Πανελλήνιες: Με το υπάρχον σύστημα τουλάχιστον για δύο χρόνια

Πανελλήνιες: «Το υπάρχον σύστημα θα παραμείνει για δύο χρόνια. Θα διευκρινίσουμε μέσω νομοθεσίας τι σημαίνει αξιολόγηση», τονίζει η υφυπουργός

Πανελλήνιες: Με το υπάρχον σύστημα τουλάχιστον για δύο χρόνια
Πανελλήνιες: Με το υπάρχον σύστημα τουλάχιστον για δύο χρόνια

Πανελλήνιες: «Το υπάρχον σύστημα θα παραμείνει για δύο χρόνια. Θα διευκρινίσουμε μέσω νομοθεσίας τι σημαίνει αξιολόγηση», τονίζει η υφυπουργός Παιδείας....

Πανελλαδικές εξετάσεις: Σε μία προσπάθεια να μην δημιουργήσει πανικό στους μαθητές, το υπουργείο Παιδείας θα διατηρήσει για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον το υπάρχον σύστημα στις πανελλαδικές εξετάσεις, τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Σύστημα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

«Για τουλάχιστον δύο χρόνια θα κρατήσουμε το σύστημα Γαβρόγλου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια», δήλωσε και εξήγησε πως «δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά. Θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη» ενώ για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής είπε ότι «μπορεί να εφαρμοστεί και νωρίτερα, θα το δούμε».

Τι αλλαγές προανήγγειλε

«Θα γίνουν βελτιωτικές αλλαγές αλλά αυτά θα πρέπει να είναι πάντα επ’ ωφελεία των παιδιών, για να μην δημιουργούμε καταστάσεις έκπληξης και συνεχούς προσαρμογής σε ένα σύστημα στο οποίο έχουμε ήδη εντοπίσει ποιες είναι οι παθογένειες τις οποίες πρέπει να τις συζητήσουμε και να τις λειαίνουμε» πρόσθεσε.

Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Όσον αφορά τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση είπε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση με περιφερειακές διευθύνσεις και με τους δήμους ώστε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν παντού οι αίθουσες ώστε τα παιδιά μας να έχουν την πρόσβαση στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση».

Βιβλία στα σχολεία

«Δεν χάνεται λεπτό από το να γίνουν όλες οι ενέργειες έτσι ώστε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί να είναι στις τάξεις. Τα βιβλία του Δημοτικού είναι στα σχολεία, τα βιβλία του Λυκείου θα είναι μέχρι το τέλος Ιουλίου», τόνισε η κ. Ζαχαράκη, ενώ για τους εκπαιδευτικούς είπε «γίνονται ενέργειες ώστε να μην υπάρχουν κενά που να παρεμποδίσουν την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο».

Πώς θα διαμορφωθεί η αξιολόγηση 

Για την αξιολόγηση των δομών, η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «θα ξεκινήσουμε στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και θα διευκρινίσουμε μέσω νομοθεσίας που θα φέρουμε για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν τα Χριστούγεννα για να δώσουμε πλήρως τι σημαίνει αξιολόγηση. Την αξιολόγηση δεν τη συνδέουμε με κανενός είδους τιμωρία αλλά με τη δυνατότητα ώστε να εντοπιστούν αδυναμίες τις οποίες να υπάρχουν στη σχολική μονάδα ή στον κάθε εκπαιδευτικό ώστε να μπορέσουμε με στήριξη του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά να μπορέσουν να θεραπευτούν».