Έρχεται Καύσωνας!! Η χώρα μπαίνει στο φούρνο!! Αναλυτική πρόγνωση

Έρχεται Καύσωνας!! Η χώρα μπαίνει στο φούρνο!! Αναλυτική πρόγνωση

Έρχεται Καύσωνας!! Η χώρα μπαίνει στο φούρνο!! Αναλυτική πρόγνωση

Προ των πυλών είναι ο πρώτος μίνι καύσωνας για το 2022, αφού από σήμερα ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει καλοκαιράκι.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες σε διαρκή άνοδο, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να… γεμίσουν οι παραλίες, αφού ο υδράργυρος θα φτάσει -και σε κάποιες περιοχές θα ξεπεράσει- τους 30° C.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μίνι καύσωνα για την ερχόμενη εβδομάδα!!

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο

Για τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι το Σάββατο 14 Μαΐου, αναμένεται γενικά καλός καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις, περιορισμένη μεσημβρινή αστάθεια με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και μέτριους άνεμους στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, οπότε στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30° C.

Αρναούτογλου: Ξεπερνά τους 30° C η θερμοκρασία την Κυριακή -Μίνι καύσωνας την ερχόμενη εβδομάδα
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, σήμερα θα έχει αρκετό ήλιο, κάποια σύννεφα τοπικά αυξημένα κυρίως στις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές, τα οποία θα δώσουν κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Την Παρασκευή (13/5) αναμένονται αραιές συννεφιές στις νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας. Κάποιες λασποβροχές ίσως υπάρξουν στα δυτικά της Κρήτης και στα πολύ ανατολικά.

Το Σάββατο (14/5) νέα σύννεφα από τα βόρεια θα καταφθάσουν στη βόρεια Ελλάδα και στα πιο ορεινά ίσως υπάρξουν κάποια φαινόμενα. Ωστόσο, ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρκετά καλός, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, «αγγίζοντας» και τους 30° C.

Μάλιστα, την Κυριακή (15/5) αναμένεται ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 30° C σε κάποιες περιοχές της χώρας, αν και η αστάθεια από τα Βαλκάνια θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος στα βόρεια της Ελλάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, Δευτέρα (16/5) και Τρίτη (17/5) ο καιρός θα ζεστάνει ακόμη περισσότερο, ωστόσο πιο ακριβείς προβλέψεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.