Το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, που μας βοηθά να βελτιώσουμε την διάθεσή μας!!

Η Sally Augustin, επικεφαλής στην εταιρεία Design with Science, μας προτείνει ποιο χρώμα είναι κατάλληλο για τον κάθε χώρο και πως επηρεάζει τ

Το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, που μας βοηθά να βελτιώσουμε την διάθεσή μας!!
Το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, που μας βοηθά να βελτιώσουμε την διάθεσή μας!!

Η Sally Augustin, επικεφαλής στην εταιρεία Design with Science, μας προτείνει ποιο χρώμα είναι κατάλληλο για τον κάθε χώρο και πως επηρεάζει τη διάθεσή μας!!......

Κρεβατοκάμαρα: Δοκιμάστε το μπλε!!

Το μπλε είναι το χρώμα που συνδέεται με την ηρεμία και την ξεκούραση, πιθανότατα γιατί δημιουργεί συνειρμούς με τον καθαρό ουρανό και το νερό. Μελέτες δείχνουν πως οι άνθρωποι κοιμούνται περισσότερο, όταν το δωμάτιο τους είναι μπλε. Για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα επέλεξε κάτι φωτεινό και όχι πολύ σκούρο.

«Όχι» στο μωβ

Είναι ίσως το χειρότερο χρώμα που μπορείς να επιλέξετε.

Γραφείο του σπιτιού: Δοκιμάστε το πράσινο του φασκόμηλου

Το πράσινο συνδέεται με την δημιουργική σκέψη και ενισχύει την ψυχική κατάσταση την ώρα της δουλειάς. Αυτό μπορεί να γίνεται γιατί θυμίζει τη φύση, η οποία μπορεί να καθαρίσει το μυαλό.

«Όχι» στο κόκκινο

Το κόκκινο φαίνεται πως μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση.

Κουζίνα: Το μπλε του κοβάλτιου ή το κόκκινο της παπαρούνας

Στην κουζίνα τα πράγματα είναι... δύσκολα, μιας και θα πρέπει να σκεφτείτε το αποτέλεσμα που θέλετε. Αν θέλετε κάτι πιο θερμό τότε επιλέξτε μια απόχρωση του κόκκινου ή του πορτοκαλί, που διεγείρουν την όρεξη. Εάν θέλετε, όμως, να είστε συγκρατημένες και να μην υποκύπτετε στο κάλεσμα του ψυγείου, επιλέξτε κάτι σε μπλε.

«Όχι» στο πρασινοκίτρινο

Μπορεί να είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν κάνει σε καμία περίπτωση για την κουζίνα, καθώς θυμίζει χαλασμένα φαγητά. Μπάνιο: Δοκιμάστε το ροζ

Το ροζ δημιουργεί έναν ελκυστικό περιβάλλον και σας κάνει να νιώθετε πιο ζεστά, όταν βγαίνετε από το ντους. Δεν χρειάζεται να το κάνετε έντονο ροζ, με ένα blush pink να είναι ό,τι πρέπει για φρέσκο και μοντέρνο αποτέλεσμα.

«Όχι» σε κάτι νέον

Τα μπάνια συνήθως είναι μικροί χώροι ένα τόσο έντονο χρώμα είναι καταστροφικό. Σαλόνι: Δοκιμάστε το χρώμα της άμμου

Αυτό το χρώμα πάει παντού και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για το σαλόνι. Είναι χαλαρωτικό και συνάμα ζωντανό χωρίς υπερβολή.

«Όχι» σε κάτι σκούρο 

Τα έντονα χρώματα στο σαλόνι δημιουργούν μια δραματική ατμόσφαιρα και είναι καταπιεστικά. Αν θέλετε να βάλετε ένα σκούρο χρώμα στο σαλόνι, επιλέξτε να βάψετε μια εσοχή ή μια γωνία.