Έκκληση ΗΑΤΤΑ για ψυχραιμία: Ανεπηρέαστα τα συνολικά μεγέθη του Τουρισμού

ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ. Παράλληλα, διαβεβαιώνει οτι ο μαζικός τουρισμός δ

Έκκληση ΗΑΤΤΑ για ψυχραιμία: Ανεπηρέαστα τα συνολικά μεγέθη του Τουρισμού
Έκκληση ΗΑΤΤΑ για ψυχραιμία: Ανεπηρέαστα τα συνολικά μεγέθη του Τουρισμού
ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ.
Παράλληλα, διαβεβαιώνει οτι ο μαζικός τουρισμός δεν έχει δεχτεί ουσιαστικές ακυρώσεις και όλα τα προγράμματα εκτελούνται κανονικά, με μεμονωμένες περιπτώσεις ακυρώσεων, οι οποίες όμως δεν μπορούν να επηρεάσουν τα συνολικά μεγέθη του τουρισμού. Λόγω της συγκυρίας, αναφέρει ο Σύνδεσμος, έχουν παγώσει οι ενδείξεις των κρατήσεων, γεγονός που έχει συμβεί και στο παρελθόν και ανακάμπτουν μετά το πέρας της περιοδικής κρίσης, ενώ, όπως τονίζει, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα αξιόπιστο και επίσημο μέτρο καταγραφής απώλειας μεγεθών.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
 
"Η συγκυρία και οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μόνο θετικά δεν συμβάλλουν στον τουρισμό της χώρας. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη, μένει στην Ευρώπη και αποτελεί τον πιο δημοφιλή και ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Το γεγονός αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και δεν πρέπει να τίθεται σε συζητήσεις.
  Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση της τουριστικής μας κίνησης και την ανατροπή της εσφαλμένης εικόνας που προβάλλεται για την Ελλάδα, λόγω της κατάστασης. Ο ΗΑΤΤΑ και ο κλάδος μας, ο οποίος διακινεί τον παγκόσμιο τουρισμό, είναι σε εγρήγορση προκειμένου οι τουρίστες να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Ελλάδα, αλλά και για να καθησυχάσει τους συνεργάτες (ξένους tour operators) διαβεβαιώνοντας τους ότι οι διακοπές των τουριστών δεν επηρεάζονται. Ο Σύνδεσμος είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους Συνδέσμους Tour operators και τουριστικών γραφείων της Ευρώπης, αλλά και των 3ων χωρών και τα μηνύματα που δέχεται είναι ευτυχώς, μόνο θετικά, μέχρι ώρας. Ο μαζικός τουρισμός δεν έχει δεχτεί ουσιαστικές ακυρώσεις και όλα τα προγράμματα εκτελούνται κανονικά.
Υπάρχουν, βεβαίως, μεμονωμένες περιπτώσεις ακυρώσεων, όμως αυτές δεν μπορούν να επηρεάσουν δραστικά τα συνολικά μεγέθη του τουρισμού.
Επίσης, πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός ότι λόγω της συγκυρίας, έχουν παγώσει οι ενδείξεις των κρατήσεων, γεγονός που έχει συμβεί και στο παρελθόν και ανακάμπτουν μετά το πέρας της περιοδικής κρίσης.
Ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα αξιόπιστο και επίσημο μέτρο καταγραφής απώλειας μεγεθών και όποιες δηλώσεις πανικού μόνο θετικά δεν συμβάλλουν στον ελληνικό τουρισμό. Όσον αφορά τον εξερχόμενο και εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος έχει πληγεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν αναβολές ταξιδίων και κάποιες ακυρώσεις, λόγω της έλλειψης ρευστότητας.
Ο τουρισμός δεν πρέπει να αποτελέσει θέμα για πολιτική εκμετάλλευση αν θέλουμε να προασπίσουμε και προστατεύσουμε τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας. Τα προσωρινά προβλήματα οφείλουμε όλοι μας να τα επιλύσουμε με γνώμονα το συμφέρον του τουρισμού και της Ελλάδας".

NewsRoom mykonosticker.com