PM Mitsotakis: Χτύπησαν... κόκκινο οι «υπερφίαλες συμπεριφορές» στην κυβέρνηση - Τα μηνύματα Μητσοτάκη και ποιους αφορούν!!

PM Mitsotakis / Χτύπησαν... κόκκινο οι «υπερφίαλες συμπεριφορές» στην κυβέρνηση - Τα μηνύματα Μητσοτάκη και ποιους αφορούν!!

PM Mitsotakis: Χτύπησαν... κόκκινο οι «υπερφίαλες συμπεριφορές» στην κυβέρνηση - Τα μηνύματα Μητσοτάκη και ποιους αφορούν!!

PM Mitsotakis: Χτύπησαν... κόκκινο οι «υπερφίαλες συμπεριφορές» στην κυβέρνηση - Τα μηνύματα Μητσοτάκη και ποιους αφορούν - Για πολλοστή φορά ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε σε συστάσεις για την αλαζονεία υπουργών και αξιωματούχων!! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε τις συστάσεις των συμβούλων του και προχώρησε σε αλλαγή της επικοινωνιακής γραμμής. Του συνέστησαν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση ώστε να μην προκαλείται το δημόσιο αίσθημα, καθώς όσο κι αν η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε τροχιά περιδίνησης, οι αλαζονικές εκφράσεις όχι μόνο κουράζουν τους πολίτες αλλά και στο τέλος λειτουργούν ως μπούμερανγκ.

Αυτή τη γραμμή, λοιπόν, αναγκάστηκε να εκφράσει δημόσια για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, προς γνώση και συμμόρφωση. Έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και στο υπουργικό συμβούλιο, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης «το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή αλλά με αυξημένη ευθύνη».

Πρόσθεσε δε, ότι «δεν είναι άλλοθι για λάθη αλλά ευθύνη για αποτέλεσμα. Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές και ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής και μετρημένος». Η προειδοποίηση από τον πρωθυπουργό έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προετοιμάζεται να προσχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αυτή των Ευρωεκλογών.

Η σύγκρουση με τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Η παράταξη συστρατεύεται για τις νέες μάχες που διαμορφώνουν οι νέες συνθήκες», όπως είπε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των ελεύθερων επαγγελματιών και μάλιστα σε επαγγελματικές ομάδες (γιατρούς, δικηγόρους κλπ) που παραδοσιακά - σε μεγάλο ποσοστό - βρίσκονται κοντά στη ΝΔ.

«Δεν γίνεται το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει μηδενικό κέρδος, ούτε ο εργοδότης να εμφανίζει μικρότερο εισόδημα από τους εργαζόμενούς του», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι η παρέμβαση με το επίμαχο νομοσχέδιο θα είναι τολμηρή. «Δεν θα υποχωρήσουμε» είπε από τη μια ενώ από την άλλη άφησε ανοιχτό το παράθυρο για αλλαγές σημειώνοντας: «Ενδεχομένως να υπάρχουν κενά που θα ληφθούν υπόψη αλλά η κεντρική στόχευση δεν θα αλλάξει», σημείωσε.

mitsotakis_nd_poltiki_epitropi2_16726.jpg

Η αναφορά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, που ο πρωθυπουργός έκανε συστάσεις μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο των αξιωματούχων και των υπουργών για αποφυγή «υπερφίαλων συμπεριφορών», οι αναφορές του ιδίου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσαν να κρύψουν «εκλάμψεις» αλαζονείας.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν εάν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο, και παίζουν «μαξιλαροπόλεμο», «κρύβοντας ότι το μαξιλάρι αυτό ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει μηδενιστικό λόγο προσδοκώντας να πάρει τη δεύτερη θέση, αγνοώντας ότι η αρνητική πολιτική που μιμούνται δεν είναι ώριμο φρούτο αλλά σάπιο φρούτο, με ξεπερασμένα συνθήματα. Και αφού τα είπε αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στην άλλη όχθη.

Η κυβέρνηση στηρίζεται στο κόμμα

«Το κόμμα θα είναι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηρίζεται η κυβέρνηση», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «όσο η ΝΔ παραμένει ενωμένη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κανέναν».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

mitsotakis_nd1_a2e38.jpgmitsotakis_nd2_135ee.jpgmitsotakis_nd3_aa145.jpgmitsotakis_nd4_e8278.jpgmitsotakis_nd5_251ab.jpg