Mykonos: Παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου [Εικόνες & Videos]

Mykonos / Παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, το Π.Α.Κ.Ο «Γεώργιος Αξιώτης» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Αξιώτης».

Mykonos: Παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου [Εικόνες & Videos]

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, παρέστη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Π.Α.Κ.Ο ΑΞιώτης.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Π.Α.Κ.Ο «Γεώργιος Αξιώτης», σε κλίμα αισιοδοξίας, πνεύμα ανανέωσης και αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αφορά τον τρόπο και την ακεραιότητα λειτουργίας του οργανισμού, που συνεχίζει να υπηρετεί την προώθηση της καλλιτεχνικής παιδείας με γνώμονα την ψυχαγωγία και τους παιδευτικούς στόχους, γεγονός που επισφραγίζεται από το ευρύτερο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων, από τις αξίες και τις αρχές που καθορίζουν τους ανθρώπους του Δ.Σ, αλλά και από την αναγνώριση της προσφοράς τους για το έργο τους και απολαμβάνουν την διαρκή εμπιστοσύνη και υποστήριξη του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά.

Στο Foyer του Γρυπάρειου, την πίτα ευλόγησε ο πρεσβύτερος Γεώργιος Κουσαθανάς ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιώτατου Δωρόθεου Β’ καθώς και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου & Μυκόνου Αιδεσιμολογιώτατου π. Πέτρου Μαραγκού.

Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ρουσουνέλος ενώ το φλουρί του κοινού κέρδισε η παιδαγωγός του Παιδικού Σταθμού Άνω Μερας κ. Φωτεινή Λιάτσου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Κουκάς, Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Ρουσουνέλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φραντζέσκος Βιγλιάρης, Ελένη Καλπουρτζή, Αντώνης Κουσαθανάς, Σπύρος Αποστόλου, Σάκης Αγορογιάννης, Ειρήνη Γρυπάρη, ο αντιπρόεδρος του οργανισμού Γεώργιος Καφετζής και στελέχη του Π.Α.Κ.Ο ΑΞιώτης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συνεχάρη την Διοίκηση του Π.Α.Κ.Ο «Γεώργιος Αξιώτης» τονίζοντας ότι  "δεν διστάζω  να ομολογήσω δημόσια και ενώπιον όλων των συνεργατών εδώ, ότι η επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει  σ’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο  και σε σάς την διοίκηση του «Αξιώτη» ήταν μια επιτυχημένη επιλογή και την έχετε φέρει μέχρι τώρα εις πέρας".

Παράλληλα, επεσήμανε «Χαίρομαι που φέτος καταφέραμε κάτι, όταν τα πρώτα χρόνια συζητάγαμε δεν το πίστευα, γιατί όπως ξέρετε στην ιδρυτική πράξη του «Αξιώτη» υπάρχει το αστρονομικό ποσό  των 920.000 ευρώ, το οποίο ποτέ δεν δώσαμε και το οποίο η κα Καμμή πέτυχε να πείσει τον Δήμαρχο να δώσει».

Παρακολουθήστε Video την ομιλία του Δημάρχου:

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Ο «Γεώργιος Αξιώτης» Αννα Καμμή καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και ευχήθηκε «Καλή Χρονιά σε όλους» και προχώρησε στην παρουσίαση ενός σύντομου απολογισμού του φορέα για το 2022.

Παρακολουθήστε video την ομιλία Αννας Καμμή:

Ξεκίνησε αναφερόμενη στην διεύθυνση προσχολικής αγωγής και παιδείας δύο δημοτικών  παιδικών σταθμών, και τις σημαντικές εργασίες συντήρησης και επισκευών και την αντικατάσταση του εξοπλισμού της  κουζίνας του παιδικού σταθμού στην Άνω Μερά και των  παιχνιδιών στους αύλειους χώρους και των δύο  δομών με χρήματα από το πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» αλλά και με την τοποθέτηση χλοοτάπητα με  ίδιους πόρους.

Η κα Καμμή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή των υπαλλήλων στην γραμματειακή υποστήριξη του φορέα αλλά και στο  προσωπικό των δύο Παιδικών σταθμών, εξαίροντας την συμβολή της διοίκησης στην υποδειγματική λειτουργία των δύο σταθμών και στην τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. το 2020, «ενέργειες που ολοκληρώθηκαν το 2022 με την τοποθέτηση των υπαλλήλων στις θέσεις που ορίζονται  από αυτόν»  όπως είπε. 

Τόνισε ότι η Μουσική Σχολή λειτουργεί με δύο τμήματα μουσικής, κιθάρας και βιολιού. Λειτουργούν επίσης και  δύο τμήματα χορωδιών  η παιδική  χορωδία  και  η χορωδία ενηλίκων «Χορωδία Μυκόνου»,  και οι δύο υπό την διεύθυνση της κας Τίνας Ψαλίδα.

Ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, για την αρωγή του στα διάφορα αιτήματα της Διοίκησης του οργανισμού.

Έκανε επίσης ευρεία αναφορά στις εκδηλώσεις MYKONOS ART FESTIVAL,μια διοργάνωση που λαμβάνει χώρα ανελλιπώς από το 2018 και MYKONOS IS  απευθύνοντας παράλληλα ιδιαίτερη πρόσκληση σε καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί