Pm Mitsotakis - Local Elections 2023: Οι πολίτες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη στη ΝΔ στηρίζοντας τις επιλογές μας στις 13 Περιφέρειες

Pm Mitsotakis - Local Elections 2023 / Οι πολίτες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη στη ΝΔ στηρίζοντας τις επιλογές μας στις 13 Περιφέρειες

Pm Mitsotakis - Local Elections 2023: Οι πολίτες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη στη ΝΔ στηρίζοντας τις επιλογές μας στις 13 Περιφέρειες

Pm Mitsotakis - Local Elections 2023 / Οι πολίτες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη στη ΝΔ στηρίζοντας τις επιλογές μας στις 13 Περιφέρειες

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα τη Μυτιλήνη, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Όταν είχαμε ξαναβρεθεί εδώ σε αυτόν τον χώρο μετά την ανακοίνωση της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του Στρατηγού, του Αλκιβιάδη Στεφανή. Τότε ξεκινούσαμε έναν δρόμο, ο οποίος σε πολλούς από εσάς μπορεί να φαινόταν ακόμα δύσκολος. Πράγματι, το να παρέχεις πολιτική στήριξη σε ένα πρόσωπο που δεν είναι ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης, που διεκδικεί την Περιφέρεια, δεν είναι ποτέ μία εύκολη απόφαση. Αλλά πρέπει να σας πω ότι σήμερα αισθάνομαι περισσότερο παρά ποτέ δικαιωμένος γι' αυτή την επιλογή μας», ανέφερε στις πρώτες του κουβέντες ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε πως πήγε στην Μυτιλήνη απευθείας από τη Βάρνα για να επαναλάβει πόσο σημαντική θεωρεί την εκλογή του Αλκιβιάδη Στεφανή στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Δεν αφήνουμε πράγματα στη μέση, όντως. Κι επειδή έχουμε μία καλή εμπειρία στο να κερδίζουμε εκλογές, είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά πάλι νικητές θα είμαστε. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε πολιτικό περιεχόμενο στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες και νομίζω ότι σήμερα έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε δικαιωμένοι γι' αυτή μας την επιλογή», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και σημείωσε: «Οι Έλληνες πολίτες με τον τρόπο τους επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, στηρίζοντας τις επιλογές τις οποίες κάναμε και στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Σε κάποιες δε, πρέπει να σας πω ότι τα αποτελέσματα ήταν και άκρως εντυπωσιακά. Στην Αττική ξεπεράσαμε το 45%, στην Κεντρική Μακεδονία ξεπεράσαμε το 60%. Αν θα σας έλεγα πριν από πέντε χρόνια ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μία Περιφέρεια η οποία ήταν ανέκαθεν αριστερόστροφη, θα έπαιρνε 60%, -γιατί αυτό το ποσοστό πήραμε- θα λέγατε μάλλον ότι έχω βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη. Πετύχαμε όμως και αυτό μας τον στόχο, κερδίσαμε 7 Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή, αλλά προφανώς δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες και να στηρίξουμε εκείνους τους Περιφερειάρχες στους οποίους δώσαμε ανοιχτή πολιτική στήριξη».

Μιλώντας για τον Αλκιβιάδη Στεφανή είπε ότι είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά μεθοδικός, εξαιρετικά οργανωμένος. «Νομίζω το διαπιστώσατε κι εσείς εδώ από τον τρόπο με τον οποίο διεξήγαγε όλη του την προεκλογική εκστρατεία. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει όραμα για το Βόρειο Αιγαίο, έχει πάθος για αυτό το οποίο κάνει. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης.

Και χρειαζόμαστε, φίλες και φίλοι, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, Περιφερειάρχες οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο κεντρικό μήκος κύματος με την κυβέρνηση. Διότι οι Περιφερειάρχες θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικούς πόρους. Και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό όραμα για τις Περιφέρειες της χώρας.

Πόσω μάλλον όταν συζητάμε για μια πολύ ευαίσθητη Περιφέρεια όπως είναι το Βόρειο Αιγαίο. Διότι εδώ το διακύβευμα δεν είναι μόνο η αναπτυξιακή δυναμική, εδώ έχουμε και άλλα ζητήματα εθνικού περιεχομένου τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε.

«Βλέπετε, αυτή τη στιγμή, τα τραγικά γεγονότα τα οποία εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Αυτή την αδιανόητη επίθεση με απίστευτες εικόνες βαρβαρότητας εις βάρος απλών Ισραηλινών πολιτών. Μια επίθεση την οποία καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή με τον πιο απερίφραστο τρόπο, αναγνωρίζοντας απόλυτα το δικαίωμα στο Ισραήλ σε αυτοάμυνα.

Όμως όλα αυτά μπορούν να έχουν άλλες παράπλευρες εξελίξεις. Γνωρίζετε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα το 2019 θέσαμε ως κεντρικό στόχο την επιβολή μιας αυστηρής αλ&l