Ukraine crisis: Ο Πούτιν ζητά από το κοινοβούλιο άδεια για χρήση του στρατού στο εξωτερικό

Ukraine crisis / Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το κοινοβούλιο άδεια να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις εκτός Ρωσίας - μια κίνηση που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη επίθεση στην Ουκρανία.

Ukraine crisis: Ο Πούτιν ζητά από το κοινοβούλιο άδεια για χρήση του στρατού στο εξωτερικό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το κοινοβούλιο της χώρας την Τρίτη άδεια για χρήση στρατιωτικής δύναμης εκτός της χώρας. Η επιστολή του Πούτιν προς την άνω αίθουσα του ρωσικού κοινοβουλίου θα επισημοποιήσει μια ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη σε περιοχές των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία. Έρχεται μια μέρα αφότου ο Ρώσος ηγέτης αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους. Μπορεί επίσης να προαναγγέλλει την πρόθεση του Πούτιν να εξαπολύσει μια ευρύτερη επίθεση στην Ουκρανία. Δυτικοί ηγέτες δήλωσαν νωρίτερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν μετακινηθεί στα ανατολικά της χώρας.

Την άδεια του κοινοβουλίου στη Ρωσία για τη χρήση του στρατού στο εξωτερικό ζητά ο Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το RT.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από την άνω αίθουσα του ρωσικού κοινοβουλίου να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας την Τρίτη, προσθέτοντας ότι το νομοθετικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφασή του σύντομα.

Το αίτημα έχει ήδη σταθμιστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, είπε η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, την επομένη της αναγνώρισης των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και μιας ομιλίας όπου αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους.

“Είχαμε προβλέψει πως θα υπήρχαν εκτιμήσεις όπως ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία”, είπε στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ, και “αυτό δεν είναι καθόλου η πραγματικότητα”.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία “αναγνώρισε τις νέες πραγματικότητας και εργάστηκε δραστήρια προκειμένου να ενισχύσει” τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές χώρες, επικαλούμενος ως παράδειγμα το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν.

Όπως είπε, η Ουκρανία είναι σε μια “διαφορετική κατάσταση” γιατί “το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες προκειμένου να προκαλέσουν απειλές σε ό,τι αφορά τη Ρωσία”.