Airbnb Rooms: Αλλάζει η Airbnb!! Δυνατότητα να νοικιάζουν μεμονωμένα δωμάτια αντί ολόκληρου σπιτιού & πληρωμή σε δόσεις!!

Airbnb Rooms: Αλλάζει η Airbnb!! Δυνατότητα να νοικιάζουν μεμονωμένα δωμάτια αντί ολόκληρου σπιτιού & πληρωμή σε δόσεις!!

Airbnb Rooms: Αλλάζει η Airbnb!! Δυνατότητα να νοικιάζουν μεμονωμένα δωμάτια αντί ολόκληρου σπιτιού &  πληρωμή σε δόσεις!!

Αλλάζει η Airbnb: Μεμονωμένα δωμάτια με 67 δολάρια, πληρωμή σε δόσεις και λιγότερες χρεώσεις
Μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους υπήρξε κύμα οργής από μακροχρόνιους χρήστες της πλατφόρμας, που παραπονέθηκαν για υπέρογκες χρεώσεις καθαρισμού. Πλέον, το σύστημα θα επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν το συνολικό κόστος, συμπεριλαμβανομένων όλων των χρεώσεων πριν από τους φόρους

Η Airbnb Inc. αναβαθμίζει την πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των επισκεπτών και των οικοδεσποτών ενόψει του καλοκαιριού. Η εταιρεία, που εκτιμά ότι θα πετύχει ρεκόρ επισκεπτών το 2023 (300 εκατομμύρια), βλέποντας ότι οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονται, προσπαθεί να γίνει δελεαστική προς τους ταξιδιώτες με περιορισμένο πορτοφόλι.

Παρουσίασε περισσότερα από 50 νέα χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τη διαφάνεια των τιμών, τις διαδικασίες checkout, την προσιτή τιμή και πολλά άλλα.

Οι αλλαγές ανταποκρίνονται στα σχόλια που προέκυψαν από εκατομμύρια κλήσεις εξυπηρέτησης πελατών, δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλίες με εκατοντάδες χιλιάδες οικοδεσπότες και επισκέπτες.

Η εταιρεία παρουσίασε μια νέα υπηρεσία, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες, κυρίως τους πιο νέους, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος ενοικίασης ενός σπιτιού: Με την υπηρεσία Airbnb Rooms οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να νοικιάζουν μεμονωμένα δωμάτια αντί ολόκληρου σπιτιού, σε πολύ πιο προσιτές τιμές, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στα 67 δολάρια η διανυκτέρευση. 

Παράλληλα, η Airbnb θα επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν τις πληρωμές τους σε δόσεις, ενώ κατά την περιήγησή τους στην πλατφόρμα θα βλέπουν την τιμή ανά διανυκτέρευση, συμπεριλαμβανομένων των τελών.

Η Airbnb ανέκαθεν καταχωρούσε μεμονωμένα δωμάτια σε σπίτια και διαμερίσματα. Η εταιρεία, ωστόσο, δήλωσε ότι η νέα προσφορά θα δίνει περισσότερες βιογραφικές πληροφορίες για τους οικοδεσπότες και οι καταναλωτές μπορούν να ταξινομούν τις καταχωρήσεις για να μάθουν λεπτομέρειες, όπως αν η πόρτα του υπνοδωματίου κλειδώνει και το μπάνιο είναι ιδιωτικό ή κοινόχρηστο.

Νέα εργαλεία και για οικοδεσπότες

Μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους υπήρξε κύμα οργής από μακροχρόνιους χρήστες της πλατφόρμας, που εξέφραζαν παράπονα για υπέρογκες χρεώσεις καθαρισμού. 

Πλέον, το σύστημα θα επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν το συνολικό κόστος, συμπεριλαμβανομένων όλων των χρεώσεων πριν από τους φόρους.

Οι οικοδεσπότες θα έχουν επίσης νέα εργαλεία για να ορίζουν ανταγωνιστικές τιμές, να προσθέτουν εκπτώσεις και να συγκρίνουν την καταχώρησή τους με παρόμοιες στην περιοχή τους.

Οι οικοδεσπότες μπορούν επίσης να βλέπουν το συνολικό κόστος της διανυκτέρευσης και θα γνωρίζουν τι πληρώσουν οι επισκέπτες, ώστε να μην «φουσκώνουν» τις χρεώσεις καθαρισμού. 

Airbnb Rooms

Τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε χαμηλότερες τιμές είχαν την υψηλότερη αύξηση ζήτησης τον Μάρτιο, με 21% περισσότερες διανυκτερεύσεις σε οικονομικά ενοικιαζόμενα δωμάτια σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων AirDNA. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εισάγει την κατηγορία Airbnb Rooms (μεμονωμένα δωμάτια) ως μια οικονομικότερη επιλογή.

Το κόστος για το 80% των δωματίων αυτής της κατηγορίας είναι κάτω από τα 100 δολάρια τη βραδιά, με τη μέση τιμή να φθάνει τα 67 δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Ξέρουμε ότι ο πληθωρισμός και η οικονομία μάς απασχολούν και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πως η Airbnb είναι ένας προσιτός τρόπος να ταξιδέψει κανείς», δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικής της Airbnb Nathan Blecharczyk.

Πληρωμή σε δόσεις 

Οι επισκέπτες της Airbnb στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά μπορούν πλέον να πληρώνουν σε τέσσερις άτοκες δόσεις σε διάστημα έξι εβδομάδων, λόγω της συνεργασίας της εταιρείας με τη σουηδική εταιρεία Klarna Bank AB. 

Περισσότερες χώρες θα προστεθούν κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με την Airbnb.

Εξυπηρέτηση πελατών - Απάντηση στο δίλεπτο

Η εξυπηρέτηση πελατών αναμένεται να βελτιωθεί, με μια ομάδα υποστήριξης που θα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και αναμένεται να απαντά στο 90% των κλήσεων σε δύο λεπτά ή και λιγότερο, σύμφωνα με την εταιρεία.