Αλλάζει ο καιρός!! Κρύο, Βροχές & Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο - Τι καιρό θα κάνει την επόμενη εβδομάδα

Τι καιρό θα κάνει την επόμενη εβδομάδα Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές βροχές μόνο στα δ

Αλλάζει ο καιρός!! Κρύο, Βροχές & Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο - Τι καιρό θα κάνει την επόμενη εβδομάδα
Αλλάζει ο καιρός!! Κρύο, Βροχές & Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο - Τι καιρό θα κάνει την επόμενη εβδομάδα

Τι καιρό θα κάνει την επόμενη εβδομάδα

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές βροχές μόνο στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά, ενώ χωρίς αξιόλογη υποχώρηση του υδράργυρου -έως τους 21o C- θα κυμανθεί η θερμοκρασία, οι δε άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν έως 7-8 bf.

Σάββατο [30.11.2019]

Αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 14o C, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 18o C, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 9 έως 20o C, στα νότια ηπειρωτικά από 10 έως 20o C, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18o C, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 13 έως 19o C, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 20o C και στην Κρήτη από 13 έως 21o C.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 bf, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 και τοπικά 7 bf, ενώ στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες προς το βράδυ θα φτάνουν τοπικά και τα 8 bf.

Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 bf, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 bf.

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 bf και από το μεσημέρι έως 6 bf.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 bf, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Κυριακή [01.12.2019]

Αλλάζει απότομα ο καιρός από την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, με τον χειμώνα να μπαίνει για τα… καλά. Ο υδράργυρος θα σημειώσει βουτιά, με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή στη βόρεια Ελλάδα.

Η ψυχρή εισβολή θα έχει βροχές, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα έχουν την διάρκεια και την ένταση που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Στην Αττική την Κυριακή [1.12.2019] η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14o C και στη Θεσσαλονίκη τους 10o C. Αναμένεται, μάλιστα, να πέσουν και τα πρώτα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 bf και στα ανατολικά 5 με 6 bf και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 bf. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 bf.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Δευτέρα [02.12.2019]

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 bf και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 bf, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 bf.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη [03.12.2019]

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 bf. Από το απόγευμα στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Τετάρτη [04.12.2019]

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 bf και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 bf. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 bf με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.