To Facebook αλλάζει – Τι νέο έρχεται και στο Instagram!! Όλες οι αλλαγές που σχεδιάζει το Facebook στην πλατφόρμα του!! (Video)

To Facebook αλλάζει – Τι νέο έρχεται και στο Instagram Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται και μια νέα εφαρμογή εύρεσης ερωτικών συντρόφων με τ

To Facebook αλλάζει – Τι νέο έρχεται και στο Instagram!! Όλες οι αλλαγές που σχεδιάζει το Facebook στην πλατφόρμα του!! (Video)
To Facebook αλλάζει – Τι νέο έρχεται και στο Instagram!! Όλες οι αλλαγές που σχεδιάζει το Facebook στην πλατφόρμα του!! (Video)

To Facebook αλλάζει – Τι νέο έρχεται και στο Instagram

Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται και μια νέα εφαρμογή εύρεσης ερωτικών συντρόφων με την επωνυμία Secret Crush......

Νέο design για την πλατφόρμα της που εστιάζει στη λειτουργία Groups

Η Facebook Inc. αποκάλυψε ένα νέο design για την πλατφόρμα της που εστιάζει στη λειτουργία Groups (Ομάδες), την οποία και καθιστά ένα μεγαλύτερο κομμάτι της συνολικής εμπειρίας χρήστη.

Πλέον, στην εφαρμογή για κινητές συσκευές θα επισημαίνονται οι ομάδες στις οποίες έχει ενταχθεί ο χρήστης και θα προβάλλεται ένα προσωποποιημένο feed δραστηριότητας για το σύνολο αυτών των ομάδων. Τα Groups θα βρίσκονται στο κέντρο της νέας μπάρας επιλογών και θα συνοδεύονται από νέα εργαλεία ώστε να προτείνονται στον χρήστη νέες ομάδες που ίσως τον ενδιαφέρουν.

Οι αλλαγές είναι οι μεγαλύτερες της τελευταίας πενταετίας για το Facebook, όπως είπε επί σκηνής ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg. Η εταιρεία έχει αρχίσει να εστιάζει στις Ομάδες καθώς οι χρήστες αποφεύγουν ολοένα και περισσότερο να ποστάρουν πράγματα δημοσίως και αναζητούν πιο προσωπικούς τρόπους σύνδεσης με συγγενείς και φίλους. Επιπλέον, η εταιρεία θεωρεί ότι μέσω της λειτουργίας Groups μπορεί να αντιστραφεί η τάση μείωσης του χρόνου που περνάνε οι άνθρωποι στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

Υπηρεσία γνωριμιών της εταιρείας, Facebook Dating

Και η υπηρεσία γνωριμιών της εταιρείας, Facebook Dating, αποκτά μια νέα λειτουργία με την επωνυμία Secret Crush, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να «εκφράσουν ενδιαφέρον» για έως και εννιά φίλους τους στο Facebook. Αν ένας απ’ αυτούς χρησιμοποιεί το Facebook Dating, θα λάβει μια ειδοποίηση που θα λέει ότι κάποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτόν ή αυτήν. Κι αν αυτό το άτομο προσθέσει στη λίστα Secret Crush τον αρχικό χρήστη που εκδήλωσε ενδιαφέρον, τότε το Facebook ενημερώνει και τους δύο ότι υπάρχει ταίριασμα.

Λειτουργία «Meet New Friends»

Το Facebook προσπαθεί να προωθήσει και τις σχέσεις μη ερωτικού χαρακτήρα. Μια λειτουργία «Meet New Friends» («Γνωρίστε Νέους Φίλους») θα συστήνει άτομα στον χρήστη βάσει κάποιου κοινού στοιχείου- π.χ. τόπος κατοικίας ή εταιρεία. Οι χρήστες θα βλέπουν μόνο άτομα που επιδιώκουν να γνωρίσουν νέους φίλους, καθώς η υπηρεσία είναι opt-in.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου του κοινωνικού δικτύου αναβαθμίστηκε

Όσοι πουλάνε αγαθά στο Marketplace θα μπορούν σύντομα να λαμβάνουν πληρωμές μέσω Facebook, συμπεριλαμβανομένων και πληρωμών για έξοδα αποστολής, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Μέχρι τώρα, οι πωλητές έπρεπε να κανονίζουν την πληρωμή εκτός του Facebook, αν και μπορούν να το κάνουν μέσω του Messenger, της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook.

Το νέο Instagram

Το Instagram αλλάζει επίσης και δοκιμάζει ένα χαρακτηριστικό ιδιωτικής μέτρησης likes το οποίο θα  κρύβει τον αριθμό των likes από ποστ που προσελκύει θεατές, αλλά όχι από τον κάτοχο του λογαριασμού. Οι αναρτήσεις του Instagram δεν θα χρειάζεται πλέον να ξεκινούν με μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, θα είναι δυνατή η κοινή χρήση περιεχομένου χρησιμοποιώντας μόνο κείμενο, αυτοκόλλητα ή σχέδια, χάρη σε μια νέα λειτουργία της κάμερας. Αυτή η τελευταία επιλογή είναι για πολλούς μια κίνηση που δείχνει πως ο Ζούκερμπεργκ θέλει να κάνει το Instagram το νέο Facebook εκμεταλλευόμενος τη δυναμική του και το γεγονός πως είναι ακόμη «καθαρό» από σκάνδαλα. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=UtxPdezclYw[/embed]

Redesign – To Facebook γίνεται πιο μοντέρνο

Ο επανασχεδιασμός, ο πιο σημαντικός από την έναρξη του Facebook, ξεκινάει σήμερα στις ΗΠΑ και για τον υπόλοιπο κόσμο τις επόμενες εβδομάδες. Ένας εκπρόσωπος είπε: «Ο επανασχεδιασμός στο κινητό έχει γίνει σε στάδια, έχει ήδη αρχίσει και στα iOS και στο Android και θα συνεχιστεί τους ερχόμενους μήνες».

Ο επανασχεδιασμός για το desktopo, ο οποίος θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, θέλει να δώσει μια πιο μοντέρνα εικόνα και αίσθηση και μεταξύ άλλων καταργεί το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα του Facebook. Αλλαγές θα γίνουν και στο «F» του logo για το Facebook.