ND MP Candidate - Κατερίνα Μονογυιού: Στις 21 Μαΐου αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά

ND MP Candidate - Κατερίνα Μονογυιού / Την Κυριακή 21 Μαΐου αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά, σταθερά και τολμηρά, σε μία πορεία ευημερίας και εθνικής ανάταξης ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε ένα κλίμα αστάθειας, υψηλών φόρων, εσωτερικής ανασφάλειας και ασταθούς εξωτερικής πολιτικής

ND MP Candidate - Κατερίνα Μονογυιού: Στις 21 Μαΐου αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά

Το 2019, η Κατερίνα Μονογυιού εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Κυκλάδων, με τη Νέα Δημοκρατία. Στο διάστημα της πρώτης κοινοβουλευτικής της παρουσίας, προχώρησε σε 125 πρωτοβουλίες, εκ των οποίων οι 104 ήταν αναφορές και οι 21 ερωτήσεις. Η ίδια, όπως αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr, έχει στόχο να συνεχίσει αυτή την έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και την ανάδειξη των Κυκλάδων. Όπως είπε, μάλιστα, έχε ως προσωπικό στοίχημα τη δημιουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού - Σχολής Μηχανικών στην Άνδρο.

Επιπλέον, η Κατερίνα Μονογυιού μέσα από το Newsbomb.gr προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Αναφορικά με το διακύβευμα στις Εκλογές 2023, η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες ήταν ξεκάθαρη. Είτε θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά, όπως είπε, είτε η χώρα θα κάνει πισωγύρισμα αν δεν εμπιστευτεί την κυβέρνηση για μία δεύτερη τετραετία.

Η συνέντευξη της Κατερίνας Μονογυιού στο Newsbomb.gr

Ποια θεωρείτε ότι ήταν τα ορόσημα της πρώτης κοινοβουλευτικής θητείας σας;

«Ως βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, το διάστημα 2019-2023 πραγματοποίησα 125 κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, 104 εκ των οποίων ήταν αναφορές και 21 ερωτήσεις. Με δική μου πρωτοβουλία και σε συνεργασία με Δήμους ανά την Επικράτεια, έχουν φωταγωγηθεί η Βουλή των Ελλήνων και δημοτικά κτίρια με το χαρακτηριστικό χρώμα μπλε-τιρκουάζ με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την δυσλεξία.

Σε συνεργασία με την Nationale Piloti, πραγματοποιήσαμε δράσεις στην Μύκονο για την ενημέρωση των πολιτών για την οδική ασφάλεια. Στο ίδιο πλαίσιο, έχω πρωτοστατήσει στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλή για την εισαγωγή λογοτεχνικών ακουστικών βιβλίων στην εκπαίδευση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και εντυποανάπηρους.

Πρωτοστάτησα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, όπως ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και η προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Επίσης, πραγματοποίησα μία σειρά ενεργειών με σκοπό την παροχή χρηματοδοτήσεων και επιχορηγήσεων για τη βελτίωση των υποδομών στα νησιά των Κυκλάδων, την ενίσχυση και τη στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντων, την αστυνόμευση και την πάταξη της εγκληματικότητας στα νησιά μας.

Παράλληλα, πραγματοποίησα συνεχείς παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος. Μετά από πρόταση μου, εξαιρέθηκαν από το τέλος υδατοδρομίων οι κάτοικοι των μικρών νησιών με πληθυσμό έως 2.000 κατοίκους».

Παρατηρούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι συνομιλείτε τακτικά με νέες και νέους. Τι τους συμβουλεύετε;

«Αρχικά, τους παροτρύνω να ασκήσουν τα εκλογικά δικαιώματα τους την Κυριακή 21 Μαΐου. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το πολιτικό μας σύστημα οι νέες και οι νέοι μας να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία και να μην αφήνουν άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Παράλληλα, τους συμβουλεύω να ασχοληθούν με τη ναυτιλία και τον τουρισμό καθώς η γεωγραφική θέση της και οι ομορφιές της Πατρίδας μας, τους καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικούς κλάδους, που μπορούν να προσφέρουν επιλογές καριέρας και ευημερία.

Η ναυτική εκπαίδευση διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και για αυτό τον λόγο, τον Μάιο του 2020, η τότε Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη έκανε δεκτή την πρόταση μου για την προσθήκη της ειδικότητας «Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού» του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Άνδρου. Παράλληλα, αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα η ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού - Σχολής Μηχανικών στην Άνδρο».

Ποιες ήταν η δράση σας ως βουλευτής Κυκλάδων με σκοπό να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν μας;

«Ως βουλευτής Κυκλάδων και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κουβέιτ, τον Φεβρουάριο του 2020 πρότεινα στον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Αθήνα την πραγματοποίηση απευθείας πτήσης Κουβέιτ-Μύκονος. Τον Ιούνιο του 2022, αυτή η πτήση έγινε πραγματικότητα αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν μας καθώς προσεγγίζει άμεσα ένα απαιτητικό και πολύτιμο τουριστικό κοινό.

Παράλληλα, με τις προτάσεις μου για την μεταρρύθμιση του πλαισίου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που έγιναν πράξη τον Ιούλιο του 2022, η Πατρίδα μας μπήκε δυναμικά στον χάρτη του ιατρικού τουρισμού.

Επίσης, έλαβα πρωτοβουλίες για την αύξηση ορίου ηλικίας στα ενοικιαζόμενα μηχανάκια και ώστε εκατοντάδες χιλιάδες απόδημοι και επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορούν να οδηγούν στην Ελλάδα με το δίπλωμα οδήγησης στη χώρα τους, χωρίς την προσκόμιση διεθνούς άδειας οδήγησης.

Την ίδια στιγμή, πρωτοστάτησα στη στήριξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός, ο θαλάσσιος και ο πολυτελής τουρισμός. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους, έλαβα πρωτοβουλίες για τη δημιουργία δύο Αστυνομικών Υποδιευθύνσεων στην Μύκονο και τη Σαντορίνη με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.

Τέλος, το διάστημα 2019-2023, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Υπουργούς, επιτύχαμε εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων για την ολοκλήρωση πολύτιμων έργων υποδομής και παροχές επιχορηγήσεων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών και των τουριστών».

Ποιο είναι το στοίχημα των εκλογών της Κυριακής 21ης Μαΐου;

«Η μοναδική αξιόπιστη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμ&epsilo