Supreme Court: Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε τρεις δικαστές!! Ξεχωρίζει ο απερίγραπτος Εφέτης με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά!!

Supreme Court / Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε τρεις δικαστές!! Ξεχωρίζει η περίπτωση του... απερίγραπτου εφέτη με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά!!

Supreme Court: Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε τρεις δικαστές!! Ξεχωρίζει ο απερίγραπτος Εφέτης  με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά!!

Supreme Court / Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε τρεις δικαστές!! Ξεχωρίζει η περίπτωση του... απερίγραπτου εφέτη με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά!!

Λόγω καθυστερήσεων και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προχώρησε με απόφασή της στην απόλυση από το δικαστικό σώμα τριών δικαστών.

Όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι για κάποιους η απόλυση ήταν μονόδρομος.

Συγκεκριμένα, με το ερώτημα της της οριστικής παύσης (απόλυσης) λόγω ανεπάρκειας και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς. είχαν παραπεμφθεί συνολικά στην Πειθαρχική Ολομέλεια Α.Π. οκτώ δικαστές.

Σύμφωνα με την απόφαση απολύθηκαν 2 εφέτες και ένας πρωτοδίκης, ενώ σε έναν ειρηνοδίκη επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο αποδοχών 3 μηνών.

Ένας εφέτης παραιτήθηκε πριν την σύγκληση της Πειθαρχικής Ολομέλειας και μια πρόεδρος Πρωτοδικών, όπως και ένας αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Υπέρμετρες καθυστερήσεις μιας εφέτη και ενός πρωτοδίκη

Η μία περίπτωση δικαστικής λειτουργού η οποία απολύθηκε με πλειοψηφία 54 υπέρ και 11 κατά αφορά εφέτη η οποία παρουσίαζε υπέρμετρες καθυστερήσεις, σε διαφορετικές δικαστικές περιόδους, από 65 έως 150 υποθέσεις, ενώ άλλες υποθέσεις που χειριζόταν μεταχρεώθηκαν σε συναδέλφους της. Κατά το παρελθόν είχε 15 πειθαρχικές αγωγές και τις έχουν επιβληθεί οι πειθαρχικές ποινές επίπληξης και προσωρινής παύσης.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, επισήμανε ότι ο προϊστάμενος του Εφετείου στο οποίο υπηρετεί της είπε ότι δεν χρεώνει στην εν λόγω Εφέτη υποθέσεις για να μην ταλαιπωρεί τον κόσμο με τις καθυστερήσεις της, ενώ από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη επισήμανε ότι έχει αποδεχθεί η υπηρεσιακή της ανεπάρκεια, καθώς παραγράφονται στα χέρια της υποθέσεις και δεν σώζεται πλέον η κατάσταση. Έτσι, για τους λόγους αυτούς τάχθηκε υπέρ της απόλυσής της.

Την ίδια τύχη, της απόλυσης από το δικαστικό σώμα λόγω καθυστερήσεων είχε και πρωτοδίκης ο οποίος επί σειρά ετών εμφάνιζε καθυστερήσεις μεγάλου αριθμού υποθέσεων οι οποίες κατά διαφορετικά δικαστικά έτη κυμαινόντουσαν από 50 έως 240, όπως καθυστέρησε και 17 βουλεύματα. Επίσης, του αφαιρέθηκαν 635 υποθέσεις, οι οποίες χρεώθηκαν σε συνάδελφους του. Οι εκθέσεις επιθεωρήσεως του έκαναν λόγω για μεγάλο αριθμό καθυστερήσεων.

Η κυρία Κλάπα επισήμανε ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι στις περιοχές που υπηρέτησε ήταν σε απόγνωση λόγω των καθυστερήσεων. Επίσης, είπε ότι ή ίδια είχε αποστείλει σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα για τις καθυστερήσεις αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Επικαλέστηκε το θάνατο του πατέρα του

Από την πλευρά του ο Πρωτοδίκης, παραδέχθηκε ότι η εικόνα του δεν είναι καλή και ότι έκανε μεν προσπάθεια, αλλά ο θάνατος του πατέρα του, δεν επέτρεψε να βελτιώσει τους χρόνους και τόνισε ότι «μακάρι να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω».

Ο απερίγραπτος Εφέτης

Η απόλυση του τρίτου εφέτη από το δικαστικό σώμα λήφθηκε λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς καθώς έγινε πρωταγωνιστής ενός απίστευτου επεισοδίου στην Ήπειρο όπου υπηρετούσε.

Ο δικαστικός λειτουργός, μπήκε σε σούπερ μάρκετ αγόρασε προϊόντα αξίας 14 ευρώ περίπου και πήγε στο ταμείο φωνάζοντας συγχρόνως ότι είναι φορέας του κορωνοϊού. Χωρίς αιδώ, παράκαμψε τη σειρά των πελατών πλήρωσε τα προϊόντα που αγοράσει, βγήκε από το σούπερ μάρκετ και μπήκε στο αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο και οι πινακίδες βρίσκονταν στα πίσω καθίσματα, όπως διαπιστώθηκε μεταγενέστερα. Για το περιστατικό η ταμίας ενημέρωσε τον υπεύθυνο του σούπερ μάρκετ και εκείνος κάλεσε την αστυνομία.

Η συμπεριφορά ωστόσο του εφέτη όσο πήγαινε γινόταν και χειρότερη. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί και μέσα στο αυτοκίνητο και εκείνος απάντησε ότι κάθεται εκεί «και ξύνει τα αρχ@δ@@ του και να πάνε και αυτοί να του τα ξύσουν», ενώ συγχρόνως τους είπε αν θέλουν να βρουν τα στοιχεία του, να τα αναζητήσουν στο κομπιούτερ της ΕΛ.ΑΣ.

Επανειλημμένα αρνήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο, λέγοντας ότι μόνο εισαγγελέας μπορεί να τον βγάλει και απευθυνόμενος στους αστυνομικούς τους είπε «θα δείτε τι θα πάθετε». Όταν ξαφνικά βγήκε από το αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, αλλά εκείνος αντέδρασε και για να τον ακινητοποιήσουν τον έριξαν στο έδαφος και του φόρεσαν χειροπέδες.

Την στιγμή που του περνούσαν τις χειροπέδες ο δικαστής φώναζε: «Ψάξτε, έχω ναρκωτικά». Κατά τη μικροσυμπλοκή αυτή τραυματίστηκε ελαφρά ο έν&alph