της Άγια Νακαμούρα, της Lady Gaga και της Σελίν Ντιόν, ενώ αναφορά γίνεται και στο ρεπερτόριο της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Για αυτήν την κορυφαία παράσταση που θα ξεκινήσει στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και θα έχει διάρκεια 3:45 ωρών κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα, μία Τελετή Έναρξης που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων έξω από ένα στάδιο.

Σε βάρκες οι αθλητές, στο Τροκαντερό το φινάλε της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024.

Οι Γάλλοι έχουν υποσχεθεί ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024 δεν θα μοιάζει με καμία άλλη. Κάτι που παραδοσιακά υπόσχονται οι διοργανωτές του μεγαλύτερου αθλητικού ραντεβού. Αλλά πριν καν ξεκινήσει η τελετή στο Παρίσι, η γαλλική πρωτεύουσα γράφει ιστορία.

Για πρώτη φορά, η τελετή έναρξης Ολυμπιακών αγώνων δεν θα γίνει σε στάδιο. Η «σκηνή» για την έναρξη της μεγάλης γιορτής θα είναι ο Σηκουάνας.

Οι διοργανωτές κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό κάποια από τα κεντρικά στοιχεία της τελετής- όπως το ποιοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν, ή το ποιος θα ανάψει τον Ολυμπιακό βωμό- αλλά ήδη έχει γίνει γνωστό το πρόγραμμά της.

Πότε θα γίνει η τελετή έναρξης

Αν και η δράση ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024, η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή (26/7) στον Σηκουάνα.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 19:30 (20:30 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες. Η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1.

Πού θα γίνει η τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης θα γίνει κατά μήκος μίας διαδρομής 6 χιλιομέτρων στον Σηκουάνα. Θα ξεκινήσει τη γέφυρα του Αούστερλιτς και θα ολοκληρωθεί στο Τροκαντερό, στη σκιά του Πύργου του Άιφελ.

Εκεί θα ανάψει ο Ολυμπιακός βωμός και θα κηρυχθεί η έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων 2024.

Πώς θα γίνει η παρέλαση των αθλητών

Περίπου 100 βάρκες θα μεταφέρουν τα μέλη των Ολυμπιακών ομάδων. Οι βάρκες θα μεταφέρουν τους αθλητές, αλλά θα χρησιμοποιηθούν στο καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής, που θα προβάλει την ιστορία και τον πολιτισμό του Παρισιού και της Γαλλίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Πάνω στις βάρκες θα υπάρχουν κάμερες, που θα δίνουν στους τηλεθεατές την ευκαιρία να βλέπουν από κοντά τους αθλητές.

Οι μεγαλύτερες αποστολές θα έχουν δικές τους βάρκες, ενώ οι μικρότερες ομάδες θα «μοιραστούν» μία από αυτές.

Η διαδρομή

Οι βάρκες με τους αθλητές θα ξεκινήσουν από τη γέφυρα Αούστερλιτς και θα κινηθούν γύρω από τα νησάκια Ιλ Σεν Λουί και Ιλ ντε λα Σιτέ.

Στη συνέχεια θα κινηθούν περνώντας κάτω από οχτώ γέφυρες του Σηκουάνα, ενώ οι αθλητές- και μαζί τους οι θεατές- θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποια από τα πιο εμβληματικά σημεία του Παρισιού, μεταξύ των οποίων η Παναγία των Παρισίων, η πλατεία Κονκόρντ και το Γκραν Παλέ, προτού καταλήξουν στο Τροκαντερό, για το φινάλε της τελετής έναρξης.

Η σειρά των ομάδων

Όπως πάντα, η Ελλάδα θα παρουσιαστεί πρώτη στην τελετή έναρξης, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να είναι οι σημαιοφόροι.

Θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων, ενώ οι Γάλλοι θα είναι οι τελευταίοι που θα παρουσιαστούν.

Σημειώνεται ότι οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα δώσουν το παρών στην παρέλαση, καθώς συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 ως ουδέτεροι, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Πώς θα παρακολουθήσει ο κόσμος την τελετή

Περίπου 104.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης από τις κερκίδες κατά μήκος του Σηκουάνα και άλλοι 220.000 θα βγουν στους δρόμους.

Στο Παρίσι θα υπάρχουν 80 γιγαντοοθόνες και στρατηγικά τοποθετημένα ηχεία, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή.