SYRIZA leadership contest / Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, θα είμαστε εδώ!! Παράταση μέχρι τις 21:00 για την ψηφοφορία

SYRIZA leadership contest / Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, θα είμαστε εδώ!! Παράταση μέχρι τις 21:00 για την ψηφοφορία

SYRIZA leadership contest / Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, θα είμαστε εδώ!! Παράταση μέχρι τις 21:00 για την ψηφοφορία
i-card

SYRIZA leadership contest / Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, θα είμαστε εδώ!! Παράταση μέχρι τις 21:00 για την ψηφοφορία

Παράταση έως τις 21.00 δόθηκε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ή της νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής.

Επομένως, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα δεν θα γίνουν γνωστά πριν από τις 23:00 το βράδυ, οπότε και θα γνωρίζουμε με ασφάλεια αν προκύπτει νέος ή νέα πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή, ή αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου. 

Μέχρι στιγμή έχουν συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία περισσότεροι από 130.00 χιλιάδες πολίτες, εκ των οποίων πάνω από 30.000 είναι νέα μέλη. 

Σε κάθε περίπτωση στην Κουμουνδούρου πάντως πνέει αέρας αισιοδοξίας, καθώς η συμμέτοχη έχει ξεπεράσει ήδη κατά πολύ τις προσδοκίες.

Πηγές της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και του Χρήστου Τσιγουρή εκτιμούν ότι η μεγάλη προσέλευση που παρατηρείται συνδέεται με τη διαχειριστική ανεπάρκεια που έδειξε το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών και των πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα, αλλά και στη στάση της κυβέρνησης που επιμεινε ότι έγιναν καλά.

Τσίπρας: «Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, θα είμαστε εδώ!»

Λίγο μετά τις 17:00 ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε για τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος προσήλθε σε εκλογικό κέντρο στην Πλάκα λίγο μετά τις 17:00.

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες» είπε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του μετά την ψήφο, ενώ έκανε λόγο για «μαζική προσέλευση». Όπως τόνισε «βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ!».

Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Οι υποψήφιοι πρόεδροι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Στέφανος Κασσελάκης  αασκήσαν τα εκλογικά τους δικαιώματα και προχώρησαν σε δηλώσεις. 

Αχτσιόγλου: «Μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς» 

Στο Περιστέρι άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. 

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα. Μία μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς. Είναι μία σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου. Σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει δυναμικά. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μία καλύτερη ζωή με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Χθες, ο κ. Μητσοτάκης μάς είπε ότι, το σχέδιό του, για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μάς αξίζει». 

Παππάς: «Ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό»

Το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Νίκος Παππάς.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής. Από εκεί σημείωσε πως, «σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να σώσουμε τη χώρα από την ΙΧ εξωτερική πολιτική. Για να ξεκινήσουμε μία ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό. Μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα – χυλό, χωρίς λογοδοσία. Μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα χωρίς ανοιχτές πόρτες. Κάνουμε τα ανοίγματά μας, χτίζουμε την ανοιχτή, δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας. Χτίζουμε την παράταξη της νίκης».  

Κάλεσμα Τζουμάκα στις κάλπες «για να αλλάξουμε πορεία»

Κάλεσμα προς τα μέλη του κόμματος και κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, να συμμετάσχει στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για να αλλάξουμε πορεία», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας.

Ανέφερε ειδικότερα: «Έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα. Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης. Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».

Τσακαλώτος: «Να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας»

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος της Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

Κασσελάκης: Μια σύγχρονη πατριωτική κυβερνώσα αριστερά, αυτό είναι το όραμά μου

«Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου. Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πραγματικά συγκινημένος «από την κοσμοσυρροή σήμερα».