New Covid-19 Curbs: Εισαγγελική παρέμβαση για το κορωνοπάρτι σε beach bar

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αντικείμενο το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε σε beach bar, κατά τη διάρκεια του οποίου προέκυψαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού

New Covid-19 Curbs: Εισαγγελική παρέμβαση για το κορωνοπάρτι σε beach bar
Στο πλαίσιο της έρευνας πρόκειται να εξεταστεί αν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί COVID-19

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αντικείμενο το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε σε beach bar στον Άλιμο, κατά τη διάρκεια του οποίου προέκυψαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της έρευνας πρόκειται να εξεταστεί αν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί COVID-19. Τα κορωνοπάρτι αυτά αποδείχθηκαν βόμβα διασποράς του κορωνοϊού, καθώς προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς.

«Ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον»

Ένα από τα παιδιά που βρέθηκε σε ένα από τα πάρτι είναι και ο Αλέξανδρος, ο οποίος μίλησε στο OPEN. «Έχω βγει τέσσερα τεστ και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Προσέχουμε αν και κάποια μαγαζιά δεν τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα», είπε αρχικά και συνέχισε: «Στο κλαμπ ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Ήμασταν χωρίς μάσκες. Δεν φορούσε κανένας. Δεν μάθαμε πώς κολλήσαμε, αλλά απ ότι άκουσα το ένα άτομο κόλλαγε εννέα». Μαζί με τον ίδιο κόλλησε και ο αδερφός του, επεσήμανε ο 19χρονος και είπε πως προς το παρόν είναι ασυμπτωματικός.

Κανένα μέτρο ασφαλείας

Επίσης, στο OPEN μίλησε και μία 18χρονη που βρέθηκε στο ίδιο πάρτι: «Πήγαμε την Κυριακή και οι περισσότεροι κολλήσαμε. Εμένα οι δύο μου κολλητές κόλλησαν, τώρα κάνουν καραντίνα, είναι πολύ άρρωστες, έχουν αρκετό πυρετό». Η 18χρονη μάλιστα ανέφερε πως έγιναν δύο πάρτι στο μαγαζί, ένα την περασμένη Κυριακή και ένα την προπερασμένη και είπε πως «ήμασταν 2.000 άτομα σίγουρα».

Η 18χρονη ανέφερε πως «υποτίθεται πως υπήρχε περιορισμός στον αριθμό ατόμων, αλλά έμπαιναν όλο και περισσότερα άτομα και έγιναν πάρα πολλά, ειδικά προχτές που είχε ξανά πάρτι και τραγούδησε ένας τραγουδιστής έγινε χαμός, είχε ακόμη περισσότερα άτομα».

Μάλιστα η 18χρονη καταγγέλλει ότι το προσωπικό δεν τηρούσε κανόνες ασφαλείας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων: «Ελάχιστοι φορούσαν μάσκες, ένας – δύο το πολύ».

Δήμαρχος Αλίμου: Αν χρειαστεί να κλείσουν όλα τα μαγαζιά στην παραλία

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο Δήμος Αλίμου με τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του προκειμένου να αποτραπούν ανάλογα πάρτι όσο διαρκεί η πανδημία. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει, την περασμένη Δευτέρα 5 Ιουλίου κάλεσε στο γραφείο του τους ιδιοκτήτες των 11 μεγάλων νυχτερινών κλαμπ που βρίσκονται στην επικράτεια του δήμου του και τους ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος ακόμα και να βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους εφόσον δε συμμορφωθούν με τα όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Δρομολογεί δυσάρεστες εξελίξεις»

«Η αλήθεια είναι πως όλοι οι επιχειρηματίες είναι άνθρωποι συνεννοήσιμοι, κάνουν μεγάλες προσπάθειες αλλά θέλουν και να δουλέψουν. Όμως εδώ η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και ορίστε τώρα που την πληρώνει πρώτα ο Άλιμος και μετά όλη η κοινωνία. Οι αποστάσεις και τα προστατευτικά χωρίσματα μεταξύ των τραπεζιών τηρήθηκαν κανονικά. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με τη δυνατή μουσική και το συγχρωτισμό ατόμων από διαφορετικές παρέες. 

Όλο αυτό που έγινε θα έχει αντίκτυπο στη δημόσια υγεία και όπως βλέπετε δρομολογεί δυσάρεστες εξελίξεις και επιστροφή στα αυστηρά μέτρα. Οι ιδιοκτήτες είναι συνεργάσιμοι, έχουμε καλή επικοινωνία αλλά τους ξεκαθάρισα πως εάν ξεφύγουμε άλλη φορά θα φτάσω μέχρι και στη σφράγιση των καταστημάτων. Κανείς δεν το θέλει αυτό αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Μία ανεύθυνη στιγμή μπορεί να τα καταστρέψει όλα»

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αλίμου το πρόβλημα δεν είναι μόνο των επιχειρηματιών αλλά συνολικά της κοινωνίας και κυρίως όσων συμμετέχουν σε αυτά τα πάρτι και για αυτό οι αρχές, μεταξύ αυτών και ο δήμος, θα είναι αμείλικτοι σε κάθε παραβάτη:

«Όλη η χώρα, όλη η οικονομία δίνει μάχη επιβίωσης και αρκεί μία ανεύθυνη στιγμή για να τα καταστρέψει όλα. Ο δήμος μας από τότε που απελευθερώθηκε η μουσική στα καταστήματα κάνει συνεχώς ελέγχους και συστάσεις. Δεν είναι δυνατόν να έχω έναν υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας για κάθε πελάτη στα κλαμπ. Δεν είμαι υπέρ των ποινών αλλά δυστυχώς φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν πρέπει να γίνονται άλλα λάθη. Και απευθύνομαι και προς όσους συμμετείχαν ανεύθυνα και χωρίς μέτρα προστασίας σε τέτοιες εκδηλώσεις. Καταλαβαίνω πως μετά από ενάμιση χρόνο καραντίνας και το τέλος της σχολικής χρονιάς υπήρχε διάθεση για διασκέδαση αλλά όλα έχουν ένα όριο. Κόλλησαν κορωνοϊό δεκάδες άτομα και διασπείρουν την πανδημία. Κατ΄ αρχήν εύχομαι να είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά δε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ακόμα κι αν χρειαστεί να κλείσουν όλα τα μαγαζιά στο δήμο μας».

Αύξηση κρουσμάτων 4,5 φορές σε μία εβδομάδα

Ο Ανδρέας Κονδύλης τόνισε πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις επόμενες ημέρες και αποκάλυψε πως στην αναλυτική έκθεση που λαμβάνει κάθε Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ ο δήμος Αλίμου είχε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού 4,5 φορές περισσότερο σε σύγκριση με τη Δευτέρα 28 Ιουνίου: «Η αύξηση είναι τεράστια. Και εγώ και όλη η δημοτική αρχή είναι ανήσυχοι. Έχει σημάνει συναγερμός σε όλες τις υπηρεσίες μας και οι έλεγχοι θα είναι αυστηρότατοι. Κάνω έκκληση και στους πολίτες και ειδικά στα νέα παιδιά να προστατεύουν τους εαυτούς τους και να είναι πιο υπεύθυνοι».

Ανήσυχος μέχρι 15 Ιουλίου

Ο δήμαρχος Αλίμου σχολίασε θετικά και τα μέτρα που εξήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά ανησυχεί για τις επόμενες δέκα ημέρες: «Είμαι ανήσυχος για το διάστημα μέχρι 15 Ιουλίου. Αυτό το δεκαήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο και για την περιοχή μας και για το πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, για το που θα φτάσει ο αριθμός των κρουσμάτων και κυρίως ποια θα είναι η συμμόρφωση του κόσμου σε νέα μέτρα.

Ξέρετε, εάν θέλει κάποιος να κάνει κορωνοπάρτι θα πάει και στα νταμάρια. Σημασία έχει να καταλάβουμε όλοι μας τα όρια και την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας και στη δημόσια υγεία και αυτή είναι μία συνολική προσπάθεια που δε λύνεται με πρόστιμα αλλά με ενημέρωση και υπευθυνότητα».

Τέλος τα πάρτι από το Bolivar

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έντονη ανησυχία που επικρατεί για τα νυχτερινά κέντρα, τα οποία φαίνεται να λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, το γνωστό beach bar της παραλιακής «Bolivar» προχώρησε σε ακύρωση των προγραμματισμένων του πάρτι μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

«Αγαπητοί Bolivarians»,

Λόγω Έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας με Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 41332 και σεβόμενοι την Δημόσια Υγεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τις 14.07.2021

Το event με Tale Of Us μεταφέρεται για το Σάββατο 17.07.2021 & το event με Boris Brejcha θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά με τα εισιτήρια σας -->

Όλοι όσοι έχετε ήδη εισιτήριο, μπορείτε να κρατήσετε το εισιτήριο που ήδη έχετε και να το χρησιμοποιήσετε στο νέο event.

Για όλους εσάς, που δε θα ήθελαν να παρευρεθούν, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων σας από το Viva.gr.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία